Haber Microsoft, Windows'ta SSD Kullanmayı Zorunlu Hale Getirecek!

Bu konuyu okuyanlar

salihaktan_

Müdavim
Katılım
8 Nisan 2022
Mesajlar
1,104
Çözümler
6
Reaksiyon puanı
544
Puanları
113
Yaş
21
Veri depolama sektörü analiz şirketi Trendfocus tarafından yayınlanan yakın tarihli bir habere göre OEM'lerin (Orjinal Ürün Üreticisi) Microsoft'un onları önceden yüklenmiş Windows 11 olarak mekanik sabit diskleri (HDD'ler) terk etmeye zorladığını açıkladıklarını söyledi. Katı hal sürücülerine (SSD'ler), geçiş için geçerli son tarihin 2023 olduğunu söyledi.

Microsoft şu anda Windows 11 PC'ler için herhangi bir açık SSD gereksinimi listelemiyor ve Tom's Hardware konu hakkında yorum yapmak için Microsoft'a ulaştı, ancak şirket "şu anda bu konuda paylaşacak hiçbir şeyi olmadığını" söyledi.

1654773060188.png


Microsoft'un en son donanım gereksinimleri listesi, Windows 11 için "64 GB veya daha büyük depolama aygıtı" gerektirir; bu nedenle, standart bir kurulum için katı hal sürücüsü minimum gereksinim değildir. Ancak Microsoft, DirectStorage ve Android için Windows Alt Sisteminin SSD gerektiren iki özellik olduğunu şart koşar, ancak bu özellikleri kullanmanız gerekmez.

OEM'leri önyükleme diskleri olarak HDD'ler yerine SSD'leri kullanmaya zorlamak, performans açısından çok mantıklı. SSD'ler, işletim sistemleri için HDD'lerden önemli ölçüde daha hızlıdır ve daha hızlı ve daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlar. Pek çok dizüstü ve masaüstü bilgisayarda önyükleme diskleri olarak SSD'ler zaten bulunuyor, ancak özellikle gelişmekte olan/yükselen pazarlardaki bazı düşük kaliteli modeller hala önyükleme aygıtı olarak HDD'leri kullanıyor.

Trendfocus Başkan Yardımcısı John Chen, 1 TB HDD'nin maliyetinin yaklaşık 256 GB SSD ile aynı olduğunu, ancak OEM'lerin ikincisinin çoğu kullanıcı için yeterli kapasite olmadığını düşünüyor.

1654773051127.png

John Chen ayrıca şunları söyledi: "OEM'lerle yaptığımız görüşmelere göre, orijinal değişiklik tarihi bu yıldı, ancak gelecek yıla ertelendi (bunun yılın ikinci yarısı olduğuna inanıyorum, ancak kesin tarih net değil) "

Siz Microsoft'un bu tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleme:

突厥汗國

Müdavim
Katılım
15 Kasım 2010
Mesajlar
1,472
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
1,236
Puanları
113
SSD iz makına kalmadı zaten haklı olarak da ileri donukte zorunlu yapacaklar senelerdir ssde zaten olması gereken de bu..
 
Üst