Moderatorlük Hakkında Merak Ettikleriniz

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Merhaba arkadaşlar.

Özelden bayağı bir mesaj geldi moderatorluk nasıl neler yapiyorsunuz vs vs gibi...
Artık merak ettiklerinizi buradan sorabilirsiniz (çok özel olmamak kaydiyla) elimden geldigince cevaplamaya çalışacağım.
Tabi diger moderator arkadaşlar da katilirsa daha da güzel olacaktır :)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Merhaba arkadaşlar.

Özelden bayağı bir mesaj geldi moderatorluk nasıl neler yapiyorsunuz vs vs gibi...
Artık merak ettiklerinizi buradan sorabilirsiniz (çok özel olmamak kaydiyla) elimden geldigince cevaplamaya çalışacağım.
Tabi diger moderator arkadaşlar da katilirsa daha da güzel olacaktır :)

İlk soruyu ben sorayım :).Başlıktan bir tane daha olup olmadığına bakmadan konu açanların konularını kaç kere kapattınız çok merak ediyorum.

/P.S./ El insaf yani o kadar ana konu,kullanıcı kulübü,x-y tl arası telefon önerileri başlıklar açıyorsunuz işiniz zor fikrimce.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
İlk soruyu ben sorayım :).Başlıktan bir tane daha olup olmadığına bakmadan konu açanların konularını kaç kere kapattınız çok merak ediyorum.

/P.S./ El insaf yani o kadar Ana konu,Kullanıcı kulübü,x-y tl arası telefon önerileri başlıklar açıyorsunuz işiniz zor fikrimce.
Açıkçası 1-2 saatte bir foruma girip herşeyi kontrol ediyorum.
Bu başlık mevzusu günde yalan olmasin 20-30 arasi başlığı kitliyorum linklerini bulup yönlendiriyorum , bunun dışında başlıkların ilk harfinin küçük olmaması gerekli bunlari duzenliyorum vs vs 2 saatimi alıyor biraz yoğun mağlum mobil dünya.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Sizin mantığınızla android kullanıcıları kulübü ios kullanıcıları kulubü wp kullanıcıları kulubü diye 3 başlık açalım herkes herşeyi oraya yazsın. Var mı böyle birşey ? Burası forum. 1 hafta önceki 500 tllik tel tavsiyesi konusuyla şimdiki aynımı ? Belki fiyatlar düştü ?Ki ben kullanıcıları kulubü konularına girmeyi sevmiyorum. Konum anasayfada son başlıklarda gözüksünkü daha çabuk tavsiye yardım alayım istiyorum ? Bunu sizden başka yapan yok. Yapmaktan da vazgeçmelisiniz. İnsanların canını sıkıyorsunuz.Burası bir forum. Kullanıcı kulubü başlığına sormak zorunda değilim. İstediğim gibi çizgiyi aşmadan konu açabilirim. Buna hakkım var ve bu hakka bildiğin engel oluyorsun. Ciddi ciddi böyle devam ederse şikayet edeceğim seni. Hemde direk en yukarıya.Ne yaparlar bilmem ya da ne düşünürsün bilmem ama yanlış yapıyorsun. Eskiden sadece aynı konudan varsa aranmamışsa falan kapatılıp link yönlendiriliyordu. Sen aynı mesajdan varsa bunu yapıyorsun. Bırak mesajı yoksa bile olur diye düşünüp oraya yönlendiriyorsun.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Para alıyormusunuz :D
Hayir almiyoruz.
Sizin mantığınızla android kullanıcıları kulübü ios kullanıcıları kulubü wp kullanıcıları kulubü diye 3 başlık açalım herkes herşeyi oraya yazsın. Var mı böyle birşey ? Burası forum. 1 hafta önceki 500 tllik tel tavsiyesi konusuyla şimdiki aynımı ? Belki fiyatlar düştü ?Ki ben kullanıcıları kulubü konularına girmeyi sevmiyorum. Konum anasayfada son başlıklarda gözüksünkü daha çabuk tavsiye yardım alayım istiyorum ? Bunu sizden başka yapan yok. Yapmaktan da vazgeçmelisiniz. İnsanların canını sıkıyorsunuz.Burası bir forum. Kullanıcı kulubü başlığına sormak zorunda değilim. İstediğim gibi çizgiyi aşmadan konu açabilirim. Buna hakkım var ve bu hakka bildiğin engel oluyorsun. Ciddi ciddi böyle devam ederse şikayet edeceğim seni. Hemde direk en yukarıya.Ne yaparlar bilmem ya da ne düşünürsün bilmem ama yanlış yapıyorsun. Eskiden sadece aynı konudan varsa aranmamışsa falan kapatılıp link yönlendiriliyordu. Sen aynı mesajdan varsa bunu yapıyorsun. Bırak mesajı yoksa bile olur diye düşünüp oraya yönlendiriyorsun.
Telefon tavsiyelerindeki bütün konulari yeni modeller çıktıkca guncelliyorum.
Kullanici kulupleri olmayan konulara zaten izin veriliyor ama örneğin Lg g2 konusunda o kadar cok konu açılıyor ki izin verilirse çöplüğe doner zaten cok farkli konularda kitlemiyorum.
Kuluplerin amaci ne o telefon hakkinda soru ve sorunlarinizi sormak. Bu yuzden bu kulupler varken ekstra baslik acmak hem de onlarca doğru olmuyor.
İstediğin yere sikayetini dile getirebilirsin bu hakkin ama boyle tehdit edici dille değil.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Ben de başka bir sitede moderatörüm site yeni. Konu sabitleme nasıl yapılıyor??

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Siz moderatör adayıyken aday olduğunuz bölümle ilgili konu açıyordunuz. Peki konu dışı mod. adayı nasıl konular açıyor?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Benim erişebildiğim sadece moderatör paneli var. Konu yönetimi diye bir başlık görmedim.

O Sitenin yonetimine sormaniz daha iyi olur :)

Siz moderatör adayıyken aday olduğunuz bölümle ilgili konu açıyordunuz. Peki konu dışı mod. adayı nasıl konular açıyor?
[MENTION=105823]bt38[/MENTION] i çağıralım.
Bu arada sart degil istediğimiz bolumde açabiliriz:)
Konu Dışı kategorisi çok genis kategorilerde olmayan her konu girer :)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53

[MENTION=105823]bt38[/MENTION] i çağıralım.

Hımm. Yalnız benim sorularım bitmez devam ediyim mi?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202

@bt38 i çağıralım.

ben pek konu açmıyorum aslında :D zaten onun için spor bölümünden konu dışı bölümüne geçtim.

Moderatörlük sadece konu açmaktan ibaret değil. Kategorinin içinde açılan konuları denetlemek, yanlışlıkla senin kategorinde açılmışsa onları doğru yere taşımak, kategoriyi canlı tutmak gibi şeyler de var.

Konu dışında bi adaylık sürecim olmadı, o süreci spor bölümünde geçirmiştim ben :)
[MENTION=402282]Mr. Depreli[/MENTION] sen sor, bi ara cevap verilir sorularına :D

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Tabiki absürd sorular dışında cevaplarim
Tamam o zaman.
Süper Moderatör ile Moderatör arasındaki fark nedir? Sup. Mod. Daha mı yetkili? Birde siz normal üyeler gibi her konuya mesaj yazsanız forumun üst yönetiminden uyarı falan alır mısınız?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Tamam o zaman.
Süper Moderatör ile Moderatör arasındaki fark nedir? Sup. Mod. Daha mı yetkili? Birde siz normal üyeler gibi her konuya mesaj yazsanız forumun üst yönetiminden uyarı falan alır mısınız?
Süper moderatör daha yetkili, her bölümde düzenleme yapabilir
forum kurallarına aykırı birşeyi kim yapsa ceza alır moderatör olsun olmasın farketmez.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Süper moderatör daha yetkili, her bölümde düzenleme yapabilir
forum kurallarına aykırı birşeyi kim yapsa ceza alır moderatör olsun olmasın farketmez.
Anladım. Son birşey daha sorup bugünlük bitireceğim. :D

moderatör olmada yaş sınırı var mı? Yoksa doğru düzgün üyelik yapan herkes Mod. Adayı olabilir mi?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Anladım. Son birşey daha sorup bugünlük bitireceğim. :D

moderatör olmada yaş sınırı var mı? Yoksa doğru düzgün üyelik yapan herkes Mod. Adayı olabilir mi?
Yaş sınırı yok, yanlış hatırlamıyosam daha önce 12-13 yaşında bi moderatörümüz vardı. Ama ihtiyarlar heyetinin onayını almak lazım önce :D

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Yaş sınırı yok, yanlış hatırlamıyosam daha önce 12-13 yaşında bi moderatörümüz vardı. Ama ihtiyarlar heyetinin onayını almak lazım önce :D

:D Sağolun sorularıma yanıt verdiğiniz için. Anladığım kadarıyla Moderatörlük sorumluluk gerektiriyor. Tüm Moderatörlerimize başarılar... :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
en baş belası üye kim? birine sardımı pitbol gibi bırakmayan?

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Bir soruda benden o zaman :)

Moderatörler görevini yapmadiginda veya mod. olduktan sonra foruma girmezse ne tur bir islem uygulaniyor?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Bir soruda benden o zaman :)

Moderatörler görevini yapmadiginda veya mod. olduktan sonra foruma girmezse ne tur bir islem uygulaniyor?
Gönüllülük esasına göre yapılan bi iş olduğu için bi yaptırımı yok.
Uzun süre forumla ilgilenilmezse karşılıklı diyaloğa geçilir ve bi sonuca varılır :)

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Gönüllülük esasına göre yapılan bi iş olduğu için bi yaptırımı yok.
Uzun süre forumla ilgilenilmezse karşılıklı diyaloğa geçilir ve bi sonuca varılır :)
Sanırım boyle bir sıkıntı yasanmamis cevap gec geldi :) Tum mod. basarilar :)