Microsoft buluta çok geç ulaştı

Juggernaut

Profesör
Katılım
2 Mayıs 2007
Mesajlar
3,323
Reaksiyon puanı
41
Puanları
0
Office 2010'un çıkışına az bir zaman kala Google'dan salvolar gelmeye başladı.


ImageServlet



Microsoft Office, dünyada en çok kullanılan kurumsal hizmet programlarının başında geliyor. Ancak uzun zamandır piyasada hakim durumda olan Office, son zamanlarda rakiplerini durdurmakta zorlanıyor. Bedava Office alternatiflerinin pazar payı gün geçtikçe artırıyor.


Yakın zamanda tanıtımı yapılan Office 2010 bulut bilişim odaklı uygulamalar içeriyor. İnternet tabanlı benzer yazılımlarla Microsoft'un karşısına çıkan Google ise, Office uygulamalarının yeni sistemlere ayak uyduramadığını düşünüyor.


Google Kurumsal Hizmetler Başkanı Dave Girouard, Microsoft'un bulut bilişime geçişte geciktiğini, kendilerinin 2007 yılından beri yaratılan dokümanları bulut bilişimde depoladıklarını söylüyor. Microsoft'un şu an geçtiği uygulamayı 3 yıldır kullanıcılarının hizmetinde olduğunu vurgulayan Girouard'ın verdiği bilgiye göre Google ofis yazılımlarını kullananların sayısı 25 milyona ulaşmış durumda.


Dave Girouard Microsoft'un yarattığı tekelin nasıl kırılacağı sorusuna ise, "İnternet üzerinden yaptığınız işlemlere bir bakın. Sonra sayfanızı yenileyin, her seferinde Google'ın hemen her işlemi yapabildiğini göreceksiniz" diyerek cevaplıyor.



Kaynak
 

udayim

Öğrenci
Katılım
5 Mayıs 2009
Mesajlar
96
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Google,iyi hoş bizlere bir sürü hizmet sunuyor ve gün geçtikçe pazar payını yükseltiyor yakın gelecekte microsoft u daha da zolayacağı aşikar fakat GOOGLE ın zaman içinde tekelleşmeyeceği ne malum :) ?
 

MaviAteş

Doçent
Katılım
16 Ağustos 2009
Mesajlar
629
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
Şu anda tekele karşı gelebilen sadece Google olduğuna göre tekelden kurtulmak için bize Google'yi desteklemek düşer. Ancak dikkatli olup Google'yi de tekel haline getirmemek gerekir.

Bize (Son kullanıcıya) lazım olan şey sadece rekabettir.
 
Üst