'Milli takıma layık görmediler !'

zafercem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
100068.jpg

İsviçre'nin milli takımının Türk yıldızı: Ay-Yıldızlı formaya beni layık görmediler.'

Avrupa'da bir Türk futbolcu var ki; adı son haftalarda sıkça İngiltere Premier Ligi'nin devlerinden Arsenal için geçiyor. Udinese formasıyla İtalya Serie A'da başarıyla mücadele eden Gökhan İnler'den bahsediyoruz...

İsviçre Milli Takımı ile Euro 2008'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve 2007-2008 sezonunda İtalya'nın en iyi yabancı orta saha oyuncusu seçilen Gökhan İnler, telefonla Zaman'a özel açıklamalarda bulundu. Tatilini İsviçre'de ailesinin yanında geçiren 24 yaşındaki Türk yıldız, hakkında çıkan transfer dedikoduları, A Milli Takım ve diğer konularla ilgili ilginç mesajlar verdi.

Bu sezon Udinese lige çok iyi başladı; ancak ilk yarıyı 12. tamamladı. İkinci devre için ne düşünüyorsun?

Gerçekten çok iyi bir başlangıç yaptık. Ligin 8. haftasında lider olduk, iyi mücadele ediyorduk. Fakat beklenmedik sakatlıklar yüzünden tempomuz düştü. 9. haftadan sonra galip gelemedik, sürekli puan kaybettik. Serie A'da Milan, Juventus, İnter ve Roma gibi Avrupa devleriyle mücadele ediyorsunuz. Son maçımızda Milan'dan 5 gol yedik. Hatanın affı yok İtalya'da. O yüzden daha dikkatli olmanız gerekiyor. İnşallah, ikinci yarıda toparlanıp yukarılara doğru tırmanacağız.

Özellikle İngiliz basınında adın Arsenal için geçiyor. Premier Lig'e gitmeyi düşünüyor musun?

Benim Udinese ile üç yıllık sözleşmem var. Transfer konularıyla ilgilenmiyorum. Menajerim bu konularda kafa yoruyor. Şu anda hedefim Udinese'nin daha başarılı olması. Kulübümde mutluyum. Arsenal'i düşünmüyorum. Ben çıkar sahada futbolumu oynarım, gerisine karışmam.

Euro 2008'de Türkiye'ye karşı oynadığınız maç çok çekişmeli geçmişti. O maçta neler hissettin?

Yani tuhaftı biraz. Kendi ülkene karşı oynuyorsun. Tabii ki bu duruma gelinmesinden ben değil, Türkiye'deki futbol adamları sorumlu. Kendi milli takımının formasını giymeyi kim istemez? Ancak beni İsviçre forması giymeye mecbur ettiler. Beni bir kez Ümit Milli Takım'a çağırdılar, sonra bir daha davet etmediler. Ay-Yıldızlı formayı bana layık görmediler. Gerçekten çok üzülmüştüm.

İsviçre Milli Futbol Takımı'nı tercih ettin. Bundan dolayı yakın çevrenden tepki aldığın oldu mu?

Türkiye'den ilgi görmeyince İsviçre'nin teknik direktörü Kubi Kuhn, bana milli takımda oynamayı teklif etti. Ben de kabul ettim. İsviçre formasını giyerken çevremdeki Türklerden bir tepki görmedim. Herkes bana saygı duydu. Avrupa'da benim gibi birçok yetenekli Türk futbolcu var. Alt liglerde birçok Türk oyucu forma giyiyor. Gurbetçilere karşı önyargılı olunmaması lazım.

F.BAHÇE'YE GELMEMİ DAUM DEĞİL, YÖNETİM İSTEMEDİ

Dört yıl önce Fenerbahçe'nin kapısından döndüğünü biliyoruz. O dönem seni kim istemedi?

Basında daha önce beni Christoph Daum'un istemediği şeklinde haberler çıkmıştı, bunlar doğru değil. Daum'a haksızlık yapılıyor. Fenerbahçe ile anlaştım; ancak sonradan yönetim beni istemedi. Tabii onların tercihiydi. Aynı dönemde Galatasaray ve Beşiktaş'la temaslarım da oldu; ancak hiçbiri gerçekleşmedi. Kısmet değilmiş.

İsviçre, 2010 Dünya Kupası'na gidebilir mi?

Eleme gruplarında çok iyi bir performans sergiliyoruz. Son maçımızda Yunanistan'ı deplasmanda 2-1 mağlup ettik. Önümüzdeki iki maçta grubun en güçsüz takımı Moldova'ya karşı oynayacağız. Bizi zorlayacak takımlar lider Yunanistan ve İsrail. 2010'a gitmek için tüm gücümüzü ortaya koyacağız.

Turkcell Süper Lig'i takip edebiliyor musun? Türkiye'de görüştüğün futbolcular var mı?

Maalesef İtalya'da Türkiye Ligi'ni televizyondan izleme şansım yok. İnternetten takip edebildiğim kadar bilgim oluyor. Beşiktaş'ta oynayan Sivok, Zapotocny ve Delgado ile telefonla görüşüyorum. Sivok ve Zapotocny ile Udinese'de birlikte forma giydim. Hatta Zapotocny ile oda arkadaşıydım. İkisi de efendi, kendilerini yüzde 100 futbola veren, işini düşünen futbolcular. Delgado ile İsviçre'de rakiptik, oradan bir dostluğumuz vardı.

Türk futbolseverlere bir mesajın var mı?

Herkesin yeni yılını kutluyorum. Umarım yeni yıl Türkiye'ye huzur, bolluk ve mutluluk getirir. Savaşın ve şiddetin daha az olacağı, barışın hüküm süreceği bir yıl diliyorum.

Zaman / Yasin Tuncer

http://www.spor3.com/news_detail.php?id=435680

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Fenerbahçe'ye gelseydi,milli takımda oynardı.Türk milli takımında oynamanın gizli kriteri, 3 büyüklerde oynamaktan geçiyor.