Mobilde Pişmanlık Yasası Gelir mi?

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Numara taşıma işlemleriyle ilgili kampanyalar tüm hızıyla sürüyor. Peki bu özel indirimlerin vadesi dolunca ne olacak?

GSM operatörlerinin numara taşıma ile ilgili yaptığı kurnazlıklara daha önce anlatmıştım. Madalyonun parlak olan yüzünde ise, hâlen türlü türlü kampanyalar, hoş geldin sürprizleri, kişiye özel tarifeler yer alıyor bildiğiniz gibi.

Ancak bu tarifelerin çoğu, iki ya da üç ay içerisinde bitecek şekilde hazırlanmış. Yani bahar döneminde yeni kampanyalar yapılmazsa, numara taşınabilirliği tüm cazibesini kaybedecek.

Aynısının Laciverdi

Ayda yüzlerce milyonluk fatura ödemeyen, normal bir cep telefonu kullanıcısıysanız, diğer operatörlerin kampanyaları dışında düzeninizi bozmaya değecek çok da farklı avantajları bulunmuyor açıkçası.

Diğer bir deyişle, numara değiştirme işlemi yaptıktan sonra, kampanyalar bitince elde kalan tek değişikliğin farklı renkte bir SIM kart olduğunu görmek, "gelen gideni aratır" sözünü haklı çıkarabiliyor.

Geri Dön, Geri Dön...

Mobil operatörler de büyük ihtimalle kullanıcıların karşı karşıya kaldığı bu durumu kaçırmak istemeyerek, bahar döneminde "numara taşımaya" yönelik değil, "eski operatöre dönmeye" yönlendirici kampanyalar başlatacaktır.

Mobil kullanıcılarının tereddüdünden istifade etmek isteyen GSM operatörleri, bu sefer de "Eve Dönüş Sürprizi", "Pişmanlık Yasası" gibi gösterişli isimler altında şu günlerde numarasını değiştiren eski kullanıcılarını tekrar kendi saflarına katmak için çeşitli özel tarifeler uygulayabilir.

Peki Siz Ne Yapacaksınız?

Son kullanıcı olarak, operatörünüze yaklaşık 20 YTL gibi bir masraf çıkaran numara taşıma uygulamasına hiçbir ödeme yapmanız gerekmiyor. Yani dilerseniz, yukarıda bahsettiğim ihtimale dayanarak şu günlerde numaranızı değiştirip, yeni operatörünüzün kıyaklarından faydalanabilir, sonra da bir sonraki "numara değiştirmelere yönelik kampanya" sezonunu bekleyebilirsiniz.

:: Numara taşıma işlemi sizce ne kadar faydalı?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

MoNsTeRaZoR

Doçent
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
551
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Böyle olacağı belliydi zaten.Yüzlerce TL fatura ödemeyenler için çok bir artısı olduğunu düşünmüyorum bu uygulamanın ben de.Kendime ait 2 hattım var hangisinden daha hesaplıysa görüşmek onu kullanıyorum.Hepsi bu işte...
 

afterdinner

Asistan
Katılım
20 Ağustos 2006
Mesajlar
466
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
"Mobil numara taşınabilirliği" olayı, bu kanunun çıkması için gece gündüz uğraşan Avea'nın ve Vodafone'un elinde patlamıştır. Geçmiş olsun..

Ha gerekli miydi bu kanun? Evet gerekliydi. Ama bu güzide iki operatörümüz yüzünden 3G ihalesi iptal edildi. Neden? Önce numara taşınabilirliği olması gerekiyormuş sonra 3G ihalesi. Sonuç? Bir seneyi aşkın gecikmeli 3G ve Avea'dan Vodafone'den kaçan onbinlerce müşteri. İyi oldu.:angry:
 

gulenmoryel

Öğrenci
Katılım
23 Haziran 2008
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Son yapılan açıklamalarla gelen ve giden aboneler arasındaki farka bakıldığında net 176.000 abone kazanarak en çok abone kazanan operatör olmuştur. Tüm basın yayın organları bunu bu şekilde açıklamıştır. Numara Taşınabilirliğinin Türkiye'de oturuşması için biraz daha zamana ihtiyacımız olduğu açıkça bellidir. Hem operatörler hem de aboneler daha uygulamayı tam olarak sindirememişlerdir.
3G ihalesine gelirsek, 3G ihalesinin yapılabilmesi için telekomünikasyon kurumunun şartnamesine göre numara taşıma uygulamasının başlamış olması gerekmektedir. Bu tüm dünya ülkelerinde bu şekildedir. Turkcell'in bunu bilmesine rağmen numara taşınabilirliğine karşı dava açması sonra da 3G ihalesine girmesi de ayrıca ilginçtir.
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,352
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Turkcellden vazgeçmiceksin :) gerisi fasa fiso
 
Üst