Modem MAC Filtresi hakkında

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar..

Ben çalıştığım yerdeki wifi ye bağlanıyorum. Fakat telefondanda olsa kimse wifiden internet kullanmama izin vermiyor. İnat ettiler. Bende şifreyi arayüzde gizlice bakıp bulmuştum ve bidaha bakma imkanım yok.

Şu an wifi şifresini biliyorum ama yarın değiştircekler. Arayüz şifresinide değiştirdim modemi resetlerlermi bilmiyorum. Ve Mac filtresini etkin edip kendi telefonumdaki wifi mac adresini girdim.

Şu an modemi reset atsalar bile bağlanabilirmiyim? Mac ağı ne işe yarar ? Onlar şifreyi değiştirse bile ben kendimi öyle bi kayıt etmeliyim ki bana hiç şifre sormamalı?

Ne yapabilirimmm :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
yok öyle birşey, modemi resetlediler mi yeniden kurulum yaparlar, yeni şifre belirlerler.. tüm ayarlar, filtreler silinir

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeniden kurulum yapmayı bilmiyorlar işte :)) reset atınca wifi şifreside değişiyomuydu ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
modemdeki reset tuşunu kullanınca her şey silinir reboot yaparlarsa silinmez... reset düğmesine basma süresini bilmiyorlarsa resetlemeleri zor...

Fox034

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CRYALCİN isteğin mümkün olmayan birşey modem resetlendiği zaman ayarlar tamamen silinir ayrıca mac filtresi işlemi yaptıgın zaman modemlerde 2 seçenek olur ya eklediğin mac adresini engellersin sadece eklenen mac adresi bağlanamaz yada izin verirsin sadece eklediğin mac adresi bağlanır diğerleri bağlanamaz yani bu işte modemin asıl sahipleri kablosuz ağı kullanıyorsa sen bu mac filtreleme işlemini uyguladığında onlar bağlanamayacak ve bunu araştırırken modeme bir yerde reset atacaklar herşey başa dönecek bence sen bu sevdadan vazgeç...