Modem Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan orcnd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Ofiste ve Evde Kullanmak üzere bir kablosuz modem arıyorum. Ofis ile ev yan yana.

Ofistede kullanıcağım için anteni kuvvetli bir modem gerekli
Ayrıca 7/24 açık ve kullanımda olacak. bu yüzden dayanıklı olmalı.

Fiyat limitim 200 lira. çok avantajlı bir durum olmadıkça bu rakamı geçmek istemiyorum ancak parasını hakkeden bir ürün olursa bu rakamı aşabilirim.

54, 150 yada 300 mbit olması ne kadar önemli bilemiyorum. ağ üzerinden dosya alışverişi yapmayacağız. internetim 8 mbit. en fazla 16 mbit'e geçerim.

Tavsiyeleriniz bekliyorum

--- Mesaj Güncellendi ---

ups

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Datron kullanmıştım çok iyi ancak Airties e bulaşma sakın :) şuan kullanmaktayım,pişmanım.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
internette topladığım bilgiler çok çelişkili. her markayı yerden yere vuranda var gökyüzüne çıkaranda.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şu ürüne bak fiyatı da senin bütçeni geçmez diye düşünüyorum

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
internette topladığım bilgiler çok çelişkili. her markayı yerden yere vuranda var gökyüzüne çıkaranda.​

hocam ben daton kullandım misal hız konusunda verimi yüksekti datron un airties a göre :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
[/INDENT]
[/COLOR]
hocam ben daton kullandım misal hız konusunda verimi yüksekti datron un airties a göre :)

yalnız datron pek piysada gözükmüyor sonra serviste sıkıntı yaşamıyayım.

ek olarak bilgisayar donanımı satan bir arkadaşım airties air 5440 önerdi.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
belli ki alacağınız modemin kapsama alanının yüksek olmasını istiyorsunuz. O yüzden alacağınız modemin anten bilgilerinde bulunan dbi değerinin yüksek olması gerekiyor. Benim 5 dbi anten gücü olan tp-link (modelini tam hatırlamıyorum) modemim yan tarafımızdaki (sağlı sollu) evlerde gayet verimli çalışıyor.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ZYXEL...
Şimdi yazanların yüzde doksanı Airties yazar ama ondan başka birşey bilmediklerinden, sen bakma onlara ;)
Zyxel network alanında dünya lideri marka ve kuumlarda cihazları 7/24 problemsiz kullanılıyor ben şahidim :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
hızı da etkiliyor yalnız modem [MENTION=61627]antimatter[/MENTION] ve bilmeyenler airties yazacak diye bir kaide yok :) bende datron sagem ve airties kullandım ve datron en iyisi şuan gözümde herkes kullandığını söyler.
sözüm ona zyxel çok iyi diye bende duydum ancak kullanmış değilim.(ATies'i acil aldım ve datron bulamamıştım.)
bu arada Datron modemimi 2 sene kullandım hocam sağlam üründü :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Zyxel ile ilgili genelde olumlu yorumlar var. Birkaç kişi teknik servis konusunda yakınmış ama ürün kalitesi konusunda genelde yorumlar olumlu.

Şu an kullandığım modem Linksys WAG54GP2-V2 teknik detaylarında 18 dbm gözüküyor. bu modemin gücü nispeten yeterli geliyor. fakat şu an baktığım modemlerde dbi cinsinden değerler görüyorum bu da karşılaştırmaya engel oluyor

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
2007 yılından bu yana kullanıyorum, memnunum. Test merkezlerinde fiyat/performans seçilmiş bir ürün. Zyxel 660HW T1. Ben v2 modelini kullanıyorum linkteki v3 olmalı.
ZyXEL'in ZynOS işletim sistemi sayesinde bu modemlerde aslında yok yok. Medya Bant Genişliği Yönetimi özelliği, kullanıcılara, öncelikli paketlerin beklemeden yerine ulaşmasını sağlıyor, yani siz dosya indirirken internette oynadığınız oyun daha az etkileniyor. Ve birçok işlevsel özelliği...
http://www.vatanbilgisayar.com/Mode...t-adsl2+-modem/productdetails.aspx?I_ID=25848

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
hızı da etkiliyor yalnız modem @antimatter ve bilmeyenler airties yazacak diye bir kaide yok :) bende datron sagem ve airties kullandım ve datron en iyisi şuan gözümde herkes kullandığını söyler.
sözüm ona zyxel çok iyi diye bende duydum ancak kullanmış değilim.(ATies'i acil aldım ve datron bulamamıştım.)
bu arada Datron modemimi 2 sene kullandım hocam sağlam üründü :)
Benimki genel bir alışkanlığa tepkiydi aslında;
Biri notebook sorduğunda kullanan kullanmayan Asus yazar hemen, modemdede Airties... Bende buna gıcık oluyorum :)
Buarada Datronda kullandım biara hatta 5 yıl garantisi vardı 5. senede garantiden servise yollamıştım ;)
Zyxele gelince modeminden switchine hatta Zywalluna kadar tanıyorum ürünleri, gözüm kapalı öneririm...