Microsoft Bilgisayarimizami giriyor?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bu gece saat 04:58'de birden bire ekran karardi,
Hani ekran koruyucu devreye girer ayni o sekilde.

Bilgisayari reset atip yeniden baslattiktan sonra EventMonitor'e girdim.
Hic bir aciklamasini bulamadigim ve beni sok eden bir manzara ile karsilastim.

Special privileges assigned to new logon.

Subject:
Security ID: SYSTEM
Account Name: SYSTEM
Account Domain: NT AUTHORITY
Logon ID: 0x3e7

Privileges: SeAssignPrimaryTokenPrivilege
SeTcbPrivilege
SeSecurityPrivilege
SeTakeOwnershipPrivilege
SeLoadDriverPrivilege
SeBackupPrivilege
SeRestorePrivilege
SeDebugPrivilege
SeAuditPrivilege
SeSystemEnvironmentPrivilege
SeImpersonatePrivilege

mij41x.jpg

Merak ettigim konu su.
Bu hesabin varligini bile bilmiyorken defalarca sistemde oturum acip bilgi toplamis. FireWall'in ruhu bile duymadan.
Benim ekranimin daha dogrusu bilgisayarimin kilitlenmesi de tam bu siralarda olmustu.
Boyle bir sey basina gelen varmi hic?

Sadece 2 dk oncesindeki baska bir logon. ( oturum )

A logon was attempted using explicit credentials.

Subject:
Security ID: SYSTEM
Account Name: -----PC$
Account Domain: ----
Logon ID: 0x3e7
Logon GUID: {00000000-0000-0000-0000-000000000000}

Account Whose Credentials Were Used:
Account Name: ----
Account Domain: ----
Logon GUID: {00000000-0000-0000-0000-000000000000}

Target Server:
Target Server Name: localhost
Additional Information: localhost

Process Information:
Process ID: 0x2b0
Process Name: C:\Windows\System32\winlogon.exe

Network Information:
Network Address: 127.0.0.1
Port: 0

This event is generated when a process attempts to log on an account by explicitly specifying that account’s credentials. This most commonly occurs in batch-type configurations such as scheduled tasks, or when using the RUNAS command.

☻/|sDn|
/▌
/ \

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
varsin girsin. neden bukadar rahatsiz oluyorsunki. adama bak ya sanki uranium zenginlestiriyor

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
varsin girsin. neden bukadar rahatsiz oluyorsunki. adama bak ya sanki uranium zenginlestiriyor

Rahatligini takdir etmek lazim.
Tam seffaf biriymissin,
heralde hackerlar senin bilgisayara Trojan yuklemeye gerek duymazlar.
girsinler canim nolacak, uranyummu zenginlestiriyorlar sanki.:icon_1:

Sirf birseyler yazmak icin yazmak ancak bu kadar olur yani tebrik ederim.:hammer:
Hic aklina geldimi o bilgilere microsoft'tan baskasinin ulasabilecegi yada ayni yontemi baskalarinin deneyebilecegi?
Yoksa nasilsa uranyum zenginlestirmiyorlar bosver mi diyelim?

Helal olsun boyle insanlar hala yasiyor aramizda. :clap:
Dalga gecmiyorum gercekten rahatligini takdir ediyorum.

☻/|sDn|
/▌
/ \

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
standart kullanıcı açısından bi anlamı yok bilgisayarda windowsun svchost adında bin tane işlemi devamlı bir ağ trafiği var adamların tamamen özele saygılı dürüst bi iş çıkardıklarına körü körüne inanmak zor

zaten bu vistayla birlikte gelen aramada kolaylık olsun diye dosya indexleme mantığıda oldukça şüpeli çünkü bilgisayarınızda uzaktan dosya aramak oldukça sırıtkan bi eylem ama hazır bir index dosyasını incelemek kimsenin ruhunun duymayacağı bir eylem

gelelim vip kullanıcılara bakanlar kurulunun her birindeki bilgisayarları düşünün içindeki projeleri
sonucta birilerinin istediği bilgiyi alabilmesi mümkün bu mümkiniyet içerisinde yapabileceğimiz bişey yok olan olmuş artık kasmaya gerek yok.

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla ben fitil olurum böyle şeylere. Ama zaten biliyordum ve tahmin ediyordum yani. yapacak pek bişeyim olmadığı için sadece uyuz ola uyuz ola kullanıyorum Findoz (Windows). Microsoft ülkesi için çalışan birçeşit ajan işte. Dünyanın bilgisini alıyorlar ...çlarına sokacaklar töbe allaam ... (kusura bakmayın arkadaşlar)

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Girsin ya ne olcak umrum dışı.Pc de önemli bişey yok ki girse ne olcak:)Belki tayyip girmiştir ergenekon belgeleri varmı diye bakmıştır:)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Virüs programın varmıydı Virüs programından kastım kaspersky kendi güvenlik duvarı falan vardı. Böyle şeyleri görürdü o odamı uyudu merak etttim.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Böyle şeyler de mi var? Yıllar önce bir arkadaşım Windows Microsoft'a bilgi gönderiyor diyordu da ben inanmıyordum.
Windows kullanmadığım için bir kez daha mutlandım.

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
keskı benım pc yede gırse mıcrosoft:D

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ya millet çok rahat yada biz paranoyağız olurmu ya niye girsin bilgisayara. Neden firewall, internet sec. veya temizlik araçları kullanıyosunuz ki. Windows alınca birşey olmuyorsa bırakın hackerlerda alsın ne olacak:(

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
arkadaşı Linux e davet ediyorum.. Böyle birşeyin Linuxda başına gelmeyeceğini hatarlatırım.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben microsoft olsam;

ne işim var senin bilgisayarda :) yazdığım programa söylerim indexini atar bana. Ki bu bile mümkün değil. Düşünün;
Böyle bir şey yapmış olsa ortaya çıkmaz mı? Bill gates tek başına mı yazıyor ve yönetiyor koca windows ailesini? yarın yazılımcılardan biri kalkıp başka şirkete geçse, açıklamaz mı bit yeniklerini? CIA'den başka böyle bir haltı yiyecek kurum yada kuruluş olacağını düşünmüyorum. in USA'de tabi...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Billgatesin elinde koca tüm windowslar varken o kadar şeyi varken bizlerin bilgisayarlarında ne yapacak adam?

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
bence rahat olun gerekmedikçe kimse kimsenin bilgisayarını takip etmez!!!

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bahsettigin system useri "Network Service" gibi "Local Service" gibi servislerin calisma durumuyla ilgili userlar. sen zaten bilgisayari her açıp kapayışında bu userlar login oluyorlar. cünkü system , network service , local service userları üzerine birçok hizmet çalışıyor. windows xp de vista da hepsinde vardi bu olay. ekranın gitmesi olayına birşey diyemiyecegim. ama o userler bu userler. şifrelerini microsoft belirlemiş önceden. isterseniz bunları değiştirebilirsiniz.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
bahsettigin system useri "Network Service" gibi "Local Service" gibi servislerin calisma durumuyla ilgili userlar. sen zaten bilgisayari her açıp kapayışında bu userlar login oluyorlar. cünkü system , network service , local service userları üzerine birçok hizmet çalışıyor. windows xp de vista da hepsinde vardi bu olay. ekranın gitmesi olayına birşey diyemiyecegim. ama o userler bu userler. şifrelerini microsoft belirlemiş önceden. isterseniz bunları değiştirebilirsiniz.

Vista'da daha once special logon yaptigina rastlamamistim microsoft'un.
Ayrica bilgisayar acilis kapanista oturum acan turde hesaplardan degil,
Belirli araliklarla oturum acilip kapaniyor bu hesaplarda.
birseyler karistiriyor microsoft.
Ayrica son oturum yaptiktan sonra bilgisayar calismaya devam ettigi halde sadece goruntunun bir anda gitmesi kafami karistirdi.
Yasal olarak microsoft'un gizli bir sistem kullanici adiyla oturum acmaya hakkinin olmadigini saniyorum.:hammer:

☻/|sDn|
/▌
/ \

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
etse ne olucak yaw ne bulucak kardeşim ben tutuptaonları hacklarsen kimseye gık bile diyemezler bu onların becerriksizliğidir
ayrıca bulabildikleri ayasal şey mp3 dür

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
sivaspor abi sen geceleri başka işler mi çeviriyon böyle hack falan belki işin pirisindir micrisoftta seni izlemeye almıştır bu dam tehlikeli diye ha ne dersin :D:D:D
gerçi benimkinede girse bende şüphelenirim ama neden girerki bizde ne var

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
windows 7 deneme sürecinde olduğu için kullanıcılardan sistem hakkında bilgi topluyorlardır.... Kaçınız feedback yaptınız? sizin yapmadığınız feed backi microsoft kendisi yapıyordur ben ce en doğal hakları daha iyi bir sistem üretmek adına ne kadar çok bilgisayarda işletim sisteminin nasıl davrandığını görmek ve böyle bir veri tabanı oluşturmak için sonuçta bu win 7 yi millete beleş indirtiyorlar...

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
sivaspor abi sen geceleri başka işler mi çeviriyon böyle hack falan belki işin pirisindir micrisoftta seni izlemeye almıştır bu dam tehlikeli diye ha ne dersin :D:D:D
gerçi benimkinede girse bende şüphelenirim ama neden girerki bizde ne var

Hic gulecegim yoktu yahu :4:
Sok gecirdim desem yeridir
messenger_freak_adp1%20(10).gif

funny-emoticon5-(messhits.com).gif

funny-emoticon8-(messhits.com).gif

messenger_freak_adp1%20(46).gif

Sen cok yasa emi :D :D :D :clap:

☻/|sDn|
/▌
/ \

DEATH71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
offff ne kadar bütüyüyorsunuz ya..ben antivirüs bile kullanmıyorum...

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar burda bir hak var. Gevşek davranmayın. Bize bişey olmaz tavrıdır bu. Yapmayın. İlk okuldan hatırlayın itince sesi çıkmayan çocuğu daha sonra herkes itmeye başlar, bir süre sonra yetmez parasını gaspetmeye başlarlar. Sömürülmenin hiç birgıramını kabul etmeyin. Size saygı duyup sormaları gerekiyor. Kendinize saygınız olsun ve onlara bana sormadan bir izin istemeden selam vermeden evime giremezsiniz deyin. Nede olsa hiç birşey olmuyor diye sana hiç sormadan anahtarını alıp çekmecelerini karıştıran kişilere kızmaz mısınız? Hemde tanıdığınız biri olsa bile. Ona saygısız herif demez misiniz? İşte küçük görüpte amaaan oda kim ben istersem girerim bi gık diyemez dalgamı geçer çıkarım dedirtmeyin. (Arkadaşlar mecaz anlam kullandım, büyütüyor sanmayın sadece hakkınıza izinsiz girmelerini boşvermeyin. Yaptıkları yanlış ve ayıp :))

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Yenin yayınlanan Test güncelleştirmeleri ile girmişlerdir kesin..:D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
M.soft yıllardır pc leri zombileştiriyor ki bunu bilmeyen kimsenin kalmadığını düşünüyordum...

Her zaman söylediğim lafımı tekrarlıyorum; "M.soft kullananların hdd lerinde bulunan veriler her daim ortalık malı olmuştur , olmaya devam edecektir !" [Pentagon bile...]

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kumanda kimin elinde dersiniz?

6ftdmw.jpg

JonMr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kasılmayın firewall kurun ayarları kendinize verin dicem de çözüm olmayabilir belki ms'in giriş çıkışlarına :D