Minare de olmayıversin !!

zelenga

Profesör
Katılım
17 Şubat 2008
Mesajlar
2,509
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Aynı havayı mı soluyoruz... bu bayan başka ne çekiyor bilemiyorum...

Yani eğer çok güzel (bakışa göre de değişir bu tabi) alımlı bir minare şekli üretebilirsek her yere dikebiliriz bu mantıkla
Kilise konusu da ilginçtir. Cemaati olmayan kiliseleri yaşatmamız gerekiyormuş.
Kliseler ahır yapılmışmış..Sanki camiler yapılmamış da..Cemaat uğraşmasa birçok camimiz harabeydi hala

Neyse... cesur insan döktürmüş, isterseniz bi bakın..artık meşur olur bu yazıyla
----

O pek şahane minarelerimiz İsviçre’de olmayıversin

156.jpg

Bir kere İsviçre’de yapılmasına karşı çıkılan cami değil sadece minare. Cami açabilirsin ama minaresi olmayacak. Minaresi olan 4 adet cami de var zaten. “Bundan sonra camiler minaresiz olsun bitte” dediler. Bu kadar.

Bunda bu kadar büyütecek ne var ben açıkçası anlamış değilim. Hadi başbakan tribünlere oynuyor. Kürt açılımı saçılıma dönüştü, tabanı biraz okkalamak gerek, biraz bağırıp çağırmak lazım dedi. Hadi Cumhurbaşkanı da öyle diyelim. Peki köşebazlara ne oluyor? Üç gündür bir İsviçre aleyhtarlığı, inanılır gibi değil. Yok zaten çok soğukmuşlar, yok zaten onlar özgürlükten ne anlarlarmış...

Özgürlük? Bunu biz mi diyoruz?

Biri demiş ki Türkiye’de çan kulesini yasaklasan hoş olur mu?

O zaman ben de şunu sorayım. Türkiye’de son 80 yılda nereye bir kilise çan kulesi dikilebildi?

Hiç sormuyor ki Türkiye’de -bırak çan kulesi dikmeyi- kilise açılabiliyor mu bakalım?

2003’te AB ile uyum gereği kilise yapımına tekrar izin verildi evet ama kaç kilise için başvurulmuş kaçı kabul edilmiş bir sorun bakalım!

Peki acaba İsviçre’yi İslam düşmanı, ırkçı, vırtçı zırtçı ilan eden köşebazlar hiç soruyorlar mı memlekette ki mevcut kiliselerin durumu nedir diye? Bin yıllık Gürcü kiliselerinin, Rum kiliselerinin, Ermeni manastırlarının başına neler gelmiş?

Büyükşehirlerdekiler ve Ahtamar gibi artık iyice göze batanlar (ki Ahtamar da yeni kurtarıldı) hariç hemen hemen hepsi ya çoktan yıkılmıştır, ya yıkılmak üzeredir... Üstelik yıkılmalarının nedeni deprem değil bizzat devlettir. Cami ve okul inşaatı yapılsın diye dinamitlenmiş kaç tarihi kilise var inanamazsınız. Yarım yamalak ayakta kalmış olanların da içlerindeki bütün freskler kazınmış, tabanlarını da defineciler oymuştur.. Bütün uğraşılara rağmen yıkılamayanlar da ahır olmuştur. Diz boyu tezek içinde kilise. Daha büyük hakaret nasıl olabilir acaba?

Bir şekilde cami olabilmişlerse mutluluk duyuyoruz. Müslümanlık adına değil, mimari adına. Cami mami, hiç olmazsa bin yıllık bina bir şekilde ayakta kalmış diye. Gerçi onlar da pimapen, oluklu levhadan çatı gibi unsurlarla pek güzel dejenere olmuşlardır ama olsun. Hani günün birinde müze yapalım diyen biri çıkarsa en azından müzeye döndürülecek bir bina var ortada.

Kantarın topuzu nasıl kaçar Refik Erduran’ın Sabah’taki utanç verici yazısını okumanızı öneriyorum. Veya önermiyorum, durduk yerde içiniz kalkmasın. Minareye karşı çıktıkları için tüm İsviçreli erkekleri üç kuruşluk tarih bilgisiyle paralı asker, tüm İsviçreli kadınları üç kuruşluk kötü seks deneyimiyle fahişe ilan etmiş. Sadece terbiyesizlik değil alenen ırkçılıktır bu. Üstelik minareye ırkçı nedenlerle karşı çıktıklarını savunan bir yazıda yapmış bu hakikaten rezil genellemeyi.

Tüm Türkleri, kızlarını camdan baktı diye öldüren sarımsak soğan kokulu çirkin mağara insanları diye ilan ettikleri zaman çok kızıyoruz ama. “Eğitimli eğitimsiz tüm Türkler sinirlenince ırkçı edepizler kesilirler” desem nasıl olur?

İsviçre gibi mimarisini özene bezene korumuş kollamış ve turizmini de bu korumacılığına oturtmuş bir ülke, elbette ki inanç özgürlüğü adına birilerinin canı istediği gibi minare dikmesine izin vermez. Vermemeli de. Çünkü inanç özgürlüğü dedin mi bizimkiler gider çakmanın çakması bir Sultanahmet minaresi yapmaya kalkarlar. Memleketin her tarafında yaptıkları gibi. Dünyanın en güzel camilerini yapabilirken dünyanın en çirkin soba gibi galvaniz kaplı camilerini yapmayı başarmış bir ulus olarak gider İsviçre’nin de göbeğine yaparız aynılarından. Karşı çıktıklarında da “ama inanç özgürlüğü?... Ama medeniyet?... Ama demokrasinin beşiği?!... diye de vız vızlanırız. (Hani sanki bunları kendimiz pek güzel başarabilmişiz gibi.) Mimari başarısızlık ve garabet konusunda kimse kolay kolay elimize su dökemez. Ankara’daki Kocatepe Camii’ni görmek bile yeter yasaklamak için. (Bir de altında market yok mu... Kimse de sormaz camide ticaret olur mu diye..) İsviçre’deki tek Müslüman topluluk Türkler değil elbette ama Müslümanlar arasında en inşaatçı biz olduğumuz için cami, minare inşaatını kimselere bırakmayacağımız kesin. Üstelik yarım kalma tehlikesi de var. (Bkz: Anadolumuzdaki bağış gelmediği için yarım kalan onlarca camiimiz.)

Özetle: İyi olmuştur. Bunu da benden başka kimse yazamazdı. Beni, İslami kesimin popüler yazarı ilan eden Ahmet Arsan’a duyurulur.

Kaynak : VATAN
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
her gün ölüme biraz daha yaklaşan bir insan nasıl Allah'ın evleri dediğimiz camilerin bir parçası, gözelliği hakkında böyle konuşabilir ya... İyi cesaret diyeceğim ama bunun cesaretle bir lakası yok. Buna salaklık denir. 200 ile duvara girmek gibi bir şey.. Neyse bırakın kendi halinde çarpsın. Elbet bir yerde duracak...
 

googlog

Profesör
Katılım
21 Ağustos 2009
Mesajlar
2,402
Reaksiyon puanı
46
Puanları
0
Yazıyı okumadım.Okuyupta neden moralimi bozayım ki.

Ayıca karşı olduğun ve hiç hoş olmayan bir yazıyı getirmende bence doğru değil.

Onlara en iyi cevap onları görmezlikten gelmektir.Bırak köşesinde kalsın.

Yeri geldiğinde anlayacaktır doğruyu.
 

The Dark Knight

Profesör
Katılım
10 Eylül 2009
Mesajlar
3,912
Reaksiyon puanı
77
Puanları
0
her gün ölüme biraz daha yaklaşan bir insan nasıl Allah'ın evleri dediğimiz camilerin bir parçası, gözelliği hakkında böyle konuşabilir ya... İyi cesaret diyeceğim ama bunun cesaretle bir lakası yok. Buna salaklık denir. 200 ile duvara girmek gibi bir şey.. Neyse bırakın kendi halinde çarpsın. Elbet bir yerde duracak...

Allah'ın evi tabiri yanlıştır. Hristiyan'lar tanrının evi diye anarlar kiliseyi. Müslüman için ise tüm dünya, mesciddir, der Kuran.
 

zelenga

Profesör
Katılım
17 Şubat 2008
Mesajlar
2,509
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
İçimizde böyle düz mantıkla düşünenler çok.. biraz da olaya böyle bakanların neden yanlış düşündüğüne değinmek adına yazıyı paylaştım.
Minare tabi ki caminin olmazsa olmaz bir parçası değildir.Ancak minare yüzyıllardır İslamın sembolü haline gelmiştir. Cami olsun ama minare olmasın demek İslama karşı bir önyargı veya rahatsızlık olduğunu ortaya koyar.
Eğer örneği genişletirsek cami'ye de gerek yoktur..Müslümanlar temiz olan heryerde namazlarını kılabilirler.Prefabrik 4 duvar dikersin üstünü de kapadın mı olur biter.
 

TazzzY

Dekan
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Sorun Sadece Minare olup olmaması Değil Bugun Minareyi Yasaklayan Devletler Yarın Camiyi toptan Yasaklar.
 

mned

Doçent
Katılım
9 Mart 2009
Mesajlar
715
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Bir büyüğümüzün sözü var bu kadar cahillik ancak okumayla olur diye bu hanımın ki de o misal:) Ne düşündüğünü ve ne söyleyeceğini karıştırmış garibim,Mimarlık sanatının zirvesinde hele İslam mimarisinde Türklerin yaptıkları eserler bütün dünyanın gözbebeği iken bu ilginç sözleri sarfedebilmesi garip haa şuraya hak veririm Cumhuriyet döneminde camii mimarisi konusunda arkada kaldı mimarlarımız azametli tarihin izinde yürüyemediler zaten devlette bırakın yardım etmeyi bana ne ben cami yapımına ve bakımına para vermem dedi iş cemaate kaldı cemaatte kıt para ile garip mimarili camiler yaptı,herhalde hanım efendi bütün camilerin mimari sanat eseri olmasını bekliyor burada yanıldı:)
Bir ilginçlik daha hep gözüme çarpar sanat eseri koruyucuları ağızlarını açtıklarında eski Roma eserlerinden başlarlar rum ve ermeni eserlerinden bitirirler ama atalarımız Selçukluların eserleri mahvedilirken ,yok edilirken dönüp bakmaz iki kelime etmezler!! Ve zavallı hanımefendinin anlamadığı şey; aidiyet duygusu (bu hanımefendi nereye aitse artık )ve İslami motiflere tahammülsüzlüktür İsviçrede ki olay bizi biz yapan manevi motiflerden birisidir minare hani ne diyordu rahmetli Mehmet Akif İstaklal Marşımız da;
Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli !!
yani olay dinin temeli olan şahadetin gökkubbede inlemesidir yoksa kuru minare davası değildir.Saygılar.
 

The Dark Knight

Profesör
Katılım
10 Eylül 2009
Mesajlar
3,912
Reaksiyon puanı
77
Puanları
0
Minare kavgası yeni olan bir şey değil. Türk devletleri de Minare konusunda tartışmışlar. Onu estetik bir mimariyle birleştirip çok daha göze hoş bir hale getirmişler. Günümüzde ne yazık ki camii mimarisinde, Osmalı'nın kötü taklitleri olmaktan öteye gidemiyoruz. Minarenin esas amacı ezanı yüksek bir yerden okuyup her yerde duyulmasını sağlamak. Günümüzde bu amaç için minareye gerek yok. Şu anda minare, İslam kültürünün mimari simgelerinden biri. Yapılması gerekense, minarelere daha estetik amaçlar gütmek. Bu şekilde daha fazla insan camiye çekilir, farklı kültürlerde bu ibadet mekanlarını ziyaret eder. Bir Selimiye'nin mimarisine bakın. Dışarıdan bakıldığında çok ufak duruyor ama içeri bir giriyorsun saray gibi. O kadar cemaat geliyor hala dolduramıyor camiyi.

Bir de günümüzde yapılan, örneklerine bakın, cemaatin yarısı gelince dolup taşıyor öteki yarısı sokakta kalıyor. Önemli olan çok camii değil, az ama kapasitesi bol ibadethaneler yapmak...
 

zelenga

Profesör
Katılım
17 Şubat 2008
Mesajlar
2,509
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Allah'ın evi tabiri yanlıştır. Hristiyan'lar tanrının evi diye anarlar kiliseyi. Müslüman için ise tüm dünya, mesciddir, der Kuran.

"Allah'ın evi" yanlış bir tabir değildir..Şöyle ki..
Kabeye Allahın evi denmesinin sebebi nedir?
"Bir zamanlar Kâbe'nin yerini İbrahim'e şu şekilde hazırlamıştık: Sakın bana hiçbir şeyi ortak koşma; tavaf edenler, orada (kıyama) duranlar, ruku edenler ve secdeye varanlar için EVİMİ tertemiz et." (Hac Suresi 26)

Ayetten de anlaşılacağı gibi Beytullah Allah için ibadete mahsus hane demektir. Bu sebeple sadece Kabe için değil; Allah için ibadete mahsus olan tüm camiler ve mescitler için aynı tanımlama kullanılır. Allah'ın evi tabiriyle Camilerde Allah için olmayan hiçbirşeyin yapılamayacağı; sadece Allah için ibadete mahsus olması gerektiği vurgulanmıştır. "Evimi tertemiz et" ifadesiyle de Allah için olunan yerin maddi ve manevi kirlerden arındırılması emredilmiştir.

Allah'ın evi ifadesinin Kabe için hususi olarak kullanılması ise onun diğer mescidlerden üstünlüğündendir. Çünkü Kâbe, Yüce Allah'ın Hz. İbrahim'e, binanın duvarlarını yükseltmesini; tavaf edenlere, itikafa girenlere, rükû edenlere ve secde edenlere tahsis etmesini emrettiği ve mübarek kılmak suretiyle alemlere hidayet kaynağı kıldığı günden itibaren yeryüzünde ibadet için kurulan ve sırf ibadete tahsis edilen ilk evdir. Yoksa buradan Kabe'nin haşa Allah'ın ikamet ettiği bir yer olduğu anlamını çıkarmak doğru değildir. Nitekim Kuran'da "Allah'ın Eli", "Allah'ın Kürsüsü" gibi tanımlamalar hep Kuran'ın ve İslamın temel yapısına uygun olarak Allah'ın eksiksiz sıfatlarına bir temsil anlamında kullanılır.
Kabe aynı zamanda bir semboldür. İnsanda Allah'ın anıldığı yer olan kalb gibidir. Hadis-i Kudside;
"Beni yerim göğüm almaz ancak mümin kulumun kalbi alır, ben hiç bir mekana sığmam ancak mümin kulumun kalbine sığarım." (*) Buyurulmuştur.

Hadisten anlaşılacağı gibi Allah'ın mümin kulunun kalbine sığması mekansal bir hadise değildir. Nitekim Müminin kalbi mekan değil, bir tecelligahtır.
Kaynak
 

mned

Doçent
Katılım
9 Mart 2009
Mesajlar
715
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Allah'ın evi tabiri yanlıştır. Hristiyan'lar tanrının evi diye anarlar kiliseyi. Müslüman için ise tüm dünya, mesciddir, der Kuran.
Kur'an-ı Kerim'de Bakara Suresi 125 ayette, Allahuteala Kabe için "beytim", yani evim tabirini kullanmaktadır Buradan da Kabe'ye "beytullah" denilebileceği anlaşılmaktadır. Camilere de Allah'ın evi demekte bir sakınca yoktur.

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/DIYANET/avrupa/avrupa2002ocaksubat/dintoplum.htm
 

googlog

Profesör
Katılım
21 Ağustos 2009
Mesajlar
2,402
Reaksiyon puanı
46
Puanları
0
Minare kavgası yeni olan bir şey değil. Türk devletleri de Minare konusunda tartışmışlar. Onu estetik bir mimariyle birleştirip çok daha göze hoş bir hale getirmişler. Günümüzde ne yazık ki camii mimarisinde, Osmalı'nın kötü taklitleri olmaktan öteye gidemiyoruz. Minarenin esas amacı ezanı yüksek bir yerden okuyup her yerde duyulmasını sağlamak. Günümüzde bu amaç için minareye gerek yok. Şu anda minare, İslam kültürünün mimari simgelerinden biri. Yapılması gerekense, minarelere daha estetik amaçlar gütmek. Bu şekilde daha fazla insan camiye çekilir, farklı kültürlerde bu ibadet mekanlarını ziyaret eder. Bir Selimiye'nin mimarisine bakın. Dışarıdan bakıldığında çok ufak duruyor ama içeri bir giriyorsun saray gibi. O kadar cemaat geliyor hala dolduramıyor camiyi.

Bir de günümüzde yapılan, örneklerine bakın, cemaatin yarısı gelince dolup taşıyor öteki yarısı sokakta kalıyor. Önemli olan çok camii değil, az ama kapasitesi bol ibadethaneler yapmak...

Bu yorumunda tartışmalar daha güzel olması için halbu ki yazarın istediği minarelerin olmaması.Daha sonra buna kılıf uyduruyor yok mimari yok başka birşey.

Ciddiye alıncak bir yazı değil ayrıca.Yazıyı alaycı bir şekilde yazmış.
 

The Dark Knight

Profesör
Katılım
10 Eylül 2009
Mesajlar
3,912
Reaksiyon puanı
77
Puanları
0
Camiyle Kabe aynı şey mi? Cami'ye Allah'ın evi demek Allah'ı sınırlamak demektir.
 

The Dark Knight

Profesör
Katılım
10 Eylül 2009
Mesajlar
3,912
Reaksiyon puanı
77
Puanları
0
Bu yorumunda tartışmalar daha güzel olması için halbu ki yazarın istediği minarelerin olmamaması.Daha sonra buna kılıf uyduruyor yok mimari yok başka birşey.

Ciddiye alıncak bir yazı değil ayrıca.Yazıyı alaycı bir şekilde yazmış.

Dostum, ben zaten Müjde Ar'ı savunmak içni yazmadım onu. Kendi fikrimi söyledim. Onlar minare gitsin diyiyorsa, o zaman sanat eseri yaparsın hiç bir şey diyemezler. Yine bir kusur bulana kadar bir kaç yüz yıl daha geçer :D
 

mned

Doçent
Katılım
9 Mart 2009
Mesajlar
715
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Camiyle Kabe aynı şey mi? Cami'ye Allah'ın evi demek Allah'ı sınırlamak demektir.
Temiz ve güzel olan herşey için Allahın evi tabiri kullanılıyor ve sakınca yok ayrıca bütün yeryüzü mescid olduğuna göre içindeki cami gibi temiz mekanlar ne olacak? Kaynaklarda şu yazılar var;
Kâbe için hem Beyt hem de Mescid kelimeleri kullanılmıştır. Beyt; "Allah'a ibadet için tahsis edilmiş şanı yüce ev" demektir. Mescid ise adını, namazın önemli rükünlerinden olan ve kulun Allah'a en yakın olduğu anı belirleyen Arapça'da dik durmak, eğilmek, baş eğmek, alnını yere koymak manalarına gelen "se.ce.de" kökünden bir mekân ismidir
Şu halde secdenin, namazın önemli bir rüknü ve namazın da İslâm'da en önemli ibadetlerden oluşu, bu ibadetin îfa edildiği yere secdeye itibarla mescid; ibadete itibarla da mabed denildiğini gösterir. İslâm örfünde de öteden beri beş vakit namaz için tahsis edilen yere mescid denile gelmiştir. Beyt ve Mescid kelimeleri aynı fonksiyonu îfa ettikleri halde beyt, daha ziyade ibadet için ayrılan kapalı, sınırlı ve belli bir mekanı gösterir. Mescid ise, sınırsız, açık veya kapalı her yeri, diğer deyişle yeryüzünün her tarafını gösterir. Nitekim hadiste; "... Bana yeryüzü mescid ve temiz kılındı" buyurulmuş olması da bunun böyle olduğunun en güzel delilidir (Buhârî, Teyemmüm, 1; Salât, 56; Müslim, Mesâcid, 3, 4, 5; Ebû Dâvud, Salât, 24; Tirmizî, Mevâkît, 119, Siyer, 5; Nesâî, Ğasl, 26; İbn Mâce, Tahâret, 90; Dârimî, Salât, 111; Siyer, 28; Ahmed b. Hanbel, I, 250, 301, II, 222, 240).
 

e.emo14

Öğrenci
Katılım
17 Eylül 2008
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Böyle insanları gercekten görmezlikten gelmek yapılıcak en iyi sey oda zamanla sacmaldıgının ve cehaletinin farkına varacaktır.
Birde burda mevzu minare deil bunlar yaptı fransa italya aklıma su anda gelmiyor 10 tane büyük avrupa ülkesindeki bütün milliyetciler aynısını yapmak icin ayaklandı bunların yaptı dierlerini gazladı acıkcası avrupanın muslumanlıga bakısı saten ortada bu olay daha cok uzar gibi geliyor bana sadece isvicre ilede kalmıcaktır minare kaldırma olayı muhakkak.
 

YFT

Öğrenci
Katılım
5 Aralık 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bizim Ülkemiz de pek kargaşaya müsait canım envai çeşit insanımız var hepsinin canı sağolsun ama böyle kendini hem bilmez hem bi şey sanan hemde bir mevkiye güzelce yerleştirilmiş insanlardan da hiç haz etmiyorum açıkçası
 

bohongtw

Doçent
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
829
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
camiide ticaret olurmuymus ,saf avrupa da ki kiliseleri hic gidip gormemis belli adamlar souvenir dukkanlari acmislar icine , hem niye olmasin altinda bi ticarethane hep ustunde allah i hatirlatan bir mekan olmasi niye yanlistir cami merkezli bir planlamanin nesi yanlis ,tabi bunu anlamak icin once biraz allah korkusu lazim , meshur olma amacli yazilan booombos yazilar iste
 

xismailaydin

Profesör
Katılım
28 Eylül 2008
Mesajlar
1,379
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Yaş
34
Sorun Sadece Minare olup olmaması Değil Bugun Minareyi Yasaklayan Devletler Yarın Camiyi toptan Yasaklar.

Tam da bu yorumu arıyordum. Ben yapmadan önce birileri yapmış mı diye. :)

Stratejik olarak baktığımızda minareler konusunda referanduma gidilerek yasaklanması bir nevi oradaki müslümanların tepkisini ölçmektir.
Olası bir sessizlik durumu emin olun camilerin kapatılmasına, hatta İslâm'a karşılığa kadar gider.

Gel gelelim bunun böyle olduğunu sadece oradaki müslümanlar değil, hatta sadece müslümanlar değil; gayrimüslimler bile anladı.
Bu yaklaşım temelde özgürlükleri kısıtlayıcı bir yaklaşım olduğu için de herkes karşı çıktı.

Olay bundan ibaret.

Ama müslümanlar İsviçre bankalarından paralarını çeksinler. O zaman görürüm İsviçre'yi devlet eliyle minare yaptırmıyor mu.

Sonra bu yazıdaki yazarı da görürüm. İsviçre mimarisini mi korumaya çalışmış yoksa faşistliğini mi?
Tabi sonuçta ikisini de kaybedeceğinden, kaybettirileceğinden biz kârlıyız.



İlmin aklı geçmemesi lazım. Yanlı olmamak lazım. Pozitif ayrımcılık yapmamak lazım. Eşit olamasak da adil olmak lazım.
 

madaf

Asistan
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
253
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
İçimizde böyle düz mantıkla düşünenler çok.. biraz da olaya böyle bakanların neden yanlış düşündüğüne değinmek adına yazıyı paylaştım.
Minare tabi ki caminin olmazsa olmaz bir parçası değildir.Ancak minare yüzyıllardır İslamın sembolü haline gelmiştir. Cami olsun ama minare olmasın demek İslama karşı bir önyargı veya rahatsızlık olduğunu ortaya koyar.
Eğer örneği genişletirsek cami'ye de gerek yoktur..Müslümanlar temiz olan heryerde namazlarını kılabilirler.Prefabrik 4 duvar dikersin üstünü de kapadın mı olur biter.



cok yanlış düşünüyosun mescid ayrıdır cami ayrıdır.tamam hepsi ALLAH'ın evidir ama 2sini aynı yerde aynı isimde tutmak doğru değildir.tamm müslüman temiz olan heryerde nama kılabilir ama camiler sadece namaz kılmak için toplanılan yer değildir
 

zelenga

Profesör
Katılım
17 Şubat 2008
Mesajlar
2,509
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
cok yanlış düşünüyosun mescid ayrıdır cami ayrıdır.tamam hepsi ALLAH'ın evidir ama 2sini aynı yerde aynı isimde tutmak doğru değildir.tamm müslüman temiz olan heryerde nama kılabilir ama camiler sadece namaz kılmak için toplanılan yer değildir

tamam cami kelimesi mescidden daha geniştir. ancak günümüzde camiler toplanmak için değil sadece namaz için kullanıldığından fiilen mesciddirler diye düşünüyorum.
 

ahky

Profesör
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
4,548
Reaksiyon puanı
65
Puanları
48
Hadi ordan,bütün Dünya ayaklandı,herkes yanlış düşünüyo senmi doğru düşünüyosun.
 
Üst