Milletimizin başı sağolsun: Afyonkarahisar'da 25 şehit var

PylsWeb

Profesör
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
1,359
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Mühimmat deposunda patlama

AFYONKARAHİSAR’ın kent merkezindeki Kışla Mevkisindeki bulunan askeri mühimmat deposundaki çalışmalar sırasında saat 21.15 sıralarında patlama meydana geldi

Büyük gürültüye neden olan patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sekvedildi. Patlamaların el bombalarının bulunduğu bölümde meydana geldiği sanılıyor. Patlama nedeniyle depoya 20’nin üzerinde ambulans giriş yaptı.

http://gundem.milliyet.com.tr/afyon...em/gundemdetay/05.09.2012/1591933/default.htm
 

PylsWeb

Profesör
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
1,359
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
AFYONKARAHİSAR'ın kent merkezindeki Kışla Mevkisindeki bulunan askeri mühimmat deposundaki el bombaları tasnifi sırasında saat 21.15 sıralarında patlama meydana geldi. Kentte büyük korku ve paniğe neden olan patlamada ilk belirlemelere göre askerlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi yaralandı.
Afyonkarahisar'da büyük gürültüye neden olan patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği askeri alana giriş çıkışlar durduruldu. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, el bombalarının patlamaya devam ettiği kaydedildi. Alana sadece ambulansların giriş çıkışına izin verildi.Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ve askeri yetkililer bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.
Başkan Çoban, "Bölgede iki patlama meydana geldi. Askeri mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi yapılırken patlama meydana geldiği söylendi. İlk belirlemelere göre iki asker ağır yaralı. Şehitlerimiz olabilir. Kışlada iştima yapılıyor. Bu sayım sonunda herhangi bir kayıp olup olmadığı anlaşılacak" dedi. Bölgenin son derece korunaklı olduğunu ve terör eyleminin söz konusu olmayacağını belirten Başkan Çoban, olayın tamamen bir kaza sonucu meydana geldiğini söyledi.

PATLAMALAR DEVAM EDİYOR

Çoban, "Mühimmat deposunda 5 gündür çalışma yapılıyordu. Bugün son günüydü. İlk patlamanın ardından ikinci bir patlama daha meydana geldi. İçeride 15-20 görevli vardı. İçerideki görevlilerin sağlık durumu hakkında bilgi alınamıyor. Çünkü patlama ve yangın devam ettiği için müdahale de edilemiyor" dedi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki yaralı askerlerden 2'sinin Emrah Uluer ve Hasan Boncuk olduğu ve sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi. Diğer yandan yaralıların Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını öğrenen çok sayıda vatandaş, kan vermek için hastaneye koştu. Patlamanın ardından bölgeye yakın yerleşim alanları boşaltıldı. Büyük gürültüye neden olan patlama nedeniyle çevredeki evlerin camları kırıldı. Patlama sonrası çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.


RAKAMLAR SPEKÜLASYON

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, patlamayla ilgili şunları söyledi: "Mühimmat deposunda sayım işlemi yapılırken patlama oluyor. Hastanede küçük yarası olanlar var. Bütün sağlık ekipleri hazır vaziyette. Kan ihtiyacımız yok. Paniğe neden olacak durum yok. Tasnif esnasında içeride bazı askerlerimizin olabileceği değerlendiriliyor. Verilen rakamlar spekülasyon. Henüz depoya tam ulaşılamadığı için verilen rakamlar şimdilik spekülasyon. Yangının diğer depolara sıçrama riski yok. Gerekli tedbirler alınmış durumda. İnşallah milletçe bir acı yaşamayız. Sosyal medyada kan ihtiyacı olduğu yazılmış, böyle bir şey yok. Hastanelerimiz güçlü ve kan stoğumuz yeterli. O bölgedeki yerleşim yerlerinde can ve mal emniyeti alındı. Olay mahalline yakın yerlerdeki yerleşim alanlarında yaşayanlar uzaklaştırıldı. Yangının çıktığı depoya bomba imha ekipleri müdahale ediyor. Yavaş ve dikkatlice müdahale ediliyor. Bu bir kaza, terör ya da sabotaj değil."




BAŞBAKAN ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Kocatepe sırtlarında bulunan Ataköy Mahallesi'ndeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonrasında başlayan yangın devam ediyor. Yangına sabah saatlerinde havadan helikopter ve uçakla müdahale edileceği belirtildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, patlamayla ilgili Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'ndan bilgi aldı.Afyonkarahisarlı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah şehidimiz olmaz. El bombalarının bulunduğu kısımda patlama oldu ve büyük bir sarsıntı meydana getirdi. Hatta Afyonkarahisarlılar deprem oldu diye dışarıya çıktı. Yangın olmasına rağmen içeriye girilemiyor. Havadan müdahale edeceğiz ancak sabahleyin helikopter ve uçaklarla gün ışır ışımaz yangını söndürürüz. Bana gelen son haber 23 yaralı olduğu yönünde. Orman teşkilatına talimat verdim. Civardaki bütün yangın ekipleri ve acil kurtarma ekipleri orada. İçeride kaç kişi vardı onu da bilemiyoruz şu an" diye konuştu.
Afyonkarahisar'a çevre illerden çok sayıda bomba ihma ekibi ve ulusal medikal kurtarma ekibi gönderildi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, 4 asker 3 sivil 7 yaralının hastanelerinde tedaviye alındığını açıkladı. Özel Fuar Hastanesi'nde de 2 sivil yaralının tedaviye alındığı bildirildi. Afyonkarahisar Beleriyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsen, "Patlamalar nedeniyle yangına müdahale edemiyoruz. İkinci bir riskli alan var. Patlamanın sıçraması ihtimali olan ikinci depoda önlem aldık" dedi.

Dehseti yaşayan muhtar olay anını anlattı

"Kapı menteşeleri yerinden söküldü"

Patlamanın meydana geldiği Kışlacık köyünün muhtarı Ahmet Demir patlama anıtla ilgili şunları söyledi: "Evin önündeydik. Bir anda patlama oldu. Her yer güneş gibi aydınlandı. Taş yağmaya başladı. Elektrikler gitti. Camlar kırıldı. Kapılar bile menteşelerinden söküldü. Çocuklarımız ağlamaya başladı. Hayvanlar bile bağırıyordu. Deprem oldu ya da evin yanındaki trafo patladı zannettik. Cephanelik köye 600 metre mesafede.. Arada bir yol var. Bu yola el bombaları saçılmış durumda. El bombaları köyün yakınlarına kadar geldi. O tarafa geçemiyoruz. Ben patlama yerine giderken bir asker geliyordu. Yarı baygın şekilde "buradan uzaklaşın,tekrar patlama olursa ölürsünüz" dedi. Sonra bayıldı. Onu hastaneye götürdük. Köylüler sokakta, kimseyi eve sokamıyoruz. Askerler 2. bir patlamaya karşı bizi uyardı."
Musa Kesler/İstanbul Milliyet

Haberin videoları ve kaynak için: http://gundem.milliyet.com.tr/afyon...em/gundemdetay/05.09.2012/1591933/default.htm
 

fthtsdmr

Profesör
Katılım
5 Ocak 2009
Mesajlar
2,548
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
[h=2]Afyonkarahisar'daki bir askeri cephanelikte el bombalarının tasnif işlemlerinin yapıldığı sırada patlama meydana geldi: 25 şehit.[/h]
120905pat.hlarge.jpg
fyonkarahisar'ın Ataköy ilçesindeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda, 21.15 sıralarında patlama meydana geldi.
El bombalarının tasnifi sırasında art arda meydana gelen iki patlamada 25 asker şehit oldu...
 

CuMaAli

Profesör
Katılım
6 Mayıs 2011
Mesajlar
1,332
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Haber :
Mühimmat Depo Komutanlığında Meydana Gelen Patlama.

Açıklama:
1. 05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır.2. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.3. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyetleri/3_4_tsk_haberler/2012/tsk_haberler_102.htm
 

baaydin

Profesör
Katılım
2 Kasım 2007
Mesajlar
2,173
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
PKK ya gerek yok biz bize yeteriz.

Allah Rahmet etsin hepsine.
 

ProgramLama41

Doçent
Katılım
4 Ağustos 2012
Mesajlar
590
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
25 Asker mi!! Allahım sen bize sabır ver :( Herkese sabır ver :( Nereye gidiyoruz arkadaş ?
 

fthtsdmr

Profesör
Katılım
5 Ocak 2009
Mesajlar
2,548
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
Çok zor bir durum.Allah şehitlere rahmet etsin.Ailelerine sabır versin.Şehitlerin dna testiyle tespit edileceğini söylüyorlar.Allahım sen sabır ver.
 

OnLT

Dekan
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,429
Reaksiyon puanı
149
Puanları
63
Ya son zamanlarda askeri araç kazaları çok sık olmaya başladı. Daha önce bu kadar askeri kazalara şehit verdiğimizi hatırlamıyorum.
 

Naaa

Profesör
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
2,220
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
allah rahmet eylesin yani söylenecek söz yok 25 tane gencecik mehmetçik gitti! 1tane el bombası patlamış önce..mühimmat deposu oldugu için tabi o patlama yetmiş diğer bütün mühimmatın patlamasına.. yani söylenecek söz yok:(............
 

vlkn1907

Profesör
Katılım
30 Ağustos 2012
Mesajlar
1,179
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Allah şehitlere rahmet etsin.Ailelerine sabır versin.
 

endshooter

Öğrenci
Katılım
2 Mart 2012
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Başımız sağolsun ALLAH mekanlarını cennet eylesin...
 

numantekinay

Asistan
Katılım
24 Temmuz 2012
Mesajlar
321
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
[h=2]Afyonkarahisar'ın Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu.
afyonda_buyuk_patlama_cok_sayida_yarali_var13468775120_h921483.jpg
[/h]Türk Silahlı Kuvvetleri'ndan yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar'daki patlamada 25 asker şehit oldu. Şehit olanların 2 astsubay, 2 uzman çavuş ve 21 er olduğu belirtildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.
EROĞLU: KESİNLİKLE TERÖR SALDIRI DEĞİL
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, olayla ilgili bilgi verdive basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Eroğlu olayın tamamen bir kazadan dolayı meydana geldiğini ve kesinlikle bir terör saldırısının söz konusu olmadığını açıkladı.
TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN OLAY

Türkiye’yi sarsan patlama Afyonkarahisar’da dün saat 21.15 sıralarında meydana geldi. Ataköy’deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki mühimmat deposunda erler, erbaşlar, astsubaylar ve subaylar 4-5 gündür mühimmat tasnifi yapıyordu. Ancak bu tasnif sırasında bir el bombasının patlamasının ardından patlamalar meydana geldi. Kent merkezine yakın kışladaki patlama, çevrede deprem korkusu yarattı. Afyonlular kendilerini dışarıya attı. Çok sayıda evin camları kırıldı. Kışlaya yakın evlerin tamamı boşaltıldı. Kentte elektrik kesintisi oldu. Ama bilançonun ağırlığı gün ışıyınca ortaya çıktı. Sayım yapan ekipteb aralarında subayların da bulunduğu 25 askerimiz şehit düşmüştü


http://www.haber7.com/guncel/haber/921466-afyonda-cephanelikte-patlama-25-sehit
 

Karargaht

Dekan
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
9,235
Reaksiyon puanı
112
Puanları
63
Ne denilebilir ki? terör örgütü yapmazsa biz yapıyoruz kendimize.
Allah tüm şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır versin.. .
 

MBrv

Profesör
Katılım
20 Eylül 2009
Mesajlar
1,761
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Allah şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine sabırlar versin.

*Teröre gerek bile yok. Zaten bir kaza da 10 şehit veriyoruz, bir patlama da 25 şehit.. Anlamıyorum nasıl bir iştir bu.
 

ReDo

Rektör
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
ALLAH Rahmet eylesin.
 

deatmania

Rektör
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,997
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Sabah haberlerde izlediğim de haberim oldu, fakat başlıklarda 25 şehit olduğu yazmış.

Henüz resmi bir açıklama yok.Sayı belli değil.Sadece 8 asker yaralı.
 

Alptekin46

Doçent
Katılım
10 Aralık 2008
Mesajlar
996
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Hayatta bazı olayları yaşayınca daha iyi anlıyor insan. Mayıs'ta teskere alıp geldğim yerde Komutanlarımın, birlikte görev yaptığı arkadaşlarımın yaralı ve şehit olduklarını öğrenince boğazıma düğülenen şey daha da büyüyor, kelimeler daha çok anlalarını yitiriyor. Rabbim ailelerine yakınlarına bizlere sabır versin.
 

malatya

Profesör
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
ALLAH rahmet eylesin.Mekanları CENNET olsun.Ailelerine ALLAH sabır versin Mehmetciklerimizin.
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Sabah haberlerde izlediğim de haberim oldu, fakat başlıklarda 25 şehit olduğu yazmış.

Henüz resmi bir açıklama yok.Sayı belli değil.Sadece 8 asker yaralı.

Ne yazıkkı resmi açıklama var :S , bizzat tsk tarafından. hatta bir arkadaş link'ini vermiş sanırım haberin.
 

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Akşam saatinde 25 tane askerin cephane sayımında,tehlikeli olduğu için elektrik bile bulunmayan mühimmat deposunda ne işi var.Ayrıca nasıl bir el bombası ki pimi çekilmeden yere düşüp patlayabiliyor
 

deatmania

Rektör
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,997
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Akşam saatinde 25 tane askerin cephane sayımında,tehlikeli olduğu için elektrik bile bulunmayan mühimmat deposunda ne işi var.Ayrıca nasıl bir el bombası ki pimi çekilmeden yere düşüp patlayabiliyor

Mühimmat deposu bu, bir kıvılcım bile yeterli havaya uçması için.Çünkü orada sadece el bombası yok.Çeşitli patlayıcılar var.
 

Muvahhid

Doçent
Katılım
9 Aralık 2008
Mesajlar
581
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Allah rahmet eylesin.. Milletimizin başı sağolsun..
 

Vefasiz

Doçent
Katılım
17 Ağustos 2012
Mesajlar
705
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Milletimizin başı falan sağolmasın iyi alıştık bu lafa bişi oldu he başın sağolsun millet varolsun öyle olmuyor işte o kadar basit değil bu kadar insan boşu boşuna ölüyor.
 

idntcare

Doçent
Katılım
17 Aralık 2008
Mesajlar
944
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
afyon-ataturk.jpg


"ATAM TÜRKİYE YANGIN YERİ"

Başımız Sağolsun.
 

cengaver51

Dekan
Katılım
5 Nisan 2009
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
169
Puanları
63
Allah şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine sabırlar versin.
bunun kaza olması ihtimaline inanmıyorum sabotaj bu düşmeyle patlamaz bu patlayıcılar kesin birilerinin parmağı var allah bize zulmedenleri bizden beter ettsin
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
RABBİM Şehitlerimize Rahmet Eylesin.
Bunun kaza olduğuna ben inanmıyorum.Bakalım altından neler çıkacak.
Yazık 25 Ocağa ateş düştü.Kaza deyip geçmek çok kolaycılık olur.
 

pcwolf

Dekan
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
7,545
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
Böyle kaza olmaz ki duyunca acayip şaşırdım, dile kolay 25 kişi, ama şehit. Bu kadar da kolay olmaz kaza demek...
Belki de aralarında teröristlerin kandırdığı biri vardı.
Allah rahmet eylesin.
 

acabuco4

Profesör
Katılım
26 Ekim 2008
Mesajlar
4,007
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Şaka gibi , her dakka başımız sağolsun diyip hergün şehit haberi alıyoruz , nereye kadar diye sormuyor mu kimse kendi kendine? hergün şehit haberi hergün şehit haberi durdurak yok , büyük ihtimalle bu olayda pkk nın başından çıktı fakat baştakiler halkın tepkisinden korkup böyle bi örtbas uydurdular. O şehitlerimizin ailerine üzülüyorum o anneler babalar yok yere ağlıyorya zoruma gidiyo.
 
Üst