Monitör tavsiyesi!

Persheid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam yardımsever arkadaşlarım. Benim Beko 5:4 ekranlı, efsane ve emektar monitörü emekli etme zamanı geldi. Şimdi yeni bir monitör arayışındayım ama, monitörlerle ilgili hiç bir bilgim yok gerçekten. Bütçem 300-450 tl arası. Mümkünse en iyi F/P monitörünü istiyorum. Bir de, monitörlerdeki HDMI ve DVI giriş olayı nedir ? Teşekkürler :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
LG 21.5" IPS225V-BN GENİŞ EKRAN LED-IPS MONİTÖR - 454 TL

bu monitörde hem vga, dvi ve hdmi girişleri var hem de IPS panel. IPS paneller klasik TN panele göre daha fazla renk gösterebilir ve görüş açıları daha geniştir. yani yandan bakınca daha iyi bir görüş sağlar. kısaca daha kalitelidir.

piyasada bu paraya 23" TN panelli led monitör de bulabilirsin. karar senin. :)

HDMI ve DVI giriş, dijital görüntü aktarımı içindir. klasik vga (d-sub) girişi ile sadece analog görüntü aktarımı yapılır.dijital görüntü analoga göre daha kalitelidir.

HDMI ve DVI farkı ise, HDMI ile hd ses aktarımı da yapılabilir.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru

bu monitörde hem vga, dvi ve hdmi girişleri var hem de IPS panel. IPS paneller klasik TN panele göre daha fazla renk gösterebilir ve görüş açıları daha geniştir. yani yandan bakınca daha iyi bir görüş sağlar. kısaca daha kalitelidir.

HDMI ve DVI giriş, dijital görüntü aktarımı içindir. klasik vga (d-sub) girişi ile sadece analog görüntü aktarımı yapılır.dijital görüntü analoga göre daha kalitelidir.

[/URL]

Selamlar hocam, yardım ettiğiniz için çok teşekkürler ama, gamepad de sıkıntı oluştu. Bütçemi bi 100 tl kadar indirmek zorunda kalacağım. 300-350 tl arasında bir monitör önerirseniz sevinirim. Akrabalardan falan para bulursam bu monitörü alacağım.

http://www.vatanbilgisayar.com/Moni...an-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=61109

LG monitörler hakkında ne diyorsunuz? Gözüme çarpan bu oldu. Pek fazla bilgi yazmamışlar.

http://www.vatanbilgisayar.com/Moni...an-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44609

En beğendiğim monitör bu oldu. Sanırım bu Samsung monitörü alacağım

Persheid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Selam hocam, tavsiyeniz için çok teşekkürler. Gamepad de sıkıntı oldu, onun için biraz bütçeyi daraltmak istiyorum. 300-350 tl arası monitör arıyorum. Bugün vatanbilgisayar'da epeyce bir gezindim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Moni...an-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44609

Bu monitörü buldum. Ne diyorsunuz bu monitör hakkında ? Ben çok beğendim. Fiyatıda epeyce uygun.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Selam hocam, tavsiyeniz için çok teşekkürler. Gamepad de sıkıntı oldu, onun için biraz bütçeyi daraltmak istiyorum. 300-350 tl arası monitör arıyorum. Bugün vatanbilgisayar'da epeyce bir gezindim.

Bu monitörü buldum. Ne diyorsunuz bu monitör hakkında ? Ben çok beğendim. Fiyatıda epeyce uygun.
beğendiyseniz alabilirsiniz tabi analog olması eksi tarafı tabi ama siz görüntü kalitesinden memnunsanız sorun yok. :)

Persheid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Valla vatana hiç belli olmuyor. Genel indirim değil. Ürüne özel indirim. O yüzden biraz daha durar gibi görünüyo ama kesin bişey söyleyemem :) Şimdi alabilirseniz alın, olmazsa yarın sabahtan arayıp ne zaman biter diye sorun. Hiç belli olmaz yarın sabahda bitirebilirler.

Persheid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam şimdi ben HD 6770 kartına sahibim. Analog ve DVI arasında görüntü farkı var, HDMI ile arasında ses ve görüntü farkı var değil mi ? İleride Xbox veya PS3 alacağımı sanmıyorum o yüzden Analog veya DVI yeter. O baktığım ekranda Analog girişi var sadece. Aşırı fark yaratır mı ki ?

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
TN panel monitörlerde çok büyük fark yaratıcağını sanmıyorum. 24 inç Samsung tn panel monitör kullanıyorum, çok büyük farklar yok. Komşudan vga alıp geliyim, resim çeker koyarım buraya.

150 tl fazla verip dvi kazanmak bana pek mantıklı gelmiyor. Ha eğer 300tl altı iyi bir vga monitör bulamazsınız, mazruf'un önerdiği 350tl lik monitörü gözden geçirebilirsiniz.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
dvi-analog-fark.jpg

Dijital bağlantı ile daha berrak bir görüntü elde edebildiğimizi görüyorsunuz.

Persheid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anneme babama aldırmıyorum monitörü. Eğer onlara aldıysaydım, bir dünya laf yiyeceğim için 350 TL'lik monitörü tercih ederdim. Ablamdan rica ettim, pek fazla yükde olmak istemiyorum. O yüzden LG'nin 200 TL'lik monitörünü tercih edeceğim. Bu sevgili kare monitörümle 5-6 yıl geçirdikten sonra, 16:9 ekrana alışmak biraz zor olacak ama olsun :p

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
samsunglar isinmiyo az elektrik harciyo da bende var bi monitor yesil gosteriyodu ilk baslarda zamanla ben mi alistim o mu duzeldi bilmiyorum artik biraz ugrasip ayarlarin ortasini saatlerce ugrastiktan sonra tutturdum :D
cok parlak ve yazilar okunmuyo kolayca :P nvidia ekran kartlarinda bu renkleri duzeltmek icin bazi ayarlar var intellerde daha zor oluyo. yani samsung monitorlerin renklerin ayari cok sorunlu bence. tabi 5ms versionlari farkli olabilir. ama ben sahsen bidaha samsung monitoru ciddi bir fiyat farki yoksa kesinlikle tercih etmem :P
o zamanlar bi aloc vardi onlarin dis gorunusu de guzeldi ondan almadim diye cok pisman olmustum :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
klasik TN panel olduktan sonra led veya lcd çok bariz fark etmiyor. ledin avantajı daha ince olması ve daha az güç çekip daha az ısınması. IPS panel olursa durum farklı tabi.

vga ve dvi/hdimi işine gelirsek, ben şimdiki monitörümü ilk aldığımda kutudan sadece vga kablo çıktığı için hdmi kablo alana dek vga ile kullandım. analog ve dijital görüntü arasında bir bakışta anlaşılacak bir fark yok. ancak ekrana yakından bakarsan [MENTION=74670]mazruf[/MENTION] un verdiği örnekteki gibi fark görürsün. yazılarda ve masaüstü simgelerinde biraz fluluk oluyor. oyun ve filmlerde farkı anlamak ise neredeyse imkansız.

bu fark için fazladan 100-150 lira vermeye değer mi? bu senin kararın.

Persheid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok yahu, değmez. Teşekkürler yardımlarınız ve hoşgörünüz için. Bende bilgi sahibi olduğum konularda elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım.