Modem Şifresi önemli mi ???

memoli63

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugün komşum kendisini savcılıktan çağırdıklarını başkasına ait bir msn adresinin kullanıldığı bu bağlantının kendi hattı üzerinden yapıldığı şeklinde bir bilgi verilmiş interneti kullanan çocuk 15-16 yaşlarında değil msn hacklemek program indirken bile bnden yardım alıyor sizce bu nasıl oluyor virüs bulaştı desem bugün gittim avastla tarattım hiç bir şey çıkmadı kablosuz bağlantıda değil acaba modemin şifresini bilen bir kişi başka bir yerden bağlanabilirmi fikirlerinizi bekliyorum Üstelik msn sahibi avukatmış :sorry2:

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
modem şifresi tabii ki önemli. bu başlığı görünce deneyeyim dedim..benim IP numarasını esas alıp son iki rakamını rasgele yazıp girdim.. şifreyi değiştirmemiş admin yazıp girdim..kötü niyetli birileri de bunu yapar da bilgileri silerse (başka bişeyler yapılıyor mu bilmiyorum..henüz ;) ) en az 1-2 gün sebebi bilinmediğinden internete bağlanamama durumları yaşanabilir...maalesef

memoli63

Asistan
Reaksiyon puanı
0
modemde kablosuz bağlantı yok

olguninternet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok zor birde avukat eğitimli bir kişi internetten anlayan her yemi yutmaz trojen yiyip bağlanacak pc ye.Apartman gibi bir yerse ortak kullanım olmuşmu o da önemli.

memoli63

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Avukatın eğitimli olması hukuk bilgisi iyidir ama konu bilgisayar olunca bilemeyecem biri kabloyu yarıp bağlantı kurmuş olabilir mi ?

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş sizi işletmiş olabilirler mi?Kablosuz modem değilse bağlanamaz.Modem şifresinden kasıt nedir anlamadım.Adres tespiti telefon hattından yapılıyor.Yani hattını kullanıp kendi modemi ile senin adsl şifreni kullanması lazım.Arkadaşı telefonlamı aramışlar yoksa resmi tebligat mı gelmiş.Telefon ile arayamazlar öyleyse işletmişlerdir.Geçen bir arkadaşı cepten arayıp (telsiz sesleri falan var arkada) emnitten aradıklarını cep sim kartının 20 kopyası ile yasadışı kişilerin suç işlediklerini vs. söylemişler.En yakın bakkal market vs ye gidin(ne alakaysa artık herhalde kontör hırsızları) sizi ordan yönlendirip hatları iptal ettireceğiz falan demişler.Yani bu tür saçma birşey yada işletme olabilir.

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdi farkettim bu konuyu buraya neden açtın? :D (İşletim sistemlerine değil de diğer başlığına açsaydın)