Mikrofonu olmayanlar hiç üzülmesin

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
ya bunun knu olarak acilmasina gerek yoktuki , bunu bebek bile bilir, bazi kulakliklarda mikrofn vardir yarim ekmek buyuklugnde

Can3r

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Traş makinesiyle de denedim oldu.Teşekkürler.

Reaksiyon puanı
16,128
Hoparlör çalışma mantığını bilen biri, hoparlörün neden mikrofon gibi çalıştığını çok rahat anlar.

hopkesites3.png

Şu bobin yazan kısım pc ye yada herhangi bir ses çıkışına taktığınız elektriğin geldiği kısımdır. birde mıknatıs vardır. Bu mıknatısın orta kısmı bobinin içine yerleşir. Bobin diyaframa bağlıdır.

Bobine elektrik gittiğinde bir manyetik bölge oluşur ve + - ye göre içerideki mıknatıs ile itilir yada çekilir.

Şöyle düşünün : Ciğerlerimizin altındaki diyafram akciğerlerin nefes almasını sağlar.Nefes alırken aşağı çekilir. Nefes verirken yukarı itilir. Ağzımız da çıkış olsun. Difayramı ne kadar güçlü kullanırsak(derin nefes) o kadar fazla hava çekip o kadar güçlü soluk verip uzun süre yada bağırarak ses tonunu yükseltiriz.

Bobine ne kadar fazla akım verirseniz o kadar güçlü ses çıkar(kapasitesi vardır)

Şimdi mikrofon ne alaka?

Bu bobin bildiğiniz bir dinamo gibi çalışır. Dinamoda ya mıknatıs bobinin çevresinde döner yada bobin mıknatısın çevresinde. Bobin mıknatıs üzerinde ileri geri gittiğinde basit elektrik akımı oluşur. Temel elektrik. Manyetik akı bobin içindeki bakır teller ile yakalanır ve tellerin ucundan çıkar.

Mikrofon ses sinyalini (kristale ses çarptığında elektrik üretir) elektriğe çevirir ve pc ye gönderir yada sesi dijitale çevirecek yere gönderir.

Mantık basit.

Kristal mikrofondan ses alamazsınız cızırtı duyulur. Kristal ne kadar hassassa o kadar temiz ses elde edersiniz. Hoparlör neodiyum mıknatıs kullanmışsa hoparlör o kadar kaliteli ses verir ve üretir.

Yukarıda mesajları okurken boost u gördüm(boost elektrikte yükseltmek anlamına gelir programlamada ilk yükleme ve hızlı kod çalıştırma anlamı kazanır) ses teknolojilerinde ise ses ve sinyal arttırmaya yarar. Boost'u yükseltmek hoparlörden gelen sinyali yükseltmek demek. Mikrofonda da geçerli. Ama abartırsanız ses kalitesi düşer.

Neden anlattım: Elektronik okuyunca bir dönem ve elektroniğe ilgi duyunca eksik bilgi kalmasın faydalanın diye ;)

yıl 2014 olmuş temel ektronik dersi alan herkes bunun mümkün olduğunu bilir dinamik mikrofonlar ile aynı tasarıma sahip kulaklıklar olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
oldu valla benim laptopum sony vaio şimdi kulaklıkla konuşuyorum gayet guzel gidiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
samsung marka kulaklıkla denedim olmuyo birçok kez denedim yine olmadı

MelihAkaslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 yada 2 ohm kulaklık yada hoparlör ile yapabilirsiniz.. Hoparlörün ohm değeri ne kadar düşük olursa sesiniz dahada net olur.

Örnek verecek olursam: Apartman girişlerindeki ve dairelerdeki diafonlu zil sistemlerin de mikrafon yoktur mikrafon yerine 2 yada 3 ohm değerinde hoparlör kullanılmıştır.. hem mikrafon hemde hoparlör görevini görmektedir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Denedim oluyo hem de çok iyi çalışıyo :laugh::laugh::laugh: