Microsoft' dan Jest : 600 Dolarlık Yazılım Bedava

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Microsoft bir jest yaparak 3D modelleme yazılımı olan trueSpace isimli programı kullanıcıların bedava indirmesine imkan sağlıyor. Bu programın 600 Dolarlık bir değere sahip olduğunu düşünürsek Microsoft' un kullancılara güzel bir jest yaptığını da görmüş oluruz.

trueSpace isimli program sayesinde bir çok profesyonel tasarım gerçekleştirilebiliyor. Programın kullanımı oldukça zor ve zaten bu program da daha çok profesyonel tasarımcılara hitap ediyor.
Bilindiği üzere bu yazılım Microsoft tarafından satın alındığından bu yana Caligari, programın ücretsiz olarak indilirmesine olanak sunuyor. Peki Microsoft böyle bir jestle neyi amaçlıyor onu da bekleyip göreceğiz.

trueSpace isimli programı indirmek için aşağıdaki önergeleri takip ediniz.

trueSpace programını indirmek için tıklayınız.

Programın download linkine tıkladıkdan sonra aşağıdaki gibi karşınıza bir web sitesi açılacak. Buradan da Sign Up Now butonuna tıklıyoruz.

Sonra bizden siteye kaydolmamız için gerekli bilgileri doldurmamızı isteyen bir forum çıkıyor. Bu formu dolduruyoruz ve kaydoluyoruz. Daha sonra programın indirme linki siteye kayıt olurken ki yazdığımız mail adresimize geliyor.

Geriye kalan tek şey ise programı indirip kurmak. Kolay gelsin.

Yazan : Ferit TURNA
SDN - http://ShiftDelete.Net

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Haber için Teşekkürler chimera , Hemen indirip deniyeceğim :)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Rica ederim Stone.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Rica ederim DarkLady :)

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Tutorial falanda varmış onlarıda indirdim kurcalamaya başlıyorum şimdi :D

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Hehehe süpersin Stone. :) Seninde izlenimlerini bu başlık altında paylaşmanı merakla bekliyorum. :)

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Şöyle bi ufak çapta göz gezdirdim programa , gerçektende alışılagelmiş 3D yazılımlarından çok farklı , Arabirimde iki Seçenek gördüm WorkSpace ve model diye
Workspace'de hazırladığımız modelin , ön render halini canlı olarak görüyoruz ışıklar , kaplamalar , animasyon vs.
Model'de , modelin özellikleri ve modelleme araçlarını kullanıyoruz , Aynı anda vertex , edge ve polygon'lara erişebiliyoruz ve modelleyebiliyoruz.

Arabirim aşırı karışık :D Daha çözemedim ama gerçekten gelişmiş bir yazılım uzuuunn uzuuuunn Tutorial arıyacağım gibime geliyor :D

şimdilik bu kadar ön izlenimlerim oldu :D çok Karışık olduğu için anca bu kadar :D

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Konuya çok fazla subjektif yaklaşıyorsun. Bu rakamı ben kafamdan atmıyorum. :)

Stone sanırım senin bu tarz programlara yakınlığın var. Güzel sevindim. :)

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Hehhee :D MCAD Sertifikam var benim ilerde inşallah MCSAD olacak , aynı zamanda Grafik uygulamalarıyla çalışmak hoşuma gidiyo 3dSMax, Zbursh gibi (:

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Microsoft bedavaya günahını bile vermez altında bişi çıkar kesin :D

Bu arada yanlış yazılmış galiba 600 milyon değil 600 dolar.

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
600 milyon dolar, programın geliştirme maliyeti anladığım kadarıyla.

Gillette Mach 3'ün geliştirme maliyeti de 750 milyon dolar civarıdaydı sanırım. Ama firma tüm Mach3'leri parça maliyetine satsa 750 milyon dolarlık araştırmayı hediye etmiş olur. Microsoft'un durumu da böyle olmalı.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bu arada yanlış yazılmış galiba 600 milyon değil 600 dolar.

600 Milyon dolarlık program olabilir mi zaten. Onu satın alabilecek kaç kişi yaşıyor dünyada?

600 milyon dolar, programın geliştirme maliyeti anladığım kadarıyla.

Gillette Mach 3'ün geliştirme maliyeti de 750 milyon dolar civarıdaydı sanırım. Ama firma tüm Mach3'leri parça maliyetine satsa 750 milyon dolarlık araştırmayı hediye etmiş olur. Microsoft'un durumu da böyle olmalı.

Bu mantıklı.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Arkadaşlar afedersiniz :)

600 dolar yerine 600 Milyon dolar yazarak büyük bir hata yaptığımı kabul ediyorum. :)

Konu içersinde gerekli düzenlemeler yapıldı.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Programın download boyutu : 130 MB

Ayrıca program ile ilgili olarak PDF Dökümanının boyutu : 51 MB

Programla ilgili video ise : 132 MB

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Rica ederim paleokastro

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Konunun dışına çıkan mesajları sildim.

Ufak bir şey belirticem ve sonrasında konu ile ilgili mesajlarınıza devam edebileceksiniz.

Dilin kemiği yoktur terimi ile cehalet terimini birbirine karıştıranlarda olabiliyor demek ki

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bende İlgi Ceksin Diyemi Acaba öle yazdı diye düşünmüştüm:)

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
chimera'ya yaptığı paylaşımdan dolayı burdan teşekkür ediyorum.Ama programı indirip inceleyen ve bu işe yeni başlamış veya çok profesyonel olmayan arkadaşlar için Google'ın SketchUp programını da önerebilirim gerçekten kullanımı kolay ve arayüzü oldukça basit bir program.
Google SketchUp

Ayrıca programla yaptığınız 3 boyutlu modellemeleri kendi hesabınızda saklayabilir veya Google Earth'e de ekleyebilirsiniz.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Zaten benimde belirttiğim gibi trueSpace isimli yazılım profesyoneller için geliştirilmiş olmakla beraber kullanımı da gerçekten zor.

Rica ederim Monsterazor.

skymoon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamm arkadaslarrr...acab programın nasıl kullanıldığı hakkında bilgi alabileceğimiz bi kaynakk mevcutmuu baslangıçç içinn....

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
selamm arkadaslarrr...acab programın nasıl kullanıldığı hakkında bilgi alabileceğimiz bi kaynakk mevcutmuu baslangıçç içinn....
Sanırım içinde bir Pdf bir de video bulunuyor. Bunlar da kaynak sayılır.

Benim çok ilgimi çekti ama .. :sad: kota sorun oluyor. 1 Agustos'ta denerim. Microsoft beklerse tabii :stuart:

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Sanırım içinde bir Pdf bir de video bulunuyor. Bunlar da kaynak sayılır.

Benim çok ilgimi çekti ama .. :sad: kota sorun oluyor. 1 Agustos'ta denerim. Microsoft beklerse tabii :stuart:

Evet download linkinin olduğu yerde bir PDF ve bir de programla ilgili video var.

Microsoft bekler mi bilemem ama senin için Microsoft' u sıkıştırırız. :whistling:

Bu arada rica ederim Skymoon. Amacımız, paylaştıkça daha fazla bilgiye ulaşmak.

By_yASİN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Microsoft Kolay Kolay Jest Yapmaz Program Dünyada Fazla Tutulmamıştır Onda Bedava Vermiştir...