Modemden modeme internet çekmek

İsaordu16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhabalar, forumda yeniyim. Hemen anlatmak istediğim konuya geçeyim. Bulunduğumuz sokakta altyapı yok genellikle uydu interneti kullanılıyor. Alt komşumuzun internetine bağlanıyoruz lakin üst katta internet çekmiyor. Alt komşumun modeminden kendi modemime ethernet kablosu ile internet çekebilir miyim? Elimde cat2 ve cat5 kablo var illa cat 6,7,8 kablo almam mı gerekir? Modem olmazsa sinyal yükseltici, router vesaire mi almam gerekir? Ben bu işi en kısa sürede nasıl halledebilirim malum uzaktan eğitim var ve derslere girmekte sıkıntı çekiyorum?

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
22.PNG

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Hocam buraya baktım da göremedim acaba nasıl bir kablo işimi görür? Cat5 kablo ethernet işlevi görüyor diye biliyorum ama emin değilim. Cat5 kablo ethernet işlevi görür mü?
Kablo pek önemli değil. Nasılsa bizde kablonun sınırını zorlayacak bir hız yok. Cat 4 bile olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablo pek önemli değil. Nasılsa bizde kablonun sınırını zorlayacak bir hız yok. Cat 4 bile olur.
pardon cat 5 den aşağı kullanma. Cat 4 sınırı zaten 16mb/sn Cat 2 ise 10mb/sn. Yeter ise kullan.

İsaordu16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrardan teşekkür ederim