Microsoft Security Essentials 1.0.1963.0 Türkçe

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
4sieyo.jpg

Üretici Açıklaması:
Kullanıcılarına güvenli ve konforlu bir internet deneyimi sunan Microsoft, yeni güvenlik yazılım seti Microsoft Security Essentials ile kötü niyetli yazılımları ve casus kodları bilgisayarlardan uzak tutacak. Virüslere, casus yazılımlara ve zararlı kodlara karşı güçlü bir güvenlik kalkanı oluşturan Microsoft Security Essentials, Microsoft’un İnternet sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Bireylere ve kurumlara sunduğu yenilikçi yazılımlarla kullanıcılara güvenli bir bilgisayar ortamı sunmayı hedefleyen Microsoft, bu doğrultuda hayatı kolaylaştıran gerçek zamanlı güvenlik yazılımı Microsoft Security Essentials ile önemli bir adım daha attı. Microsoft’un kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu ve işletim sistemi çekirdeğiyle birebir uyumlu casus kod önleyici yazılımı Microsoft Security Essentials, virüsleri, zararlı yazılım kodlarını ve kötü amaçlı atakları bilgisayarlardan uzak tutmayı hedefliyor. Microsoft Küresel Güvenlik Ekibi’nin destek verdiği yeni yazılım, Microsoft’un üst düzey kurumsal güvenliği sağlamaya yönelik ödüllü teknolojilerinin damgasını taşıyor.

Kullanıcılar herhangi bir kayıt gerektirmeyen Microsoft Security Essentials yazılımını ve güncellemeleri doğrudan ilgili Microsoft web sayfasından indirebiliyor.

“Microsoft Security Essentials kullanışlı arayüzü ve verimli kaynak kullanımıyla bilgisayarda varlığı hissedilmeyen, buna karşılık arka planda güçlü bir koruma sağlayan bir yazılım. Rahat kullanımlı ve herkes tarafından anlaşılır arayüzü, Windows işletim sistemi çekirdeğiyle entegre yapısı ve denenmiş Microsoft güvenlik teknolojilerini bir arada sunan Microsoft Security Essentials’ın Windows kullanıcısı tarafından büyük ilgi göreceği kanısındayım. Microsoft’un kullanıcısına vaat ettiği güvenli bilgisayar ve İnternet deneyimini hayata geçiren önemli yatırımlarından biri olan Microsoft Security Essentials’ın aynı zamanda bireysel ve kurumsal verimliliğe önemli katkıları var”.
Sadece lisanslı Windows işletim sistemi kullanıcılarının İnternet ortamından indirebileceği Microsoft Security Essentials, dünya üzerindeki 1,2 milyar kullanıcıya erişen Windows ekosistemine yönelik atak girişimlerini önleme açısından çok güçlü bir koruma kalkanı yaratacak. Kullanıcı deneyimlerini değerlendiren Microsoft Küresel Güvenlik Ekibi sürekli ve sık güncellemeler yaparak Microsoft Security Essentials kullanıcılarına, deyim yerindeyse, yeni gelişen risklere karşı bağışıklık kazandıracak.
Microsoft Security Essentials, virüslere ve casus yazılım kodlarına karşı bireyleri koruma altına alırken, Microsoft’un kurumlara yönelik güvenlik teknolojileri ise Forefront ailesi altında toplanıyor. Microsoft Forefront Client Security, merkezi kullanımı, güçlü yönetim araçları ve ayrıntılı raporlama özellikleri ile kurum ve kuruluşlara yönelik İnternet kaynaklı tehditleri savuşturmaya yarayan güçlü teknolojilerle öne çıkıyor.

Bilgisayar dostu güvenlik yazılımı
Microsoft Security Essentials bilgisayara yüklenir yüklenmez arka planda kullanıcıya varlığını hissettirmeden çalışmaya başlıyor. Herhangi bir risk durumunda kullanıcıyı uyaran yazılım, son derece düşük işlemci ve bellek kullanımı ile çalışmasını bilgisayarın performansını etkilemeden sürdürüyor. Kullanıcılar belgelerini açıp düzenlerken, web tarayıcısıyla İnternet’te gezinirken veya arama sonuçlarını ekrana getirirken, bu yazılımın varlığını asla hissetmiyor. Gerçek zamanlı çalışan Microsoft Security Essentials, bu nedenle eski model bilgisayarlarda bile yüksek verimle çalışabiliyor.
Mevcut virüs tanımlarının çoğunu kapsayan ve bir sonraki güncellemeye gerek bırakmadan anında koruma sağlayan Microsoft Dinamik İmza Hizmetleri’ni (Dynamic Signtature Services) kullanan ilk yazılım olması, Microsoft Security Essentials’a çok önemli bir ayrıcalık kazandırıyor. Bu imza servisi, Microsoft güvenlik teknolojilerini kullanarak İnternet ortamında dolaşan bazı kodların risk durumunu otomatik olarak tanımlayarak (heuristic) riskleri düzenli bir şekilde derecelendiriyor. Risk içeren kodların bilgisini düzenli olarak Microsoft Security Essentials’a göndererek risk durumunda yazılımın gerekli önlemi almasını sağlıyor.

Bilişim endüstrisinin araştırma şirketlerinden International Data Corp.’un (IDC) Türkiye Genel Müdürü Nevin Çizmecioğulları, Microsoft Security Essentials hakkında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Microsoft bu güncel anti-virüs yazılımıyla özellikle güvenlik risklerinin arttığı Türkiye gibi gelişen pazarlara yönelik gelişmiş bir ürün sunmanın avantajını yaşarken, Windows kullanıcıları ek bir güvenlik yazılımı için bütçe ayırmak zorunda kalmayacak.”
19 ülkede ve sekiz dilde kullanıma sunulan Microsoft Security Essentials SP2 veya SP3 servis paketine sahip Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerinde koruma hizmetini başarıyla yerine getiriyor.

Güvenli İnternet deneyimi için düzenli anti-virus güncellemesi
İnternetten kaynaklanabilecek tehditler konusunda müşterilerini sürekli uyaran Microsoft artan kötü niyetli atak girişimlerini dikkate alarak kullanıcılarına yazılım güncellemelerini düzenli olarak yapmalarını ve anti-virus yazılımı kullanmalarını öneriyor.
Bilgisayarınızı etkin koruma konusunda daha fazla bilgiye Microsoft Türkiye’nin www.microsoft.com/turkiye/protect/default.mspx web adresinden erişebilirsiniz.

Microsoft Türkiye hakkında:
Microsoft Türkiye, 1993 yılında altı kişiyle başladığı uzun maratonda, bugün 300’e yakın çalışanıyla birlikte koşuyor. Türkiye, aynı zamanda 79 ülkenin bulunduğu Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin de merkezi olarak yer alıyor.
Microsoft, Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmesi için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de en fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanıyor. Kurulduğu günden bu yana kişilerin ve kurumların gerçek potansiyellerini ortaya çıkaran yazılımlarıyla insanları ‘her zaman, her yerden ve her cihazdan’ bilgiyle buluşturan Microsoft Türkiye, 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle Türkiye’nin Bilişimle Kalkınması için çalışıyor.

Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmesi için “bilişimle kalkınma”
Bilişim, eğitim ve kamu hizmetlerinde yüksek katma değer sağlamakta ve düşük maliyetlerle istihdam yaratmaktadır. Daha verimli iş süreçleriyle ekonomideki istikrara da katkıda bulunan bilişim, Türkiye’nin ekonomik, kültürel ve siyasi gelişmesinin en önemli araçlarından biridir. Microsoft, Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmesi için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de En fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanmaktadır. Kurulduğu 1993 yılından bu yana kişilerin ve kurumların gerçek potansiyellerini ortaya çıkaran yazılımlarıyla insanları ‘her zaman, her yerden ve her cihazla’ bilgiyle buluşturan Microsoft Türkiye, 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle ülkemizin bilişimle kalkınması için çalışmaktadır.

k4i0cl.jpg

Üretici:
Microsoft
İşletim Sistemi: Windows 7/Vista/Xp

İndirme Bağlantıları:

Not:
Microsoft Security Essentials'ı yükleyebilmeniz için sisteminizin orijinallik sınamasından geçebilmesi gerekir. Aksi halde yazılımı yükleyemezsiniz.​

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Evt dun guncellemesı cıkmıstı yukledı kendısı oldukca guzel kullanmaya devam edıyorum :)

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
İndirdim ama sadece vista ve windows 7 için sürüm güncellenmiş xp için hala 1.1961 değişmemiş...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Yoo XP içinde aynı... Bunda işletim sistemi ayırmazlar...
1.0.1963.0 bendeki sürüm..

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Valla son zamanlarda yüklemeye başladım , sadece internette gezinen böyle crack warez bilmeyen , email programı kullanmayan pc lere yüklüyorum. Crackli antivirüs kullanıcaklarına MSE kullanılır. Virüs bulma oranıda yeterli. Ayarlardan USB tara özelliğini açıyorum. Kötüleyenler çıkar hemen Kaspersky (kasma kralı) şöle böle diye. En büyük özelliğide düzgün bir türkçeye sahip.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
benim bilgisayarda kaspersky 2010 yaklaşık 20 mb ram kullanıyor ama Microsoft Security Essentials 70 mb felan kullanıyor sizde durum nasıl?

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Biraz kasıyor ama gayet iyi benim eski makinada nod 32 antivirüsün bulamadığı 50 tane virüs bulup sildi...

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Valla son zamanlarda yüklemeye başladım , sadece internette gezinen böyle crack warez bilmeyen , email programı kullanmayan pc lere yüklüyorum. Crackli antivirüs kullanıcaklarına MSE kullanılır. Virüs bulma oranıda yeterli. Ayarlardan USB tara özelliğini açıyorum. Kötüleyenler çıkar hemen Kaspersky (kasma kralı) şöle böle diye. En büyük özelliğide düzgün bir türkçeye sahip.

kaspersky kullanmadığın belli oluyor :) 6.7. sürümler eccuk kasıyordu ama ondan sonraki sürümlerde kasılmalar azaldı ve şimdi uçuyor :) merak ettiğim şu kasılmayı neye göre diyorsunuz anlamış değilim :) ben p4 işlemci ile rahat rahat kullanıyorum :) anlamıyorum ki tır mı?? geçiriyorsunuz bu pcnin üzerinden :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ben kullanmıyorum zaten , çok karışıyor herşeye.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
İndirdim ama sadece vista ve windows 7 için sürüm güncellenmiş xp için hala 1.1961 değişmemiş...

Hepsi güncel arkadaşım, dosyaları bizzat indirip kontrol ettim.:) İmza tarihleri 2 Haziran'dır. Yayınlanma tarihi Microsoft güncellemesine göre 28.06.10. Kullanıma bugün sunuldu.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
benim bilgisayarda kaspersky 2010 yaklaşık 20 mb ram kullanıyor ama Microsoft Security Essentials 70 mb felan kullanıyor sizde durum nasıl?
70 biraz yüksek gibi bende 10 mb kullanıyor...
Demekki sistemden sisteme fark var..

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Şuan Avast kullanıyorum Yakında budana geçiş yaparım.:D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Şu anda kullandığım bilgisayarda,
60bb8714.jpg

Her ikisi de yüklü, performans-çakışma vs. sorunu hiç yok :)

TakeOne

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çok güzel bir program. Teşekkürler paylaşım için.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Şuan Avast kullanıyorum Yakında budana geçiş yaparım.:D

Avast nasıl bro beğendin mi?:D

Şu anda kullandığım bilgisayarda,
60bb8714.jpg

Her ikisi de yüklü, performans-çakışma vs. sorunu hiç yok :)

Sence de biraz abartılı değil mi dostum ikisi birden?:)
Hani millete biri bile fazla gelebiliyorken.:P
E8400 4.1 Ghz'de 7/24. 4 GB bellek var ama yine de tahammül edemiyorum ben antivirüslere..:)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bende çok geç devreye girince kaldırdım.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Bende nod 32 ile microsoft security essentials ikisini birden kullanıyorum kasma yok düzgün bir şekilde çalışıyor yalnız microsoft programa temizleme seçeneği koymamış sadece karantinaya al ve kaldır seçeneği var dosyayı temizle seçeneğide koysaydı süper olurdu temizle seçeneği kaspersky antivirüste var yanılmıyorsam...

fizikci

Doçent
Reaksiyon puanı
12
diger güvenlik firmalarının tepkisini ceken bir yazılım ama gayet başarılı

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
İşe yarıyor mu gerçekten?

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Benim için avira neyse mse de odur ...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
kendisini çıktığından beri kullanırım memnunum :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Avast nasıl bro beğendin mi?:D

Sence de biraz abartılı değil mi dostum ikisi birden?:)
Hani millete biri bile fazla gelebiliyorken.:P
E8400 4.1 Ghz'de 7/24. 4 GB bellek var ama yine de tahammül edemiyorum ben antivirüslere..:)

Güzel bro ama ben yine değiştiririm öyle bir huyum vardır..:D

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
avast harika bir program avastı kötüleyenler 4.6 sürümünden sonra kullanmamış olanlardır 4.8 sürümü ile şaha kalktılar adeta 5.0 sürümüde avast 4.8 in bazı sorunlarını (arayüz,silememe gibi) kaldırarak piyasadaki en iyi ücretsiz antivirüs (avira yla birlikte) çözümü oldu eğer ücretsiz bir antivirüs arıyorsanız kesinlikle avast derim