Mide Üşütmesi

XxxJabbarTR

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Arkadaslar bu sabah cok kotu usutmusum midem bulaniyor ,gegirince agzima kotu koku geliyor, ishal olmusum ne yapmam lazim hastaligi atlatmam icin?

Reaksiyon puanı
10,549
Böyle bir üşütme için sanırım yağmurlu ve soğuk bir zamanda dışarıda beklemeniz gerekir.
Gıda zehirlenmesi olmasın ?

En iyisi doktora gözükmek

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Geçmiş olsun, bol su içerek leblebi yiyerek ve gazozun içine aspirin atarak için.

abcdefdfhgjas

Profesör
Reaksiyon puanı
751
Böyle bir üşütme için sanırım yağmurlu ve soğuk bir zamanda dışarıda beklemeniz gerekir.

Soğukta durduysanız Hürriyet'den alıntı: İshal olan kişilerin kullanması gereken doğru besinler kabuksuz elma, havuç suyu veya taze havuç, muz, pirinç lapası, pirinç çorbası veya pirinç suyu, patates haşlama veya püresi, yoğurt ve ayrandır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğukta durduysanız Hürriyet'den alıntı: İshal olan kişilerin kullanması gereken doğru besinler kabuksuz elma, havuç suyu veya taze havuç, muz, pirinç lapası, pirinç çorbası veya pirinç suyu, patates haşlama veya püresi, yoğurt ve ayrandır.

Sodada olabilir

XxxJabbarTR

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Geçmiş olsun, bol su içerek leblebi yiyerek ve gazozun içine aspirin atarak için.
Sağ ol dostum ?

Sodada olabilir
Sağ ol kanka

Reaksiyon puanı
10,549

Sodada olabilir
Türk kahvesi ve muz ikilisini kullanıyorum ben :sweatsmile:

XxxJabbarTR

Asistan
Reaksiyon puanı
43

Sanmıyorum evi hep havalandiriyoruz abdest aldigimda yalin ayak gezdigimde gece ustum acik yattigimdan supheleniyorum

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Haşlanmış patates,pirinç lapası,muz tüketebilrsiniz ishal için.Sıcak çaylar içebilirsiniz üşütmeyse geçecektir İnşallah havalar değişken üstümüz açık veya cam açık uyuyunca oluyor dikkat etmeli.

XxxJabbarTR

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Türk kahvesi ve muz ikilisini kullanıyorum ben :sweatsmile:
Patates haslamasi aralarinda en iyisi de evde patates yok ?

Haşlanmış patates,pirinç lapası,muz tüketebilrsiniz ishal için.Sıcak çaylar içebilirsiniz üşütmeyse geçecektir İnşallah havalar değişken üstümüz açık veya cam açık uyuyunca oluyor dikkat etmeli.
Aynen

Reaksiyon puanı
10,549
Sanmıyorum evi hep havalandiriyoruz abdest aldigimda yalin ayak gezdigimde gece ustum acik yattigimdan supheleniyorum
Umarım bir şeyiniz yoktur. Bende çocukken çok üşütürdüm 3 kez zehirlendim gecenin ilerleyen saatlerinde fenalaşınca ailem farketmişti. O yüzden kendinize dikkat edin. Bazen belirtiler karışabiliyor

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Çiğ kahve de işe yarıyordu sanrm patates yoksa? yağsız pirinçte haşlayabilirisnz

XxxJabbarTR

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Umarım bir şeyiniz yoktur. Bende çocukken çok üşütürdüm 3 kez zehirlendim gecenin ilerleyen saatlerinde fenalaşınca ailem farketmişti. O yüzden kendinize dikkat edin. Bazen belirtiler karışabiliyor
Sağ ol dostum yorumlarıniz icin

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Türk kahvesi kuru olarak bir yemek kaşığı üzerine limon sıkıp ta yemek fayda ettiği biliniyor.

XxxJabbarTR

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Çiğ kahve de işe yarıyordu sanrm patates yoksa? yağsız pirinçte haşlayabilirisnz
BRAT diyeti gibi...

Türk kahvesi kuru olarak bir yemek kaşığı üzerine limon sıkıp ta yemek fayda ettiği biliniyor.
Gastritim var kahve mideme zarar verebilir

Verdiginiz cevaplardan dolayı tesekkur ederim.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Arkadaslar bu sabah cok kotu usutmusum midem bulaniyor ,gegirince agzima kotu koku geliyor, ishal olmusum ne yapmam lazim hastaligi atlatmam icin?

Midenizi Hem Üşütmüşsünüz ve Mide Ekşimesi (Kötü Koku) Yaşıyorsunuz.
Gerekli Tedavi İçin Aile Hekiminize Başvurun.

Mide Üşütmesinden Korunmak İçin Akşam Yatmadan Önceki Saatlerde Aç Karnına veya Mide Boş Olduğu Durumlarda Soğuk Su İçmemeye Özen Gösterin.

Ekşime İçin İse Bayatlamış Yemekler Aperatif Atıştırmalık/Abur Cubur ve Buzluktan Çıkarıp Isıtılmadan Yenen Yemeklerden Uzak Durun.

XxxJabbarTR

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Midenizi Hem Üşütmüşsünüz ve Mide Ekşimesi (Kötü Koku) Yaşıyorsunuz.
Gerekli Tedavi İçin Aile Hekiminize Başvurun.

Mide Üşütmesinden Korunmak İçin Akşam Yatmadan Önceki Saatlerde Aç Karnına veya Mide Boş Olduğu Durumlarda Soğuk Su İçmemeye Özen Gösterin.

Ekşime İçin İse Bayatlamış Yemekler Aperatif Atıştırmalık/Abur Cubur ve Buzluktan Çıkarıp Isıtılmadan Yenen Yemeklerden Uzak Durun.
Sağ olun doktora gitmistim öğle saatlerinde birsey bulamadı bende o zaman midemin usuttugumu zannetmiyordum bu aksam belirtiler ortaya cikti.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Sağ olun doktora gitmistim öğle saatlerinde birsey bulamadı bende o zaman midemin usuttugumu zannetmiyordum bu aksam belirtiler ortaya cikti.
Şiddetli Karın Ağrısı Midede Yanma vs Bunlar Başlıcalarıdır.
Üşütme Dozunun Yükseklik Durumuna Göre Gıda Alımında Bulantı Yaşanabilir.

Boşaltım Sisteminiz Midenizde Yatan Gıdaların Neredeyse Tamamını Çalıştırıp Atmadan Ağrı Dinmez.

XxxJabbarTR

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Şiddetli Karın Ağrısı Midede Yanma vs Bunlar Başlıcalarıdır.
Üşütme Dozunun Yükseklik Durumuna Göre Gıda Alımında Bulantı Yaşanabilir.

Boşaltım Sisteminiz Midenizde Yatan Gıdaların Neredeyse Tamamını Çalıştırıp Atmadan Ağrı Dinmez.
Şuan agri bayağı hafifledi suan sadece ishal var.

Peki kendimi gece sicak tutmak hastaligi atlatmam icin ise yarar mi ?