• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Mİ 9T VS V30+

Jamiryo080

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Başlıkta gördüğünüz gibi bu iki cihaz arasında kaldım,Mİ 9T yeni bir cihaz olsa da V30+'ın premium bir cihaz olması beni cezbediyor.Görüşleriniz nelerdir?
1-) Kamera
2-) Tasarım
3-) Uzun vadeli kullanım
Bu kriterler göz önünde bulundurularak.

Son düzenleme:

Emre:)

Doçent
Reaksiyon puanı
403
1)Ön kamerada mi 9t ezip geçiyor. Arka kamerada ikisini hemen hemen eşiy görüyorum.
2)Tasarım konusu zevk meselesi. Mi 9tnin full ekranı çok güzel duruyor bana mesela. Ama ikisinin de premium hissettirdiği bir gerçek.
3)V30 plus artık güncelleme almayacak mi 9t android 11i görür diye düşünüyorum. Ancak v30 daha android 8de. Ayrıca mi 9tnin pil avantajı sayesinde v30 plusa göre çok daha uzun süre memnun eder.

FurkanD

Asistan
Reaksiyon puanı
53
V30 plus güncelleme önemli değil rom atarsın onu çözersin snapdragon 835 ile 730 karşılaştırıyorsunuz kamerası çok iyi mi9t ful ekran olması güzel tabiki aralarında yüzde 5 lik bir ekran kasa farkı var 81 e 85 tercihin v30 plus olsun.

Jamiryo080

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
1)Ön kamerada mi 9t ezip geçiyor. Arka kamerada ikisini hemen hemen eşiy görüyorum.
2)Tasarım konusu zevk meselesi. Mi 9tnin full ekranı çok güzel duruyor bana mesela. Ama ikisinin de premium hissettirdiği bir gerçek.
3)V30 plus artık güncelleme almayacak mi 9t android 11i görür diye düşünüyorum. Ancak v30 daha android 8de. Ayrıca mi 9tnin pil avantajı sayesinde v30 plusa göre çok daha uzun süre memnun eder.
Arka kamera hakkında v30+ ın fazla iddialı olduğunu düşünüyordum

Emre:)

Doçent
Reaksiyon puanı
403
Arka kamera hakkında v30+ ın fazla iddialı olduğunu düşünüyordum
Hayır. Neden diye soracak olursa zamanında çıktığında amiral gemisi olarak geçiyordu ve her ne kadar güzel çekse de zamanın amiral gemilerinden daha kötü çekiyordu. O yüzden pek tercih edilmemişti.

Jamiryo080

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Hayır. Neden diye soracak olursa zamanında çıktığında amiral gemisi olarak geçiyordu ve her ne kadar güzel çekse de zamanın amiral gemilerinden daha kötü çekiyordu. O yüzden pek tercih edilmemişti.
Peki siz olsanız 2000-3000 fiyat bandında hangisini tercih ederdiniz? :)

Uğur B

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Mi9 t hem güncel hemde ön kamera ve batarya konusunda rakibinin çok önünde v30 un mi 9 t ye kıyasla avntajli tarafı neredeyse yok

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Başlıkta gördüğünüz gibi bu iki cihaz arasında kaldım,Mİ 9T yeni bir cihaz olsa da V30+'ın premium bir cihaz olması beni cezbediyor.Görüşleriniz nelerdir?
1-) Kamera
2-) Tasarım
3-) Uzun vadeli kullanım
Bu kriterler göz önünde bulundurularak.
Mİ9T diyorum çünkü bende kullanıyorum 1,5 ay oldu gayet memnunum tavsiye ederim
LG V30+ işlemci olarak Mİ9T'den daha iyi bir de ses performansı olarak ama onun haricinde güncelleme almayacak ön kamerası çok kötü bildiğin tost makinesi gibi çekiyor diyenler var kullanmadığım için yorum yapmam pek doğru olmaz
uzun vadeli kullanım için Mİ9T
tasarım olarak ikisi de güzel ama Mİ9T bence daha iyi ayrıca arka kapakta parmak izi artık demode geliyor Mİ9T'de ekranın altında yer alıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mi9 t hem güncel hemde ön kamera ve batarya konusunda rakibinin çok önünde v30 un mi 9 t ye kıyasla avntajli tarafı neredeyse yok
v30 ses çıkışı ve işlemci olarak daha iyi fakat buna rağmen Mİ9T öneriyorum şimdi üyelerden biri gelip bana fanboy diyecek gram umurumda değil güncel olmayan telefon neden önereyim ?

Peki siz olsanız 2000-3000 fiyat bandında hangisini tercih ederdiniz? :)
Mİ9T veya Realme X2 tercih ederdim bu ikisini tercih etmemin nedeni ise amoled ekran kullanmasıdır ve beklentilerime karşılık vermesidir ama çitayı biraz daha yükseltecek olursak benim tercihim OnePlus 7T olurdu

Jamiryo080

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Realme X2!nin çıkış fıyatı sizce ne kadar olur? Bu arada yorumun için teşekkür ederim.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,362
Realme X2!nin çıkış fıyatı sizce ne kadar olur? Bu arada yorumun için teşekkür ederim.

Realme X2

https://www.gsmarena.com/realme_x2-9879.php
Bu configdeki bir cihaz BBK'nın operasyonu OppoTR'a vermesinden dolayı pahalı çıkacaktır eminim.

6/64 config'e 330$ lardan bahsediliyor.

290$'lık A9 220 2200 TL lerden satılıyorsa; Düz mantık; 2500 çıkıyor.

Çıkış fiyatı en az 2999 ya da 3199

Valiente

Asistan
Reaksiyon puanı
336
1.5 yıldır v30+ kullanıyorum.V30+ Daha güçlü işlemci Sd835 daha çaliştiramadiğim ve kasma donma yapan bir oyunla karşilaşmadim,arka kamera v30+da gerçekten çok iyi.Ön kamerada ise çoğu telefon v30dan iyidir.Ses konusunda zaten Lg nin üstünde bir marka olduğunu sanmıyorum.Kendi orjinal kulakliği bile gerçekten harika.Hifi ses farkli birşeymiş alinca onu anlamiş oldum.Mi9 t de su gecirmezlik var mi bilmiyorum.V30da su geçirmezlik ve dayanıklılık muazzam.Spigen klıf kullanıyorum çok sert düşmeler meydana geldi.Allah korusun daha birşeyi yok.Pil konusunda 1 günü fazlasıyla çikariyorum.İş sebebiyle yoğun kullanımım var.Sabah şarjdan cikarip aksam eve gelince minimum yüzde 30 şarjim kaliyor.Bu zamana kadar hiç donma kasma yaşamadim.Sadece son zamanlarda Youtube da bir donma yaşiyorum her seferinde aynı şekilde oluyor sanırım Youtube ile alakali güncelleme gelince düzelir diye düşünüyorum.Bu arada telefonda Android 9 mevcut.Ekranın çentiksiz olması yüzünden tercih etmiştim.Yüksek ppi değerleride bunda etkili olmuştu.Mi9 t de full ekran var buda cezbedici bir özellik.Mi9 t yerine 700 lira daha ucuz olan Redmi Note8 proyu tercih ederdim.Ama illa ki 2 si arasında tercih yapacak olsam güncel olan mi9 t yi tercih edebilirdim.

Jamiryo080

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Realme X2

https://www.gsmarena.com/realme_x2-9879.php
Bu configdeki bir cihaz BBK'nın operasyonu OppoTR'a vermesinden dolayı pahalı çıkacaktır eminim.

6/64 config'e 330$ lardan bahsediliyor.

290$'lık A9 220 2200 TL lerden satılıyorsa; Düz mantık; 2500 çıkıyor.

Çıkış fiyatı en az 2999 ya da 3199
Teşekkür ederim.Cihaz-Fiyat dengesinin böyle olması üzücü.

Benim tahminim 2500 eğer bu fiyattan yüksek gelirse atıyorum 3500 tl'den giriş yaparsa babayı alır
Banada öyle geliyor,ama cihazın tasarımı gerçekten çok hoş çentik sevmeme rağmen.

1.5 yıldır v30+ kullanıyorum.V30+ Daha güçlü işlemci Sd835 daha çaliştiramadiğim ve kasma donma yapan bir oyunla karşilaşmadim,arka kamera v30+da gerçekten çok iyi.Ön kamerada ise çoğu telefon v30dan iyidir.Ses konusunda zaten Lg nin üstünde bir marka olduğunu sanmıyorum.Kendi orjinal kulakliği bile gerçekten harika.Hifi ses farkli birşeymiş alinca onu anlamiş oldum.Mi9 t de su gecirmezlik var mi bilmiyorum.V30da su geçirmezlik ve dayanıklılık muazzam.Spigen klıf kullanıyorum çok sert düşmeler meydana geldi.Allah korusun daha birşeyi yok.Pil konusunda 1 günü fazlasıyla çikariyorum.İş sebebiyle yoğun kullanımım var.Sabah şarjdan cikarip aksam eve gelince minimum yüzde 30 şarjim kaliyor.Bu zamana kadar hiç donma kasma yaşamadim.Sadece son zamanlarda Youtube da bir donma yaşiyorum her seferinde aynı şekilde oluyor sanırım Youtube ile alakali güncelleme gelince düzelir diye düşünüyorum.Bu arada telefonda Android 9 mevcut.Ekranın çentiksiz olması yüzünden tercih etmiştim.Yüksek ppi değerleride bunda etkili olmuştu.Mi9 t de full ekran var buda cezbedici bir özellik.Mi9 t yerine 700 lira daha ucuz olan Redmi Note8 proyu tercih ederdim.Ama illa ki 2 si arasında tercih yapacak olsam güncel olan mi9 t yi tercih edebilirdim.
Gözlem ve yorumun için teşekkür ederim,çok kararsız kaldım o fiyat segmentleri gerçekten çok kalabalık ve kafa karışıklığı yaratıyor.Şuanlık v30+'a yakınım diyebilirim.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,362
Realme adam gibi bir gelse Xiaomi ekibi direkt realme'ye kayacak ?

Valiente

Asistan
Reaksiyon puanı
336
Teşekkür ederim.Cihaz-Fiyat dengesinin böyle olması üzücü.

Banada öyle geliyor,ama cihazın tasarımı gerçekten çok hoş çentik sevmeme rağmen.

Gözlem ve yorumun için teşekkür ederim,çok kararsız kaldım o fiyat segmentleri gerçekten çok kalabalık ve kafa karışıklığı yaratıyor.Şuanlık v30+'a yakınım diyebilirim.
Hayırlısı olsun.

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Ben de herhalde bi min.5 ay olmuştur v30+ kullanıyorum. Bu tamamıyla ne istediğin ile alakalı ben pek selfy çeken biri değişim bunu bilerek aldım ön kamerası için bahsediyorum hakikaten bu cihaza yakışmıyor. Ancak ışıklı ortamda idare eder ama karanlık ortam da aman Allahım lık ? Arka kamerası ise iyi hakikaten iyi ? karanlıkta bile iyi fotolar çekebiliyorum.

Ben güncelleme meraklısı değilim stabil olsun yeter. Cihazı alma nedenim iyi bir ses deneyimi, iyi bir ekran deneyimi, snp 835 olması, çentiksiz ekran olması, tasarımı ve bunlara sadece 2100 tl ye sahip olmak ?

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Lg yi severim ama eskidi artık mi 9t veya mi mix 2s

Uğur B

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Mİ9T diyorum çünkü bende kullanıyorum 1,5 ay oldu gayet memnunum tavsiye ederim
LG V30+ işlemci olarak Mİ9T'den daha iyi bir de ses performansı olarak ama onun haricinde güncelleme almayacak ön kamerası çok kötü bildiğin tost makinesi gibi çekiyor diyenler var kullanmadığım için yorum yapmam pek doğru olmaz
uzun vadeli kullanım için Mİ9T
tasarım olarak ikisi de güzel ama Mİ9T bence daha iyi ayrıca arka kapakta parmak izi artık demode geliyor Mİ9T'de ekranın altında yer alıyor

v30 ses çıkışı ve işlemci olarak daha iyi fakat buna rağmen Mİ9T öneriyorum şimdi üyelerden biri gelip bana fanboy diyecek gram umurumda değil güncel olmayan telefon neden önereyim ?

Mİ9T veya Realme X2 tercih ederdim bu ikisini tercih etmemin nedeni ise amoled ekran kullanmasıdır ve beklentilerime karşılık vermesidir ama çitayı biraz daha yükseltecek olursak benim tercihim OnePlus 7T olurdu
SD 835 730 dan çok da üstün sayilmaz antutu olarak 730 üstün işlemci nm biraz daha iyi bence dengeli iki işlemci ama ses çıkışı v30 un iyi

Jamiryo080

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim,uzun araştırmalar sonucu Meizu 16th 64 gb sipariş ettim umarım pişman olmam.