Modem ve acces pointten anlayan içeri acill...

kekomanyak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar herkese merbalar sizlere yapamadığım yardım istediğim sorunumu anlatacağım:

Oturduğum lojmanda ana sunucudan gelen internet bizim bloğa geliyor oradan ise her daireye, daireden switch ile odalara dağılıyor... Ben masaüstü pc me direkt ethernet portundan ethernet kablosuyla bağlanıyorum... Malum akılıı telefon aldık ondan da nete girebilmek için kablosuz net lazım. Bu yüzden ASUS DSL-N10E modemini aldım ve yapamadım galiba RESİMLERDE GÖSTERDİĞİM GİBİ acess point gibi birşey duydum onu yapmak gerekiyor galiba bana yardımcı olun..

psv5.jpg

c6j0.jpg

ASLINDA WİRELESS ADAPTÖR İLE DENEDİM BAĞLANIYOR İNTERNETE , WİRELESS E ŞİFRE FELAN KOYDUM AMA NETE GİRMİYOR...

Biri bana Bu modemin arayuzunden nasıl acess point yapılır onu anlatsın... :(

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hiç anlamıyosan tak cd sini kursun sana

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şimdi o accces pointin internet olan portuna o duvardan geleni tak sonra bi ethetnet çııkışına biglisayarı bağla
192.168.1.1 bağlan şifre sorarsa admin admin
orda kurulum yapabilirsin veya cd ile kurabilirsin

kekomanyak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cd de kurma programı yok sadece kurulum pdf leri var 2. dediğine girdim bir sürü şey var orda nerden yapılacağını bilmiyorum..

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yönetim accees point
kablosuz ayarla ordan
yerel ağ ordan accces pointe farklı bi ip ver modemin zxyel tplink ise akılda kalması için 192.168.1.2 ver airtesi ise 192.168.2.3 ver veya istediğini ver tabi modemin izin verdiği kadar

internettesin

KEKO_01

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Sen ikisini de bağlamışsın ama bu alet senin ne yapacağını anlayamaz ki, senin ona yolunu göstermen lazım.