Modem internet sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan badoksk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

badoksk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben Rusya da yaşıyorum ve 100mbit sabit internet kullanıyorum ve statik ip ile bağlanıyorum internete. 3 kişi kullanıyoruz interneti. Sorunuma gelirsem internetim arada 5 sn lik gitmeler oluyor. Online oyun oynarken falan düşüyorum. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Kabloyu taktığım zaman hiç bir sorun olmuyor. internet hız testi yapıyorum bazen 1mbit gözüküyor bazende 30mbit. Kabloyu taktıgım zaman 100mbit oluyor

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
son zamanlarda iyice arttı bu olaylar

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Kabloyla daha iyi sonuç verir.
Kablosuz bağlandığınız zaman dalgalanma olması normal. Sonuçta havadan geliyor :P
Modemin yanına gidip oradan bağlanmayı deneyin. Çeşitli engellerin olması, modeme uzak olmak, çekim gücünün düşük olması gibi pek çok sebep olabilir. Belki modemde problem olabilir. Hatta çok daha ilginç nedenlerden dolayı da kopuyor olabilir. Mesela, evdeki bilgisayarlardan birinde bağlantı kopuyordu. Camı kapatarak kopma sorununu çözmüştüm :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dostum merhaba bu sorunun kaynağı modeminden kaymaklanıyor wlan lambası gidip geliyor bu arada kablosuz bağlantın kopuyor yeni bir modem alırsan bu sorunu çözebilirsin

badoksk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum merhaba bu sorunun kaynağı modeminden kaymaklanıyor wlan lambası gidip geliyor bu arada kablosuz bağlantın kopuyor yeni bir modem alırsan bu sorunu çözebilirsin

daha modemi alalı 1 ay oldu ... O zaman işimiz var yani ben birde Rusya dayaşıyorum burda bu sorunları anlatmak tam bi bela :)