Mini PC için hangi Linux?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Puppy ya da Arch tabanlı LXDE veya Xfce masaüstünü kullanan bir dağıtım iyi olur.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İşlemcinin gücü Ubuntu'yu kaldırabilecek seviyede mi? (Elbette açılır ama rahat bir kullanım sağlar mı?) :) [MENTION=23272]baaydin[/MENTION] bu konuda bilgilendirirse daha isabetli öneriler yapılabilir.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben xubuntu öneririm, ubuntu takılmalar yaratabilir.

Furp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntuyu öneririm bir sıkıntı yaratmadan çalıştırır...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
ya ubuntu normal pc de yerine göre kastırıyor başka önerecek dağıtımmı kalmadı örneğin linux mint ubuntudan daha iyi işin ehli isen arch linux makinen biraz yavaşsa openbox kullanan archbang ve crunchbang da güzel dağıtımlardır

Furp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ubuntu normal pc de yerine göre kastırıyor başka önerecek dağıtımmı kalmadı örneğin linux mint ubuntudan daha iyi işin ehli isen arch linux makinen biraz yavaşsa openbox kullanan archbang ve crunchbang da güzel dağıtımlardır
normal makineden kastın ne acaba? 2 gb ram ve kullandığı işlemci en kötü ihtimalle çift çekirdek.Zaten yapacağı iş film izlemek nete girmek.Ubuntu on numara bir işletim sistemi arayüzü kolay, programlarını uygulama merkezinden ücretsiz bulabilirsiniz.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
lütfen ilk önce linux mint ı araştıralım ona göre ubuntuyu tavsiye edelim linuxmint ubuntu altyapısı üzerine kurulmuş ubuntudan daha stabil daha hızlı ve daha işlevsel kullanıcı dostu bir linux dağıtımıdır

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Düşük donanım sistemler için Fuduntu adlı dağıtımı da deneyebilirsiniz. Fedora/Ubuntu kökeninden gelen bir OS. Şahsi olarak denemedim ancak hedef aldığı pcler bahsettiğiniz gibi düşük donanıma sahip olanlar. Bir göz atın isterseniz :)

Anasayfa : http://www.fuduntu.org/

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben şuan eski bir pc ye Zorin OS 6.1 Lite sürümünü kuruyorum, ona da bi gözat istersen.

Furp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lütfen ilk önce linux mint ı araştıralım ona göre ubuntuyu tavsiye edelim linuxmint ubuntu altyapısı üzerine kurulmuş ubuntudan daha stabil daha hızlı ve daha işlevsel kullanıcı dostu bir linux dağıtımıdır
linuxun birçok sürümünü kullandım buna mint te dahil fakat ubuntu daha kolay ve işlevsel. özelliklede ilk defa linux kullanacaklar için..

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Adam bir gelsin bakalım ne yapmış ya da ne yapmayı düşünüyor, biri birşey soruyor kayboluyor arkasından 100 kişi tartışıyoruz. :)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Adam bir gelsin bakalım ne yapmış ya da ne yapmayı düşünüyor, biri birşey soruyor kayboluyor arkasından 100 kişi tartışıyoruz. :)

zaten bu her zaman böyle olur
hiç bir istisnasını görmedim bu güne kadar.

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hocam makinaya istediğin herşeyi kurabilirsin.

Windows media center ed. ve MythBuntu yu incele derim. Anladığım kadarı ile TV de media pc olarak kullanacaksın.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
anakart ve işlemci bilgileri ilk mesajımda mevcut ona göre yorum yapabilirsiniz belki. ben bu arada önerileri araştırıyorum. öneriler için teşekkürler.

Hocam makinaya istediğin herşeyi kurabilirsin.

Windows media center ed. ve MythBuntu yu incele derim. Anladığım kadarı ile TV de media pc olarak kullanacaksın.
aynen öyle .

kusura bakmayın iş yoğunluğu malum okullar açılıyor :)

İşlemcinin gücü Ubuntu'yu kaldırabilecek seviyede mi? (Elbette açılır ama rahat bir kullanım sağlar mı?) :) @baaydin bu konuda bilgilendirirse daha isabetli öneriler yapılabilir.
ubutun kurdum lakin çok gereksiz ağırlık yaptı gibi geldi bana ben bu pc yi daha çok multi media pc olarak kullanacağım için webe girse ve video oynatsa yeter. daha hafif ve hızlı bir tercih yapıyorum. Mint deneyeceğim sanırsam.

Ben şuan eski bir pc ye Zorin OS 6.1 Lite sürümünü kuruyorum, ona da bi gözat istersen.
en kısa zamanda deneyip bilgi vereceğim.

linuxun birçok sürümünü kullandım buna mint te dahil fakat ubuntu daha kolay ve işlevsel. özelliklede ilk defa linux kullanacaklar için..
ubuntunun hafif bir sürümü mevcutmu yada ubuntu üzerin yapılmış hafif bir linux sürümü.

normalde win7 de çalıştırıyor pc ama işin gerçeği gereksiz kasma ve geç doğal olarak biraz yavaş çalışma mevcut.

ayzcoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lubuntu veya xubuntu'yu deneyebilirsiniz. lubuntu, xubuntu'dan 30 mb düşük ram gereksinimiyle çalışıyor. ikisi de ubuntu'nun aradığınız hafif sürümleridir.

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Direk HTPC olarak kullanacaksan buna özel yazılmış dağıtımları denemelisin. Aşağıda karşılaştırma videosu sana yardımcı olacaktır.

[video=youtube;HpngzGXntaM]http://www.youtube.com/watch?v=HpngzGXntaM[/video]

zeratul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Damn Small Linux'u deneyebilirsin. Adresi: http://www.damnsmalllinux.org/
İstersen önce CD'den çalışan versiyonuna bak veya flash belleğe kurulum yap. Beğenirsen bilgisayara kurarsın.