minecraft optifine intel grafiklerini kllanıyor nasıl geri nvidiaya allabilirim

DeLiHaTiP55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Evet bu konuyu açtım çünkü benim bilgisayarımda minecraft java edition vardı,ona shader yükledim(rtx shader'ı).İşte kullanırken acayip kasıyo bende baktım neden diye f3 e basınca intel grafiklerini kullandığını gördüm,geri normal optifine olmadan girdim,bu sefer de nvidiadaydı anlamdım çözüm de bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.Yazımda ve ya noktalamada sıkıntım varsa özürlerimi size sunuyoru(biraz acele yazdım da :D)

selimaksungur1

Doçent
Reaksiyon puanı
689
Masaüstü Sağ Tık > Görüntü Ayarları > Grafik Ayarları > Gözat oradan C:Kullanıcılar:Appdata:Roaming: .minecraft dosyasındaki minecraft.exe'yi seçin ve ekleyin oraya. Ekledikten sonra oradan değiştir diyip yüksek performans butonunu seçin kaydedip çıkın.

yusufalonee

Asistan
Reaksiyon puanı
57
İlk öncelikle masaüstünün boş yerine sağ tıkla NVIDIA Denetim Masası de. 3d ayarlarının yönetilmesi de ardından Program Ayarları de. Ekle de ardından sol üst köşeden son kullanılanlardan A-Z yap.. (resimlerden kolayca bulabilirsin.) Genel ayarları kullandan yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçip uygulaya basın işinize yaradıysa cevabınızı beklerim. İyi günler.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    396.1 KB · Görüntüleme: 94
  • 2.png
    2.png
    417.5 KB · Görüntüleme: 74
  • 3.png
    3.png
    384 KB · Görüntüleme: 80
  • 4.png
    4.png
    390.7 KB · Görüntüleme: 80
  • 5.png
    5.png
    416 KB · Görüntüleme: 82

DeLiHaTiP55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
İlk öncelikle masaüstünün boş yerine sağ tıkla NVIDIA Denetim Masası de. 3d ayarlarının yönetilmesi de ardından Program Ayarları de. Ekle de ardından sol üst köşeden son kullanılanlardan A-Z yap.. (resimlerden kolayca bulabilirsin.) Genel ayarları kullandan yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçip uygulaya basın işinize yaradıysa cevabınızı beklerim. İyi günler.
ben bunu önceden denemiştim ama tekrar denicem genede
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben bunu önceden denemiştim ama tekrar denicem genede
yinede işe yaramadı genede fikrin için teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Masaüstü Sağ Tık > Görüntü Ayarları > Grafik Ayarları > Gözat oradan C:Kullanıcılar:Appdata:Roaming: .minecraft dosyasındaki minecraft.exe'yi seçin ve ekleyin oraya. Ekledikten sonra oradan değiştir diyip yüksek performans butonunu seçin kaydedip çıkın.
buda işe yaramadı

Son düzenleme: