Yardım Modem arayüzünde Lan bölümü açılmıyor

hasanyilmaz2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar ben eski modemimi acces point yada router olarak kullanmak istiyorum ama yukarıda dediğim gibi Modemin arayüzünde Lan bölümü açılmıyor açtığımda 192.168.1.2 bağlanmayı reddetti. Diyor Modem:TP-Link TD-W8101G

Çözüm
Eski modemi sıfırlayıp, kurulumu bir de şöyle denediniz mi:
Belki çözüm ararken karşınıza çıkmıştır ama yine de buraya yapıştırdım.. Alıntıdır:
öncelikle modemi sök takılı olmasın, modemi yok farzet.. daha sonra access pointi bilgisayarın ethernetine tak. bilgisayarının ip'sini 192.168.1.2 olarak ayarla. Daha sonra explorer'a 192.168.1.1 yaz ve access pointe erişirsin. DHCP kısmını OFF durumuna getir. Sonra ip ayarları kısmını bul ve access pointin ipsini değiştir.(örnek olarak 192.168.2.1 yap). bunları yaptıktan sonra kaydet ve bilgisayarına girdiğin ip adresini otomatiğe al. daha sonra access pointi sök ve modemi tak. access pointide modeme tak.
1) bilgisayarın ethernetine access pointi tak
2) bilgisayarın ipsini 192.168.1.2 yap
3)...

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Eski modemi sıfırlayıp, kurulumu bir de şöyle denediniz mi:
Belki çözüm ararken karşınıza çıkmıştır ama yine de buraya yapıştırdım.. Alıntıdır:
öncelikle modemi sök takılı olmasın, modemi yok farzet.. daha sonra access pointi bilgisayarın ethernetine tak. bilgisayarının ip'sini 192.168.1.2 olarak ayarla. Daha sonra explorer'a 192.168.1.1 yaz ve access pointe erişirsin. DHCP kısmını OFF durumuna getir. Sonra ip ayarları kısmını bul ve access pointin ipsini değiştir.(örnek olarak 192.168.2.1 yap). bunları yaptıktan sonra kaydet ve bilgisayarına girdiğin ip adresini otomatiğe al. daha sonra access pointi sök ve modemi tak. access pointide modeme tak.
1) bilgisayarın ethernetine access pointi tak
2) bilgisayarın ipsini 192.168.1.2 yap
3) explorerdan 192.168.1.1 yaparak AP'ye gir
4) AP DHCP'sini kapat, wireless görünen ad ve şifreyi ayarla
5) AP Ip adresini 192.168.2.1 olarak ayarla ve çık
6) Bilgisayarın Ip'sini otomatiğe al
7) Modemi bilgisayarın ethernetine ve AP 'yide modeme tak

Çözüm