Microsoft .NET Framework 3.0: x86 Dil Paketi (KB928416), başarısız...

muratn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba yönetici ve üye arkadaşlar. Windows Update sitesini sürekli ziyaret etmeme rağmen sadece başlıktaki ( Microsoft .NET Framework 3.0: x86 Dil Paketi (KB928416) ) güncelleme başarısızlıkla sonuçlanıyor. Birçok siteden araştırma ve deneme yapmama rağmen bir sonuca ulaşamadım. Bütün Framework güncellemelerini kaldırıp elle kurmama rağmen ve son olarak Windows Update sitesinin bulduğu 3.5 sp1 güncellemesini kurduktan sonra yeniden tarama yaptırdığımda aynı başarısız kelimesiyle karşılaşıyorum. İşletim sistemin Windows XP Professional SP3. Ayrıca İşletim Sistemim orjinaldir. Yardımlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Windows yanlış bir güncelleştirme buluyor, çünkü senin sisteminde Net Framework 3.0 SP2 kurulu. Ayrıca 3.0 SP2 Türkçe dil paketi de kurulu. Bu nedenle de Net Framework 3.0 dil paketini kurmana gerek yok, ki sanıyorum zaten bundan dolayı kurulumda hata veriyor.

muratn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediklerini anlıyorum Elmacik. Ama benim anlamadığım son sürümler yüklü olduğu halde neden eski bir sürümün yüklü olmadığını belirtiyor Windows Update? Bir de şöyle bir şey var; mesajımda da yazdığım gibi bütün framework'leri kaldırıp her sürümü teker teker kurduğumda ( buna dotnetfx3langpacktr 6.29 Mb da dahil ) bu problemle karşılaşmazken, Windows Update taraması yapıp, bulduğu güncellemeleri yükledikten sonra ( 3.5 sp1 ve güncellemeleri ) tekrar tarama yaptırdığımda böyle bir eksiklikle karşılaşıyorum. Teşekkür ederim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Dediğim gibi, hata muhtemelen Windows Update'in kendisinde kaynaklanıyor. Yani yanlış bir güncelleştirme buluyor. Zaten kendin de belirtmişsin, günelleştirmeleri tarayıp normalde hepsini yüklüyor, bunları kurduktan sonra tekrar tarama yapınca o zaman hatalı bir güncelleştirme buluyor. Bir nevi Windows XP için Windows 98 güncelleştirmesi bulması gibi bir şey. O kadar dert edilecek bir durum değil.

Ayrıca Net Framwork için Windows Update kullanmanı tavsiye etmem. Çünkü sırasıyla hepsini indirip kuruyor boşuna. Halbuki en baştan Net Framework 3.5 SP1 kursan, diğerlerinin tümünü kendisi kuruyor zaten.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Burdan elle kurmayı dene türkçe.Bu sorun Dosyayı kurarken oluşan bir İnternet kesintisinden veya elektrik kesintisinden kaynaklanabilir.

Link:Yükleme ayrıntıları: Microsoft .NET Framework 3.0 Yeniden Dağıtılabilir Paketi (Microsoft .NET Framework 3.0 Yeniden Dağıtılabilir Paketi)

Link:Yükleme ayrıntıları: .NET Framework 3.5 (Microsoft .NET Framework 3.5)

Link:Yükleme ayrıntıları: .NET Framework 3.5 Service pack 1 (Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1)

Bu dosyaları hepsini sırasıyla kurmayı dene.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Net Framework 3.5 SP1 kursan, diğerlerinin tümünü kendisi kuruyor zaten.
Kesinlikle doğru hepsini kurman hem zamanından hemde işinden kayıp en baştan 3.5 Sp1 kurman en sağlıklısı kendi pc'ime onu yaptım ve hiç sorun çıkmadı üstelik senin söylediğin Dil paketide başarı ile yüklendi

muratn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Ancak söylediklerinizi zaten daha önce yapmıştım. Bütün framework'leri silip sadece 3.5 sp1'i de kurdum yalnız başına. Dediğiniz gibi 1.1 versiyonu dışında geri kalanların hepsini kuruyor. Ama son taramada yine ( 1. resimdeki gibi 0 kb karşıdan yüklendi kurulmayı bekliyor uyarısı. ) ve yine aynı hata. Ben yaklaşık 1 aydır zaman zaman inceliyorum denemeler yapıyorum ama çözüm bulamadım. Neyse arkadaşlar yine bakmaya devam edeceğim. İlgileriniz için tekrar teşekkür ederim. Eğer öğrendiğiniz yeni şeyler olursa yazın lütfen.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Selamlar

ama çözüm bulamadım

Arkadaşım sorun senden kaynaklanmıyor ki çözüm bulasın. Windows Update, senin bilgisayarında ihtiyaç olmayan bir güncelleme gösteriyor. Yani Windows XP için Windows 98 güncellemesi bulmak gibi bir şey bu. Kısacası ilgisiz ve yanlış bir güncelleştirme buluyor, onu kuracağım diye boşuna uğraşma. Çünkü hem kurulsa da işine yaramaz, hem kurulmasa bir sorun olmaz.