Modem Hız Sınırı

pacbell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 8mb limitsiz internetim var. Airties rt205 modem kullanıyorum.Benim masaüstü bilgisayarı kablo ile bağladım. ama diğer odada da arkadaş benim nete laptopu ile kablosuz bağlanıyor. internetten sürekli film dizi vs izliyor.dolayısıyla benim dowload hızımı düşürüyor. ben onun internet hızını düşürmek istiyorum. yani benimki 7mb hız da kullanacak onunkini 1mb ile sınırlayacağım. böyle bişey mümkünmü?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
o cihaz da mümkün değil. daha gelişmiş bir switch kullanırsan, switchin istediğin ethernet portu için maksimum download hızını belirleyebilirsin.

Elindeki airties'da ise hangi siteye girip hangi siteye giremeyeceğini, engellenecek kelimeleri falan yazabilirsin.

pacbell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Modemin ayarlarına baktım. dediğiniz gibi. mümkün görünmüyor.

mavimavi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böyle birsey elbetteki MÜMKÜN. Bunu bir kac kez okumustum ama deneme ihtiyaci olmadigi icin bilemiyorum. Kanaatimce bunun icin bir program kullanabilirsin Google de arama yaparak birseyler bulunabilir. vaktim olursa bir ara bakabilirim ama mümkün. Belki dediginiz gibi modem yada router la yada bunu icin gelistirilmis bir programla :crying:

---------- saat 22:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:25 eklenmişti ----------

Söyle iki dakika baktim ve su programi buldum "Netlimiter". Anlatildigina göre ikinci bilgisayarin (yada üzerine kuruldugu bilgisayarin). upload ve download hizini istedigin gibi ayarlayabilyormussun. iste adresi;
http://www.netlimiter.com/download/nl_v122.exe

Nasil kullanildigini bir arastiman lazim. Google sana yardimci olucaktir :wink:

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
20
pc ye kurulan bir program ile olabilir bu arada dizi filmi izleyecegine indirin aynı şey :D

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bandwidth Limiter / Bandwidth Shaper
You can use NetLimiter 2 to set download or upload transfer rate limits for applications, connections or groups of them. With limits you can easily manage your internet connections bandwidth (bandwidth shaper or bandwidth controller)

Bu paragrafı netlimiter'in ana sayfasından aldım. Arkadaş ilgili programın böyle bir özelliği olduğunu söyleyince çok heyecanlandım doğrusu. Mümkün mü? diye düşünürken yukarıdaki cümle acı gerçeği ortaya koydu malesef. Bu program sizin pc'nize ait download ve upload hızını kontrol ediyor. Başkasının pc'sine kurabilecekseniz de işe yarar. Ama kendi bilgisayarınıza kuracaksınız başkasının hızını yavaşlatacak, yok öyle bir şey..

He belki şu yapılabilir.. Arp Poising kullanılarak kişilerin gateway'lerini kendine yönlendirirsin. ondan sonra geçen bilgileride görebilirsin, iyi bir yazılımın, programın varsa hızlarıda düşürebilirsin.. Ama bu iş standart bir kullanıcıyı aşar söyleyim..

mavimavi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
galiba parali bir programmis buraya bak yeni versiyonu icin. ama daha ónceki link free mi bilemiyorum.
http://www.netlimiter.com/download.php

---------- saat 22:49 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:41 eklenmişti ----------

Arkadaşlar 8mb limitsiz internetim var. Airties rt205 modem kullanıyorum.Benim masaüstü bilgisayarı kablo ile bağladım. ama diğer odada da arkadaş benim nete laptopu ile kablosuz bağlanıyor. internetten sürekli film dizi vs izliyor.dolayısıyla benim dowload hızımı düşürüyor. ben onun internet hızını düşürmek istiyorum. yani benimki 7mb hız da kullanacak onunkini 1mb ile sınırlayacağım. böyle bişey mümkünmü?

Arkadas netlimiter kullan. Eger bu programla karsi tarafin hizini kendi bilgisayarindan sinirliyamiyorsan, arkadasina durumu izah et. Oda bunu bir sorun olarak görmüyorsa bu programi onun bilgisayarina kurarak arkadasinin limitini sinirla. Tabii bunu arkadasindan gizli yapmak zorunda degilsen bence problem yok :wink:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sayın Pacbell sorununuzu çözebildiniz mi bende bu durumdan şikayetçiyim ama karşı taraf bilgisayarla değil telefonla bağlanıyor hız limiti ayarlayabilir miyim modem markası Airties-rt206
simdiden teşekkürler..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler benim net durmadan gidiyor aradı müşteri hizmetlerini al yapınız desteklemiyor diyo ne yağabilirim şimdidewn teşekkürler .......:huh: