Mimarlar icin hangisi ?

arzush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
ben bu yil mimarliga baslaycagim :turned: . O yuzden laptop arayislari icine girdim, fakat laptolardan pek anlmadigim icin cok kararsiz kaldim :unsure::unsure:
autocad gibi programlarinda zorlanmayacak cok da pahali olmayan bisey ariyorum :)

TOSHIBA satellite serisinden bi kac tane begenmistim, toshibdan uzak dur dediler :(
ACER oneren oldu Acer V5-531-887B2G50Mass , Acer E1-572G-54204G50Mnii, Acer E1-571G-53214G50Mnks, Acer E1-570G-33214G50Mnkk ve ACER ENTE69CX-21174G50Dnsk
yada ASUS X550CA-XX1?

Bunlardan birini tercih etmeli miyim?
Yardimci olursaniz cok sevinirim.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,
ben bu yil mimarliga baslaycagim :turned: . O yuzden laptop arayislari icine girdim, fakat laptolardan pek anlmadigim icin cok kararsiz kaldim :unsure::unsure:
autocad gibi programlarinda zorlanmayacak cok da pahali olmayan bisey ariyorum :)

TOSHIBA satellite serisinden bi kac tane begenmistim, toshibdan uzak dur dediler :(
ACER oneren oldu Acer V5-531-887B2G50Mass , Acer E1-572G-54204G50Mnii, Acer E1-571G-53214G50Mnks, Acer E1-570G-33214G50Mnkk ve ACER ENTE69CX-21174G50Dnsk
yada ASUS X550CA-XX1?

Fazla pahali olmasin ama performansi iyi olan bir laptop olsun diyorsan Amd a6,a8 veya a10 apu'suna sahip laptoplari secmelisin. Intel tabanli laptop fiyatlari daha pahali. Alabilirsen a10 apu'suna sahip bir laptop al. Mimarligi bu laptop ile rahat bitirirsin.

arzush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fazla pahali olmasin ama performansi iyi olan bir laptop olsun diyorsan Amd a6,a8 veya a10 apu'suna sahip laptoplari secmelisin. Intel tabanli laptop fiyatlari daha pahali. Alabilirsen a10 apu'suna sahip bir laptop al. Mimarligi bu laptop ile rahat bitirirsin.

Mesela bir model ornek verebilirmisiniz?

Dell Inspiron Notebook 3537 uygun mudur?

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
mac al baglan hayata.biraz pahali ama hakkini dibine kadar veriyor.
windows isletim sistemi tam bir stress kaynagi:) en azindan bana oyle geliyor

arzush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mac al baglan hayata.biraz pahali ama hakkini dibine kadar veriyor.
windows isletim sistemi tam bir stress kaynagi:) en azindan bana oyle geliyor
Eski bir windows kullanicisi olarak windowstan vacgecebilcegimi zannetmiyorum :)

Reaksiyon puanı
16,128
bütçe ne? monster,alien ware önermesinler sonra.

arzush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Mesela bir model ornek verebilirmisiniz?

Dell Inspiron Notebook 3537 uygun mudur?
Asagidaki linke bakabilirsiniz. Amd gpu'suna sahip urun sikalasi kisitli. Sadece bizim ulkemizde degil her yerde ama yok degil. Asagida ekledigim linkte amd gpu'suna sahip laptoplari bulabilirsiniz. A6,A8,A10 disinda bir sey almayin. Ornegin a10 ama rami 4 gb cok azmis deyip buldugunuz bilgisayardan vazgecmeyin. Ek ram alarak sorunu cozebilirsiniz. Onemli olan oncelikle islemci ve ekran kartidir. Ortalikta o kadar cok pazarlama stratejisi sonucu bos bos satilan urunler var ki.. Siz fiyat-performans urunu aradiginiz icin amd a 6,8,10 serisine bakin dedim. Mac veya intel tabanli laptoplar aklinizi karistirmasin. Amd'nin farki hem kendi komut seti hem de intel komut setlerini calistirabilmesidir. Amd a serisi bir laptop buldugunuzda goruntu ve ek ozellikler acisindan icinize siniyor mu ona bakin. Hepsi cok iyi urunler.

http://m.istanbulbilisim.com.tr/en_ucuz-bilgisayar-notebook-Filter.html?d=16,1&f=171_213

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tavsiye icin tesekkur ederim :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aklima ilk gelen monster oldu zaten ama malesef yasadigim ulkede monster bulunmuyor.:unsure: Kaynaklarimiz da sinirli :(

500 euro ya kadar bir seyler dusunuyorum. :)
Ben de yurtdisindayim. Yasadiginiz yeri soylerseniz o ulkede satilan fiyat performans urunlerine bakabilirim. .

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Merhaba,

yada ASUS X550CA-XX1?

Bir mimar olarak sana tecrübelerime dayanarak birkaç öneride bulunacağım. Tabi bu konu bütçe meselesi ama önceliklerini kendin belirler ona göre davranırsın.
*Marka olarak acer, casper gibi markalara bulaşma.
*İşlemci olarak amd tavsiye etmiyorum. Mutlaka i7 işlemci al.
*Ekran kartı iyi bir bilgisayar tabi ki daha iyi olur ama fiyat da ona göre olacaktır. Ekran kartının getirisi 3ds max gibi programlarda viewportta real time çalışmalarda artısı olur. Kaldı ki bu programlarda real time çalışmalar için viewportu rahatlatan komutlar var. Yani önceliğin işlemci ve ram olmalı.
*Mutlaka ssd olsun. Autocad de açık ara fark eder.
*17 inç olursa çalışırken rahat edersin.
*Nümerik klavye olsun
Yani şuan alacak olsam benim öncelik sıram; işlemci, ram, ssd, ekran kartı,ekran boyutu olur.

arzush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de yurtdisindayim. Yasadiginiz yeri soylerseniz o ulkede satilan fiyat performans urunlerine bakabilirim. .

Makedonya da yasiyorum.

yukarida verdiginiz bilgiler icin ayrica cok tesekkur ederim :)

Bir mimar olarak sana tecrübelerime dayanarak birkaç öneride bulunacağım. Tabi bu konu bütçe meselesi ama önceliklerini kendin belirler ona göre davranırsın.
*Marka olarak acer, casper gibi markalara bulaşma.
*İşlemci olarak amd tavsiye etmiyorum. Mutlaka i7 işlemci al.
*Ekran kartı iyi bir bilgisayar tabi ki daha iyi olur ama fiyat da ona göre olacaktır. Ekran kartının getirisi 3ds max gibi programlarda viewportta real time çalışmalarda artısı olur. Kaldı ki bu programlarda real time çalışmalar için viewportu rahatlatan komutlar var. Yani önceliğin işlemci ve ram olmalı.
*Mutlaka ssd olsun. Autocad de açık ara fark eder.
*17 inç olursa çalışırken rahat edersin.
*Nümerik klavye olsun
Yani şuan alacak olsam benim öncelik sıram; işlemci, ram, ssd, ekran kartı,ekran boyutu olur.

Peki Dell, Toshiba yada Sony onerirmisiniz ?

Bilgiler icin cok tesekkur ederim :)

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Makedonya da yasiyorum.

sony vaio serisi iyiydi ama pazardan cekildi.genede sen bilirsin dell'de olabilir

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Makedonya da yasiyorum.

Rica ederim. Makedonyada 500 euroya i7 tabanli bir laptop bulamazsiniz, zaten ab ulkelerinde bile bu fiyata i7 tabanli bir laptop yok. Amd tabanli laptoplar makedonyada satiliyor mu bilmiyorum. Masaustu bilgisayar dusunebilirsiniz.

arzush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rica ederim. Makedonyada 500 euroya i7 tabanli bir laptop bulamazsiniz, zaten ab ulkelerinde bile bu fiyata i7 tabanli bir laptop yok. Amd tabanli laptoplar makedonyada satiliyor mu bilmiyorum. Masaustu bilgisayar dusunebilirsiniz.

i7 dusunmuyorum yani gerekli gormuyorum simdilik. Masa ustu zaten var da ama okulu farkli bir sehirde okuyacagim hemde okula yanimda tasiyabilmek icin bir laptop dusunuyorum.

400 euroya i5 acer ler var ama mimarlik programlari agir oldugu icin tasiyabilir mi bilmiyorum . toshiba satellite serisi cok uygun fiyata ama simdiye kadar tavsiye eden olmadi.

amd simdilik sadece dell inspiration serisinde gordum.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
i7 dusunmuyorum yani gerekli gormuyorum simdilik. Masa ustu zaten var da ama okulu farkli bir sehirde okuyacagim hemde okula yanimda tasiyabilmek icin bir laptop dusunuyorum.

400 euroya i5 acer ler var ama mimarlik programlari agir oldugu icin tasiyabilir mi bilmiyorum . toshiba satellite serisi cok uygun fiyata ama simdiye kadar tavsiye eden olmadi.

amd simdilik sadece dell inspiration serisinde gordum.

Ben asus kullaniyorum ornegin, 18,4" Full hd, i7 3670qm, 10000rpm hdd+ssd,32gb ram, nvidia geforce 840ekran karti gibi donanimlara sahip. Bu laptopu gecen sene 849 euroya satin aldim. Sizin istediginiz fiyat-performans bilgisayari oldugu icin amd a8 ve a10 serisi sizin isinizi gorecektir. Yoksa yukaridaki kullanicilar gibi en iyisi sudur diyebilirim ama maddi acidan cok iyi olsaydiniz zaten gidip alisveris merkezine bana en iyi laptobu verin derdiniz. Ilk mesajinizda cok da pahali olmayan bisey ariyorum sozunu kimse gormemis sanirim. :lol: Kafanizi karistirmayin ve isinizi gorebilecek bir urun alin.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Makedonya da yasiyorum.

Dell kullandım. Şuan toshiba kullanıyorum. İkisinden de memnun kaldım. Sony kullanmadım sadece bir süre deneme fırsatım oldu.
Üçünüde öneririm. Donanım/fiyat olarak hangisi daha iyi ise bence alabilirsin. Ek olarak asus da kullandım. O da iyiydi gayet. Ama acer den memnun kalmamışım. Baya marka kullanmışım şaka maka yaa yeni farkına vardım :p

arzush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben asus kullaniyorum ornegin, 18,4" Full hd, i7 3670qm, 10000rpm hdd+ssd,32gb ram, nvidia geforce 840ekran karti gibi donanimlara sahip. Bu laptopu gecen sene 849 euroya satin aldim. Sizin istediginiz fiyat-performans bilgisayari oldugu icin amd a8 ve a10 serisi sizin isinizi gorecektir. Yoksa yukaridaki kullanicilar gibi en iyisi sudur diyebilirim ama maddi acidan cok iyi olsaydiniz zaten gidip alisveris merkezine bana en iyi laptobu verin derdiniz. Ilk mesajinizda cok da pahali olmayan bisey ariyorum sozunu kimse gormemis sanirim. :lol: Kafanizi karistirmayin ve isinizi gorebilecek bir urun alin.

Henuz basladigim icin o kadar pahali bir seyi gerek gormuyorum simdilik.
Zaten teknoloji cok hizli gelisiyor. bir kac yila yani mastera baslidigimda yeni bilgisayar alacagim buyuk ihtimal:tongue::tongue:
Simdilik 3 4 yil isimi gorecek bisey istiyorum.
Tavsiyeleriniz icin tekrar tesekkurler :)

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Henuz basladigim icin o kadar pahali bir seyi gerek gormuyorum simdilik.
Zaten teknoloji cok hizli gelisiyor. bir kac yila yani mastera baslidigimda yeni bilgisayar alacagim buyuk ihtimal:tongue::tongue:
Simdilik 3 4 yil isimi gorecek bisey istiyorum.
Tavsiyeleriniz icin tekrar tesekkurler :)
Rica ederim, kolay gelsin.