Modem ve Router den iyi anlayan ?

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
arkadaşlar şimdi bende zyxelP-660RU-T1 V2 modelinde bir kablolu modem ve Tp-link TL-WR542G Modelinde router var. kablolu modemden bilgisayarıma rahatlıkla bağlanabiliyorum. Ama modemi routere bağlayınca birtürlü internet olmuyor. hep sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor sarı bir uyarıyla. Wireless çalışıyo görüyo laptoplar routeri bağlanıyo fakat internete bağlanmıyor. Ne denediysem olmadı bu konuda iyi bilen arkadaşlardan yardım alabilir miyim?

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Routeri sadece yönlerdirmede kullanacaksın ; bi switch gibi. Routerde ki dhcp'yi kapat. Statik routing yap modeme.
En basiti böyle.

ibrahim.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhba demek istiyorum foruma yeni katıldım ve açıkcası forum işinden pek anlamam ondan yeni konumu açmam gerekiyor yoksa sorumu konu başlığı altınamı yazsam bilemedim. Kusura bakmayın yanlış yaptıysam.

Sorum şudur arkadaşlar;
Ben evde 3 arkadaşımla yaşıyorum ve hepimiz internete kablo ile bağlanıoruz (ethernet kablolarıyla) ve bunu istemiyoruz onun için biz bir wi-fi router alıp onu ethernet kablosuna bağlasak tüm eve wi-fi yayılırmı?

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Arkadaşlar öncelikle merhba demek istiyorum foruma yeni katıldım ve açıkcası forum işinden pek anlamam ondan yeni konumu açmam gerekiyor yoksa sorumu konu başlığı altınamı yazsam bilemedim. Kusura bakmayın yanlış yaptıysam.

Sorum şudur arkadaşlar;
Ben evde 3 arkadaşımla yaşıyorum ve hepimiz internete kablo ile bağlanıoruz (ethernet kablolarıyla) ve bunu istemiyoruz onun için biz bir wi-fi router alıp onu ethernet kablosuna bağlasak tüm eve wi-fi yayılırmı?

Access point takın bi ethernet kablosuna yeter.

---------- Post added at 18:27 ---------- Previous post was at 18:25 ----------

Routerlar yönlendirmek içindir bir noktadan bir noktaya evlerde genellde kullanılmaz.

Yardımcı olmak isterdim ama Cisco routerları biliyorum sadece.