Microsoft Security Essentials

TurkishAssassin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben Norton İnternet Antivirüs 2012 almıştım fakat süresi bitti diğer bilgisayarımda.Geçici bir süreliğine MSE yükledim.Kullanıcı yorumları,antivirüs test eden siteler,kendi sitesi olumlu şeyler söylüyor.Ne yapacağımı bilmiyorum başka antivirüs mü yükleyim iyi mi bu antivirüs?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bence iyi, değiştirme.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Bilgisayarını günlük işler için kullanıyorsan MSE yeterlidir. Yada avira, avast gibi ücretsiz sürümler.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
İş için veya sürekli banka işlemleri yapıyorsan bunlar için MSE yeterli olmaz ama normal bi ev kullanıcısısıysan yeterde artar bile...

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
günlük dediği klasik işte oyun oyna film izle nete gir /günlük olmayan online alışveriş bankacılık işlemleri falan ona göre seç günlük olmayan işler için diosan kaspersky norton derim günlük için avira free

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Siz bilgisayarınızı ne amaçla kullandığınızı söylerseniz biz size daha fazla yardımcı olabiliriz... O arkadaş normal ev kullanıcılarından söz ediyor işte..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bankacılık işlemleri, crack ve hack siteleri yada benzeri zararlı içerik sitelerinde dolaşıyorsanız ve içeriğinden emin olmadığınız bişeyler indiriyorsanız yetmez ama facebook,sdn,oyun,müzik vs günlük kullanım dediğimiz işler için yeter kasmadığı içinde tercih edilebilir ben microsofta pek güvenmediğim için ve sık güncellenmediği için MSE kullanmayı bıraktım ama herhangi bir sorun yaşamadım.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Sistemime MSE kurduğumdan beri kafam rahat. Bir sorun yaşamadım ve sistemim halen canavar gibi... Sessiz sedasız görevini yapıyor. Kaspersky, Norton, Eset vb. yazılımları denedim, ama içime sinen MSE oldu. Sonuçta Microsoft ürünü ve sistemin bir parçası ama biraz daha gelişmesi gerek... Buna rağmen şu Avira Internet Security denemeyi düşünüyorum. Türkçe versiyonları bu ayın sonunda çıkacağı söyleniyordu. Şayet türkçe versiyonu çıkar çıkmaz deneyecem. Beğenirsem ilk fırsatta ya satın alacağım yada netten kampanyalardan yararlanacağım... MSE veya Avira ile devam etmeni öneririm...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
mse silmiyor galiba yada bana hiç denk gelmedi, gerçi mse'yi 8-9 ay kadar kullandım hiçbirşey sildiğine şahit olmadım ya neyse.
Tehlike arz edecek bir durum yoksa MSE zorla virüs mü yaratsın :D Ayarlarında USB tarama seçeneği var, içeriğini tarıyor. Ve şu ana kadar silemediği bir şeye denk gelmedim.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
usb den gelenleri mi silmiyor? çok ilginç bende neden siliyor? takar takmaz neden uyarı veriyor? :)

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
MSE sistemi hiç yormuyor ben çok memnunum tüm banka işlemlerimi güvenle yapıyorum.Sonuçta kendi sistemi neyi nerde nasıl sileceğini en iyi o bilir bence. :)

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben kulandım yapancı siteleri gezdim virüs kaptı pc MSE PC yüklüyüdü hiç fark etmedi sanki körmüş gibi davrandı hiç tavsiy etmiyorum

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Arkadaşlar sık sık banka işlemleri veya sık sık online alışveriş yapıyorsanız MSAE kişisel bilgilerinizi korumalk için tek başına yeterli değil bence... Onun yanına birde Zemana antilogger gibi bi program kurmanızı tavsiye ederim.... Ücretsizlerden gideceksek ben olsm şöyle bi kombinasyon kurardım sistemi fazla kasmadan.. Antivirüs olarak MSE antispyware IOBit Malware Fighter vede antilogger ve bütün bankacılık işlemleri ve sağlıklı online alışveriş içinde Zemana Antilogger bu 3 lüyü kurardım işime bakardım... Aksi halde kişisel bilgileri korumakta kendi başına MSE kesinlikle yeterli değil..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Sizin ne kadar MSE'yi sevme hakkınız varsa ve kendinizce sebepleriniz varsa benimde sevmeme hakkım ve sebeplerim var demekki bu stres niye dostlar?:) MSE direk olarak Antivirüs yazılımı bile değil, diğer gelişmiş Antivirüs şirketleri kadar yeni çıkan virüslere, virüs database'i üzerine, ilk gün virüslerine, virüsten başka zararlılar ve casus yazılımlar üstüne araştırma yapmıyor zaten güncelleme sıklığındanda belli ama gayette normal microsoftun daha öncelikli işleri var.
Tekrar söylüyorum kullanana tek kelime lafım yok bende gelen müşterilere öneriyorum ama gerçekçi olun lütfen.

Silmediği virüse denk gelmedim demek çok büyük laftır, bizim ofise sality virüsü musallat oldu bu MSE kurulu makina yüzünden bütün makinalara yayıldı, 2 gün uğraşıp başka AV'leri devreye sokup 6 TB arşivi kurtardık.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
MSE kurulu bilgisayara bir arkadaşın belleğini taktım, 1 virüs bulup sildi. USB Disk Security ise 5 virüs gördü ve sildi. Ortak kullanılan bir bilgisayara USB Disk Security kurduktan sonra kafam rahatladı. Belleklerdeki virüslere karşı çok etkili. MSE ne uçuruyor, ne süründürüyor işte.

TurkishAssassin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim arkadaşlar.Ben de zaten öyle internetten bankacılık yapmıyorum gidip alıyorum :) günlük işler daha çok benimkiler.Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
illa ücretsiz olsun istiyorsanız avira ve comodo'nun free versiyonları daha iyidir.

KadirSenkaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
En iyi ücretsiz antivirüslerdendir MSE, ben de kullanıyorum.

fatih2012

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk çıktığı günden beri kullanmaktayım. Şuana kadar bir sorun yaşamadım, ayrıca sık sık online bankacılık kullanmaktayım. İnternetten alışverişte yapıyorum bir sorun yaşamadım.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
MSE iyidir. Alengirli sitelere filan girmezsen yeterde artar bile...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
İlk çıktığı günden beri kullanmaktayım. Şuana kadar bir sorun yaşamadım, ayrıca sık sık online bankacılık kullanmaktayım. İnternetten alışverişte yapıyorum bir sorun yaşamadım.
İlla bi sorun yaşayacaksınız diye bişey yok... Ama sizin özel bilgilerinizin 3.şahısların eline geçmemesi için MSE tek başına yeterli değil... Mesela öyle virüsler varkii sizin ekranınızın görüntüsünü alan veya klavye tuşlarınızın vuruşlarını kaydedip karşı tarafa gönderen nice virüsler var MSE bütün bunlar için kesinlikle yeterli değil...

Bankacılık işlemleri yapıyorsanız size MSE nin yanına Zemana antiLogger programını öneriyorum...

benonur2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
virüs olması imkansız bir iki dosya için (dil dosyası ve pack olduğu için muhtemelen .exe ye müdahale ettiği için uyardı) uyarsada kasmıyor arkadaş gerçekten kasmıyor

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Açılışta iki virüs uyarısı çıkıyordu, temizle diyordum ve başka zaman yine açılışta aynı uyarı çıkıyordu. Sildim Avira'yı yükledim 10 tane virüs buldu.
Maşallah çok iyi MSE :)