Arkdaşlar öncelikle merhaba bundan 2-3 yıl öncesine kadar herhangi bir sıkıntı yoktu fakat 4-5 gündür yapamıyorum. 3 kez format attım nafile bir türlü yapamadım alt tarafta resimlerle anlatayım!.
İşletim Sistemi : Win7
Anakart :
Ses Kartı:
5+1 Ses Sitemi :
Ses Kartı Sürücüsü güncel herşey tamam anakartın üstünde realtek ses aygıtı da var her ikisindede aynı sonuç 3 tanesinden geliyor 3 tanesinden (Bass Dahil) gelmiyor.
Aygıt Yöneticisi :
Audio Control :
Ayarlar tamam , 5+1 ses sisteminin çıkışlarını da ayarlıyorum
Kabloları da doğru bir şekilde takıyorum.
Sonuç
Ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü olmadı Ses kartın çıkışlarını değiştirdim, olmadı ses sistemin kablolarını değiştiriyorum bu sefer ses çıkan hoparlör değişiyor bu sefer diğer 3 ü çalışmıyor.
Aynı şekilde realtek audio yöneticisinde de yaptım oda aynı sonucu verdi.
Ne yaparsam yapıyım PC den çıkan ses 2+1 oluyor 7+1 Ses kartı var + 7+1 Realtek Kart olmasına rağmen PC çıkışı 2+1 yani sadece
Siyah Kablo : Arka iki hoparlör ses veriyor
Turuncu Kablo : Orta Hoparlöre ses veriyor (Bass a burdan ses vermesi gerekiyor)
Yeşil Kablo : Yan iki hoparlör ses vermiyor
Umarım Sıkıntımı anlatabilmişimdir, yardımlarınız için teşekkür ederim.
Not: İlk başta dediğim gibi hiçbir aparat vs takmadan ben 1-2 yıl öncesine kadar hepsinden çok kaliteli ses alıyordum
İşletim Sistemi : Win7
Anakart :

Ses Kartı:

5+1 Ses Sitemi :

Ses Kartı Sürücüsü güncel herşey tamam anakartın üstünde realtek ses aygıtı da var her ikisindede aynı sonuç 3 tanesinden geliyor 3 tanesinden (Bass Dahil) gelmiyor.
Aygıt Yöneticisi :

Audio Control :

Ayarlar tamam , 5+1 ses sisteminin çıkışlarını da ayarlıyorum

Kabloları da doğru bir şekilde takıyorum.

Sonuç

Ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü olmadı Ses kartın çıkışlarını değiştirdim, olmadı ses sistemin kablolarını değiştiriyorum bu sefer ses çıkan hoparlör değişiyor bu sefer diğer 3 ü çalışmıyor.
Aynı şekilde realtek audio yöneticisinde de yaptım oda aynı sonucu verdi.
Ne yaparsam yapıyım PC den çıkan ses 2+1 oluyor 7+1 Ses kartı var + 7+1 Realtek Kart olmasına rağmen PC çıkışı 2+1 yani sadece
Siyah Kablo : Arka iki hoparlör ses veriyor
Turuncu Kablo : Orta Hoparlöre ses veriyor (Bass a burdan ses vermesi gerekiyor)
Yeşil Kablo : Yan iki hoparlör ses vermiyor
Umarım Sıkıntımı anlatabilmişimdir, yardımlarınız için teşekkür ederim.
Not: İlk başta dediğim gibi hiçbir aparat vs takmadan ben 1-2 yıl öncesine kadar hepsinden çok kaliteli ses alıyordum