Modem çekim alanı problemi

likable03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Modem aldım 370 TL ye sokağın başında çekiyor fakat ilginçtir ki evin her odasında çekmiyor. Problem ne olabilir arkadaşlar ayar filanmı eksik yanlış yaptım ?

Ahmet_Özdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Modemler açık havada önlerinde engel olmadığı için menzili uzar. Çekim gücünü 2.4GHZ frekansında çalışan her cihaz olumsuz etkiler. örneğin; elektrikli süpürge bile. Evde duvar dahi çekim gücünü etkiler.

likable03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet bunu hep okuyorum arkadaşım odada duruyor elektronik herhangi birşey yok duvarlar kalın evet peki ne yapmalıyım arka odada çalışmıyor. Sinyal dağıtıcı işe yarar mı yararsa hangisinden almalıyım ?

Ahmet_Özdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Zamanında buna çözüm olarak Wireless adaptör almıştım. 100-150m ileride ki binadan internet alıyordum. Sinyal dağıtıcı gibi çözümler yerine modemi evin ortasına alabilirsin yada Hakkı Alkan gibi daha güçlü modem alabilirsin. Wireless Adaptör işini görürse detaylı olarak yardım ederim ;)

likable03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zamanında buna çözüm olarak Wireless adaptör almıştım. 100-150m ileride ki binadan internet alıyordum. Sinyal dağıtıcı gibi çözümler yerine modemi evin ortasına alabilirsin yada Hakkı Alkan gibi daha güçlü modem alabilirsin. Wireless Adaptör işini görürse detaylı olarak yardım ederim ;)

Hakkı Alkan beyin modem markası ne ki. 370 Kayme bayıldım modeme

Ahmet_Özdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Snap atmıştı galiba ama müstakil evde internet sorununa çözüm için almıştı. Kendisine sorarsın ;)

likable03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz geç yazdım ama arkadaşım aldım bir tane Asus sinyal dağıtıcı şimdilik idare ediyor :)

Ahmet_Özdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Hangi modelini aldın bizi de bilgilendirirsen daha faydalı olacaktır :)

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Modem aldım 370 TL ye sokağın başında çekiyor fakat ilginçtir ki evin her odasında çekmiyor. Problem ne olabilir arkadaşlar ayar filanmı eksik yanlış yaptım ?
duvarlar sınyalı engeller azaltır. webtekno nun yayınlamısı oldugu bır vıdeo var alamınyumu modemın antenınınetrafına canak anten gıbı yerlestırıp modemın sınyal kalıtesını artırıyordu. sende buna benzer bırse yayapabılırsın