Minibüs yolu demesek?

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Arkadaşlar minibüsçüler yolun ortasında durup yolcu alıp bindirirler küçük araçların üzerlerine sürerler sıkıştırırlar vs..
Bunları yapıyorlar çünkü o yolun ismi minibüs yolu bu isim yüzünden de yolu kendilerinin sanıyorlar ve çok rahat takılıyorlar kafalarına göre..

Minibüs yolu değilde başka bi isim koysak ne olabilirdi ve isim değiştirildiğinde bu söz konusu durumlar azalırmı sizce?

Bence minibüsçülerin burunlarını bu isim kaldırıyor benim isim önerim şöyle;

Aslında yolda boydan boya belirli noktalarda İETT durakları var. Minibüsçülere ait yol üzerinde herhangi bir durak uygulaması yok o halde İETT yolu dense daha uygun olmazmıydı?

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
koltuk altından levyeyi çıkardı mı görürsün :P yok yok değişmesin minibüs yolu olsun :* :D

FEDERAL60

Asistan
Reaksiyon puanı
0
warkortali sana katılıyorum.ancak ülkemizde maalesef her ilde aynı sorun var ama bu bir gerçektir geri kalan bizim gibi ülkelerde halen otobüs taşımacılığı devam etmektedir.Bence hava ve demiryolu taşımacığılına önem verilmesi gerekir.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
FEDERAL60 dedi ki:
warkortali sana katılıyorum.ancak ülkemizde maalesef her ilde aynı sorun var ama bu bir gerçektir geri kalan bizim gibi ülkelerde halen otobüs taşımacılığı devam etmektedir.Bence hava ve demiryolu taşımacığılına önem verilmesi gerekir.
Şehir içinde hava taşımacılığı???

gizem durmaz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Değişsede halk arasında bir kere ağız alışkanlığı olmuş bunu değiştirmek zor olur.
Oturgaçlı götürgeç(yolu) ;)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Şu minubüscülere oldum olalı sinir oluyorum..Gecenlerde sert bir manevra ile önüme gecti..Yaşıda genç bisey..23-26 arası,dogu şiveli..dedim brader noluyozz.yolcu alacan diye banamı kaza yaptıracan.baktım cazz yapıyor,indim asagı sorun ne dedim,kapmıs levheyi geliyor..hop dedim,burda durr!! Allahtan iyi halim..dedim nerde yasıyorsun,bura texasmı dedım..kendıde hatalı,hatalı oldugunu da kabulenmıyor..araya yolcular girdi,zati esnaf tanıdık,bir işaret yapsam,sag cıkamıcak ordan,,hadi brader dedım rızkını kovala dedim,ayrıldık sonra..
Çoguna medeniyet sart,bırakın mınübus yollarınıda..

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
patrick sakin ol sakin ol tamam değiştirmeyelim :D

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Şehir içinde hava taşımacılığı denmiş.Süper bir öneri bence teleferik ulaşımı artık gezinti için değil bir yerden başka bir yere gündelik olarak ulaşabilmek için kullanılmaya başlanmalı.Müsait alanlarda teleferik kullanımı gerçekten çok rahatlatacaktır trafiği.
İzmir'de de aynı durum var minibüs şöförleri şerit bilmezler onlar için şerit yolcuya yakın olan şerittir.Kırmızı ışıkta geçer yeşilde dururlar yolcusu yoksa 1 km yolu 15 20 dk da gıder yolcu varsa 15 dk da seferi bitirir geri döner :)
Eğlenceli adamlar aslında...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
minibüs yolu deyimini ilk defa duyuyorum :^) , ama minibüsçülerin durumu malum :R

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
yani öyle bir kavram mı var? bahsettiğin gibi iett yolu var; ama minibüsçüler kafalarına göre takıldığı için yola ihtiyacı yok onların bir kaldırım bile yeter.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
artık öğrendim varmış,bizim yakada yokmuş öyle bir olay ondan bihaber kalmışım :D