Mikrofonu olmayanlar hiç üzülmesin

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
peki klavyemiz bozulduğu zaman mouse yi sata girişine taksak antivirüs görevi görürmü :D

sadece şaka :)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
philips kulaklıkla da oldu sağ olasın. 'i yazıcı olarak da bulabilir misin :d

peki zeki müren de bizi görecek mi?

peki bozuldugu hoparlörü girişine taktığımızda hoparlörden gelir mi ?

peki klavyemiz bozulduğu yi sata girişine taksak antivirüs görevi görürmü :d

sadece şaka :)

peki fax yada olarak bir olan varmı? :d

sadece siyah-beyaz oluyor :( :-)

:laugh::laugh::laugh:

Reaksiyon puanı
68
espiriler güzel ama bir yandan harbikızın sabrınıda tebrik etmek gerekir:) Ben olsaydım kesin ortalığı velveleye vermiştim şimdi:P

Reaksiyon puanı
2,148
laflara dikkat edelim. bu söylediğin hoş değil.

Bu ne peki troy bu hoş mu?

bilmemek ayıp değil üzülme........

Ben aksine hiç dalga da geçmemiştim yapamadığımı olmadığını söylemiştim. Kusura bakmasın küçük görmeye çalışırsa milleti böyle olur. Adam gibi cevap versin.

Dalga geçecek olsam hiç ihtimal vermesem hiç denemezdim.

Reaksiyon puanı
189
Bu ne peki troy bu hoş mu?

Ben aksine hiç dalga da geçmemiştim yapamadığımı olmadığını söylemiştim. Kusura bakmasın küçük görmeye çalışırsa milleti böyle olur. Adam gibi cevap versin.

Dalga geçecek olsam hiç ihtimal vermesem hiç denemezdim.

Adam haklı beyler dağılın :)

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bu harbikız Öldürüyor beni ya :D nereden buluyorsun böyle şeyleri :D bravo ama :D

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
hahah hortlatan kişiye teşekkürler :D gece gece güldüm ve şimdi ben de bunu deyenenler kervanına katılacağım :)

ahahaha yılardır boşuna üzülmüşüm :D:D:D:D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Hayır benim anlamadığımda mikrofon çok mu pahalı??. Seyyar saıcılarda 2 veya 3 tl gidin alın bi tane..

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
bende denedim :) sesi çok az alıyor kulaklığı ağzınıza yapıştırsanız bile :S

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
HarbiKız farkıyla BurgerKing'ten alacağınız menuleri büyütebilirsiniz..............

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çocukluğumuzda çok yapardık bu denemeyi bazı kulaklıkları mikrofon olarak kullanmışlığım çoktur.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
eskiden bizde yapardık ama şimdi harbikız farkıyla olduğu için ses daha berrak gidiyor.
hortlatana da sevgiler :)

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ama Gerçekten Mantıklı Bir Düşünce Bakalım Eve Gidiyim Hemen Deneyeceğim :)

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
mdr-ex32lp.jpg

Kullandığım sony mdr-ex32lp kulaklıkta denedim gerçekten de oluyormuş teşekkürler :)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Konu ilginç ama web browser kategorisi ne alaka :D

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Boşuna hortlatılmış, yıl olmuş 2013 alın bir mikrofon arkadaşım :D HTC orjinal kulaklıkta çalışmıyor

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Olmadı reis 3 tane kulaklıkla denedim :(

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Bu bi çözüm değilki heralde çogunda oluyor mikrofon zaten 10tl lik kulaklıkta bile var şu an kulagımda

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hoparlör çalışma mantığını bilen biri, hoparlörün neden mikrofon gibi çalıştığını çok rahat anlar.

hopkesites3.png

Şu bobin yazan kısım pc ye yada herhangi bir ses çıkışına taktığınız elektriğin geldiği kısımdır. birde mıknatıs vardır. Bu mıknatısın orta kısmı bobinin içine yerleşir. Bobin diyaframa bağlıdır.

Bobine elektrik gittiğinde bir manyetik bölge oluşur ve + - ye göre içerideki mıknatıs ile itilir yada çekilir.

Şöyle düşünün : Ciğerlerimizin altındaki diyafram akciğerlerin nefes almasını sağlar.Nefes alırken aşağı çekilir. Nefes verirken yukarı itilir. Ağzımız da çıkış olsun. Difayramı ne kadar güçlü kullanırsak(derin nefes) o kadar fazla hava çekip o kadar güçlü soluk verip uzun süre yada bağırarak ses tonunu yükseltiriz.

Bobine ne kadar fazla akım verirseniz o kadar güçlü ses çıkar(kapasitesi vardır)

Şimdi mikrofon ne alaka?

Bu bobin bildiğiniz bir dinamo gibi çalışır. Dinamoda ya mıknatıs bobinin çevresinde döner yada bobin mıknatısın çevresinde. Bobin mıknatıs üzerinde ileri geri gittiğinde basit elektrik akımı oluşur. Temel elektrik. Manyetik akı bobin içindeki bakır teller ile yakalanır ve tellerin ucundan çıkar.

Mikrofon ses sinyalini (kristale ses çarptığında elektrik üretir) elektriğe çevirir ve pc ye gönderir yada sesi dijitale çevirecek yere gönderir.

Mantık basit.

Kristal mikrofondan ses alamazsınız cızırtı duyulur. Kristal ne kadar hassassa o kadar temiz ses elde edersiniz. Hoparlör neodiyum mıknatıs kullanmışsa hoparlör o kadar kaliteli ses verir ve üretir.

Yukarıda mesajları okurken boost u gördüm(boost elektrikte yükseltmek anlamına gelir programlamada ilk yükleme ve hızlı kod çalıştırma anlamı kazanır) ses teknolojilerinde ise ses ve sinyal arttırmaya yarar. Boost'u yükseltmek hoparlörden gelen sinyali yükseltmek demek. Mikrofonda da geçerli. Ama abartırsanız ses kalitesi düşer.

Neden anlattım: Elektronik okuyunca bir dönem ve elektroniğe ilgi duyunca eksik bilgi kalmasın faydalanın diye ;)