Mi Note 10 Lite

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Lite versiyonu, daha düşük fiyatlı ama neredeyse bir fark yok. Daha ucuz ama neredeyse aynı özellikler. Bu aslında iyi bir şey.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu telefon inşallah mi9T gibi fiyat düşüşüne uğrar, 2900-3000 seviyesine gelir. O zaman 2020'nin f/p cihazı olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Poco F2 pro'nun karşılaştırılacağı cihaz mi note 10 lite değil. Aralarında baya bir fark var bu iki cihazın.
İkisi farklı segmentte biliyorum ben sadece kendi tercihimi söylemek istedim kavisli ekran kullanamıyorum

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Üründe günümüz popüler teknolojilerinden eksiklik olarak incelem yaparsak ekran yenileme hızı bir eksiklik olarak görülebilir. Bu güzel bir teknoloji fakat mesela benim için illa olsun diye aradığım bir üzellik değil. Ürün sunulan özellikler açısından gerçekten güzel bir ürün olduğunu düşünüyorum. Amoled ekran, 5260 mah gibi büyük kapasiteli bir batarya orta-üst segmentte güçlendirilmiş grafik performansı sunan sd730G gayet güzel özellikler. 64gb varyasyonda ve bu fiyatta 8gb ram sunulsaydı daha şık olurdu. En yakın rakibi samsung a71'e nazaran en büyük eksiği bu olduğunu düşünüyorum. Samsung a71 3700 tl, mi note 10 lite 3700 tl. a71 8gb ram/128 gb rom, mi note 10 lite 6gb ram/64 gb rom. Ama arada gorilla glass 3'e karşılık gorilla glass 5, alumünyum kasa gibi farklar var.

Mi note seriside xiaomi firması böyle beklenmedik yüksek fiyatlar ile piyasaya çıkıyor. Ben bu üründe de anormal bir fiyat bekliyordum ama şuan bugünkü kur'a göre ucuza bile geldi. Çünkü lansmanı 349 euro'dan yapıldı. Lansman gününde 349 euro + ötv + kdv+ TRT payı + gümrük vs hesaplayınca 4000tl üstü fiyat çıkıyor. Şuan tüm xiaomi'ler kurdaki yükseliş sebebi ile 500 tl fazla fiyatla satılıyor. Kur düşer ve 500 tl düşüş olursa fiyatlarda bu ürün birkaç ay sonra 3299 fiyata bulunabilir diye tahmin ediyorum.

Sd756'li note 10 lite zoom'dan bahsedilmiş ama ben bu ürünlerin ülkemizde satışa çıkacağını düşünmüyorum. Dikkat ettiysiniz bu modeller böyle arka arkaya çıktı. Bu 765'li cihazların 5G teknolojisine yönelik çıkarıldığını düşünüyorum. Ve yine dikkat ettiyseniz firmalar 5G'li ürünlerini ülkemize göndermiyor. Gelenlerinde yanılmıyorsam 5G bant ayarlarıda kapatılıp getiriliyor. O nedenle ben mi note 10 lite zoom modelinin geleceğini sanmıyorum.

Kurda biraz düşüş ile fiyatında biraz daha düşüş olursa güzel ve tercih edilmesi gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum.