Monitör Görüntü Yok [ ÇÖZÜLDÜ ]

Bu konuyu okuyanlar

Yselim99

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba Dün Yeni Sistem Topladım Fakat Monitör e Görüntü Gelmiyor Onboard Şekildede Denedim Yine Görüntü Gelmedi Anakartım Asus Prime b350m-a
 

FlameWinder

Asistan
Katılım
25 Nisan 2017
Mesajlar
357
Reaksiyon puanı
106
Puanları
43
Onboard olarak zaten görüntü alamazsınız çünkü Ryzen işlemcilerde dahili GPU yok. Ekran kartınız tam olarak oturmuş mu? Vidasını sıktınız mı? Görüntüyü almaya çalışırken hangi kabloyu kullanıyorsunuz? Bir dönüştürücü var mı ? Ekran kartınızın modeli nedir?
 

Yselim99

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
Ekran kartını sağlam taktım. dvi kablo kullanıyorum kasayı çalıştığında dvi no signal yazısı geliyor. asus 1070 kullanıyorum. Ekran kartının ışıklarında sorun yok
 

Fragger

Dekan
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,544
Reaksiyon puanı
3,576
Puanları
113
Ekran kartını sağlam taktım. dvi kablo kullanıyorum kasayı çalıştığında dvi no signal yazısı geliyor. asus 1070 kullanıyorum. Ekran kartının ışıklarında sorun yok

VGA yada HDMI kullanmayı dener misin?
 

FlameWinder

Asistan
Katılım
25 Nisan 2017
Mesajlar
357
Reaksiyon puanı
106
Puanları
43
Ekran kartını sağlam taktım. dvi kablo kullanıyorum kasayı çalıştığında dvi no signal yazısı geliyor. asus 1070 kullanıyorum. Ekran kartının ışıklarında sorun yok
Işıkların gelmesi için bir kaç pinin tam oturması yeterli. Ekran kartını tam olarak oturttuğunuzdan ve anakartın üzerinde bulunan pinin oturduğundan emin olun.

Çok düşük de olsa CMOS sıfırlamak bir çözüm olabilir. Kullanıcı klavuzunda "CMOS Reset" şeklinde yazıyor olmalı. Burada 1. bölüm 4. sayfada (1-4) 7. maddede anlatılan işlemleri uygulamanız gerekmekte. Böylece CMOS sıfırlayabilirsiniz.
 

Yselim99

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
Anakart ve ekran kartındaki pinler tam takılı. dediğiniz gibi CMOS sıfırlaması yaptım fakat olmadı. Monitörüm de sadece vga ve dvi var ve elimdede herhangi bir dönüştürücü yok.

Bu arada bilgisayarı çalıştırınca klavye ve mouse tepki vermiyor. Mouse nin altındaki ışık yanmıyor klavyede ise caps lock ışığı yanmıyor
 

FlameWinder

Asistan
Katılım
25 Nisan 2017
Mesajlar
357
Reaksiyon puanı
106
Puanları
43
Anakart ve ekran kartındaki pinler tam takılı. dediğiniz gibi CMOS sıfırlaması yaptım fakat olmadı. Monitörüm de sadece vga ve dvi var ve elimdede herhangi bir dönüştürücü yok.

Bu arada bilgisayarı çalıştırınca klavye ve mouse tepki vermiyor. Mouse nin altındaki ışık yanmıyor klavyede ise caps lock ışığı yanmıyor
Bellekleri çıkarıp açmayı dener misiniz?
 

Fragger

Dekan
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,544
Reaksiyon puanı
3,576
Puanları
113
Anakart ve ekran kartındaki pinler tam takılı. dediğiniz gibi CMOS sıfırlaması yaptım fakat olmadı. Monitörüm de sadece vga ve dvi var ve elimdede herhangi bir dönüştürücü yok.

Bu arada bilgisayarı çalıştırınca klavye ve mouse tepki vermiyor. Mouse nin altındaki ışık yanmıyor klavyede ise caps lock ışığı yanmıyor

VGA yada HDMI kullanmayı dener misin?

Bu işlemi bi denemenizi öneririm.
 

Yselim99

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
Ram leri çıkartıp denedim yine olmadı ve dediğim gibi elimde herhangi bir dönüştürücü yok o yüzden vga yada hdmi olarak kullanamıyorum. eğer vga olarak çalışır diyorsanız vga dvi dönüştürücü alabilirim
 

FlameWinder

Asistan
Katılım
25 Nisan 2017
Mesajlar
357
Reaksiyon puanı
106
Puanları
43
Ram leri çıkartıp denedim yine olmadı ve dediğim gibi elimde herhangi bir dönüştürücü yok o yüzden vga yada hdmi olarak kullanamıyorum. eğer vga olarak çalışır diyorsanız vga dvi dönüştürücü alabilirim
Sorun ekran kartından ya da çıkışlarından kaynaklı değil. Anakartınız bileşenleri doğru şekilde başlatamıyor gibi görünüyor. Ekran kartını çıkarıp klavyenin ışıklarını deneyin bir de. Sorunun nerde olduğunu anlamaya çalışalım en azından.
 

Yselim99

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
Ekran kartını çıkartıp usb portlarına harici harddisk ve klavye yi taktım bilgisayarı başlattığımdada harddisk in ışığı yanarken klavyenin ışığı yanmıyordu
 

FlameWinder

Asistan
Katılım
25 Nisan 2017
Mesajlar
357
Reaksiyon puanı
106
Puanları
43
Ekran kartını çıkartıp usb portlarına harici harddisk ve klavye yi taktım bilgisayarı başlattığımdada harddisk in ışığı yanarken klavyenin ışığı yanmıyordu
En iyisi aldığınız yerden destek almanız olacak anlaşılan. Anakartta bir problem var gibi geldi bana.
 

Yselim99

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
İlgilendiginiz için teşekkür ederim bende anakartı aldığım yere götüreyim
 

Fragger

Dekan
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,544
Reaksiyon puanı
3,576
Puanları
113
İlgilendiginiz için teşekkür ederim bende anakartı aldığım yere götüreyim

Sorununuz giderildiğinde neyden kaynaklandığıyla ilgili buradan bilgi paylaşırsanız bu problemi yaşayan farklı arkadaşlar içinde bilgi vermiş olursunuz.
Geçmiş olsun, iyi forumlar.
 
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,217
Reaksiyon puanı
15,274
Puanları
113
Yaş
45
taktığın cpuyu destekliyor mu? anakart cpuyu bios güncellemesi ile destekliyorsa görüntü alamazsın...
 

Yselim99

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba kasayı götürmeden önce kullandığım kabloda sorun varmı diye sormak istedim dvi-d nin 2 modeli var single ve dual olmak üzere ben single kullanıyorum resimdeki gibi bu nedenden olabilirmi?

images (1).jpg
 

Fragger

Dekan
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,544
Reaksiyon puanı
3,576
Puanları
113
Merhaba kasayı götürmeden önce kullandığım kabloda sorun varmı diye sormak istedim dvi-d nin 2 modeli var single ve dual olmak üzere ben single kullanıyorum resimdeki gibi bu nedenden olabilirmi?

Ekli dosyayı görüntüle 24976

Ekran kartınızın desteklediği soketler;

upload_2017-7-3_17-35-19.png


Kullanmanız gereken soket

images.jpg



Bende bu yüzden size
VGA yada HDMI kullanmayı dener misin?
bunu denemenizi önermiştim. Yanlış bağlantı yaptığınız görülüyor şuanda.
 

Yselim99

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
24
Sorun çözüldü kasayı aldığım yere götürdüm.
Sorun ise RAM(kingston fury 2x8gb 2666MHz) ve anakart(asus prime b350m-a) arasında uyumsuzluk varmış, farklı bir RAM kullanarak bios u güncellediler ve sorun düzeldi.
 

samet177

Öğrenci
Katılım
6 Şubat 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
24
Arkadaşlar eski bir konu fakat internette herhangi bir çözüm bulamadım o yüzden yazıyorum.2. el bir monitor aldım .İlk başlarda sorunsuz kullanıyordum fakat sonradan görüntü gelememeye başladı.Monitör genişlet modunda ss alınca gözüküyor fakat bir türlü görüntü gelmiyor.(VGA TO HDMİ kullanıyorum ) .Direk hdmi girişli tv ye bağladığımda düzgün çalışıyor.Aktif çeviricide de bir sorun yok bakşa pc lerde denendi. Aklımda şu ihtimal
var bilgisayar bu monitörü en son kullandığında bir ayar ataması yapıyor reg dosyalarında. Sonradan nasıl olduysa bu veriler birbirile uyuşmuyor. Aklıma böyle bir ihtimal geldi.Belki bundandır belki değildir bilemiyorum. Böyle bir sorunla karşılaşan biri varsa lütfen yardımcı olsun işin içinden çıkamıyorum. (NOT!!! çözünürlükte tüm ayarlar denendi . Ekran kartı(hem nvidia hem intel ) sürücüler kaldırıldı(DDU) tekrar yüklendi.)
 
Üst