Microsoft'un ilginç köstebek davası...

Bu konuyu okuyanlar

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Microsoft'u sarsan köstebek krizinin altından, Windows'u korsan kullanımdan koruyan bir sistem çıktı
20090124161221.jpg



Yazılım devi Microsoft, şirket içerisindeki yetkisini kullanarak şirket için son derece önemli bazı dokümanları kendi bilgisayarına indirmesinden ötürü eski çalışanı Miki Mullor'u mahkemeye verdi.

2005 yılının Kasım ayında Microsoft'ta çalışmaya başlayan Mullor, burada işe başlamadan önce daha önceki iş yeri olan Ancora Technologies isimli bir yazılım şirketinde çalıştığını ve buradan ayrıldığını Microsoft'a bildirdi. Ancak Microsoft'a göre Mullor, Microsoft'ta çalışmaya başlamasına rağmen Ancora isimli şirkette CEO olarak çalışmasını sürdürmeye devam etti. Microsoft'ta çalıştığı süre içinde yetkilerini kullanarak şirketin bazı gizli dosyalarını bilgisayarına kopyalayan Mullor ise durumun fark edilmesinden dolayı Microsoft'la mahkemelik oldu.

Bu arada önde gelen bazı bilgisayar üreticilerine dava açan Ancora ise kendine ait bir patent hakkının bu şirketlerce ihlal edilmesi nedeniyle HP, Dell ve Toshiba'yla mahkemelik oldu. Bu iki olay arasında bağlantı kurulduğunda ise bir bakıma her şey ortaya çıktı: Mullor, Ancora'nın HP, Dell ve Toshiba'ya patent ihlali gerekçesiyle açacağı dava için Microsoft'tan bir takım belgeleri kendi bilgisayarına kopyalamıştı. Ancora'ya göre, Windows'u korsan kullanımdan korumak için geliştirdiği ve patentine sahip olduğu System Locked Pre-Installation isimli bu sistemi ihlal eden söz konusu bilgisayar üreticileri, önceden aktive edilmiş Windows Vista işletim sistemini kullanan bilgisayarları kullanıcılarına sunmuştu.

Yani diğer bir deyişle Mullor, CEO'luk görevini yürüttüğü Ancora'nın açacağı davada elini güçlendirmek için Microsoft'taki yetkilerini kullanarak davada Ancora'nın işine yarayabilecek belgeleri bilgisayarına kopyalamış gibi görünüyor.

http://www.chip.com.tr/konu/Microsoft-un-ilginc-kostebek-davasi_10801.html
 

Elbruz46

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Bu konudan bir prison break gibi dize çıkar :D
ya da Dan Brown Dijital Kale gibi bir roman yazar
 

moongod

Öğrenci
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
51
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Turkiyede bu olayi cozecek mahkeme bulamassiniz, surekli gorevsizlik cikar durur hehe.. Mic adama sozlesme sartlarina uymadi diye dava acar, mic ancoraya bilgi hirsizligi diye dava acar, anco mic e sozlesmeyi ihlal acar, anco ureticilere patent ihlali acar, ureticiler adama gizli bilgi davasi acar, adam anco ya yalan soyleme davasi acar...

her mahkemede yetkisizlik karari verir, tikanir bizim hukuk sistemi boyle bir davada velev ki tikanmadi, teget gecer hamdolsun...
 

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Katılım
4 Haziran 2008
Mesajlar
11,527
Reaksiyon puanı
2,285
Puanları
113
Kaybet microsooooooft nefret ediyorum bu şirketten
 
Üst