Metrobüste "gittiğin kadar öde" dönemi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Metrobüste "gittiğin kadar öde" dönemi

fft5_mf560732.Jpeg

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Metrobüs sistemindeki değişiklikleri anlattı.

"Bu konuda bir yazılım geliştirildi. Şu anda cihazlar yerleştiriliyor. Vatandaş ne kadar gittiyse o kadar ödeyecek"

* Yeni geliştirilen bir yazılım sayesinde artık vatandaş, metrobüse binerken de inerken de kart basacak.* Bu sistemle yolcunun bindiği ve indiği durak arasındaki mesafeye bakılarak ücretlendirme yapılacak.* Yeni sistem nedeniyle iptal edilen bazı İETT otobüs hatları tekrar devreye girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Metrobüs ücretinde yaşanan tartışmaya yeni bir formül buldu. Yeni geliştirilen bir yazılım sayesinde artık vatandaş, metrobüse binerken de inerken de kart basmak zorunda kalacak. Bu sistemle yolcunun bindiği ve indiği durak arasındaki mesafeye bakılarak, ücretlendirme yapılacak.

ŞU ANDA CİHAZLAR YERLEŞTİRİLİYOR

"Biz metrobüs zammı yapmadık, bir düzenleme yaptık" diyen İstanbulKadir Topbaş, vatandaşın, yolculuk yaptığı kadar mesafe için öde yapmasının daha adil olacağını söyledi. Bir durak gidenle, 36 durak gidenin aynı parayı ödememesi gerektiğini söyleyen Topbaş," Bu konuda bir yazılım geliştirildi. Şu anda cihazlar yerleştiriliyor. Vatandaş ne kadar gittiyse o kadar ödeyecek" şeklinde konuştu.

İPTAL EDİLEN HATLAR TEKRAR DEVREDE

Metrobüs dolayısıyla iptal edilen bazı İETT otobüs hatlarının devreye gireceğini söyleyen Topbaş," Vatandaşa tercih şansı bırakacağız. Arzu eden geçmişte olduğu gibi otobüs kullanabilicek. Ancak metrobüs kullandığı zaman gittiği mesafe kadar ödecek" şeklinde konuştu.

KAYNAK

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
İnerken de binerken de akbil basıcaz, yani eziyet iki katına çıkacak demek. Zaten şu haliyle duraklar ana baba günü, otobüse binmek bir yana durağa girmek bir meseleyken bir de çıkışta akbil kuyruğu olacak.

Tekrar teşekkürler Topbaş

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Gitttiğiniz kadar ödeyin diye haklı bir uygulama getiriliyor siz hala sıradan yakınıyorsunuz.1 km giden de 5 km giden de aynı ücreti versin.O zaman da haksızlık diyorsunuz.

Neyi nasıl beğendirecekler size merak ediyorum

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
vallah ya bi bu sistem eksıktı ozaman gırıs ve cıkıslar ayrı yerden olsun zaten bı dunya kalabalık zor ınıp bınıyoruzzz yam yerıne boyle bır uygulama ıymıs

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Millet iyice perişan olacak.

Onkolik

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Gitttiğiniz kadar ödeyin diye haklı bir uygulama getiriliyor siz hala sıradan yakınıyorsunuz.1 km giden de 5 km giden de aynı ücreti versin.O zaman da haksızlık diyorsunuz.

Neyi nasıl beğendirecekler size merak ediyorum

Ben kavacıkda oturuyorum. 4. leventde de çalışıyorum. Kavacık ile 4.levent arası 1 durak ben neden 3 lira ödüyorum bunlarıda aynı sistem yapsınlar o zaman...

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bu yeni sistem ile daha fazla ödeyeceksem, bana ve benim gibi binlerce kişiye ne gibi bir faydası olacak merak ediyorum. En üst fiyat 1,5 Tl olacaksa tamam ama öyle olmayacaksa hiçbir faydası yok.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Çok güzel bir uygulama.
Zaten ne yapsan beğenmez bu millet.

Eğer varsa bir öneriniz gidersiniz bildirirsiniz uygun görürlerse o yönde çalışma yaparlar yani burda klavye delikanlılığı yapmanın kimseye bir faydası yok.

Umarım bu video yayınlanır siyaset ile bir alakası yok sadece gerçek bu.
Lütfen izleyin.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
en yakın mesafe 1.5 tl olacak yanılmıyorsam arkadaşlar. giriş ve çıkışlar şuan farklı yerlerden ama bazı sivri zeka vatandaşlar uyanık ettiklerini sanıp sürekli ters yönden gidiyorlar (örnek mecidiyeköy)

ayrıca diğer otobüsler tekrardan başlıyor bu da demek oluyor ki metrobüste ki yük azalacak.

emre91

Asistan
Reaksiyon puanı
1
en üst fiyat 1.5 TL olursa mantıklı bir uygulama

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
"Herkesi memnun etmeye çalışırsan kimseyi memnun edemezsin"

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Mecidiyeköy'de metrobüsten inip, duraktan aşağıya inebilmek için tam yarım saat (hiç abartmıyorum) beklemiş biri olarak söylüyorum ki, çıkarken de akbil basmak, zaten eziyet olan metrobüsü daha da çekilmez hale getirecektir. Benim gibi hergün metrobüse binmek zorunda kalan arkadaşlara Allah'tan sabır diliyorum.

Bir de şimdi bu eziyet için daha fazla para vericez. Tahminimce daha fazla para vermemize yol açacak bu sistem için "ne yapsan beğenmezler" diyen zihniyete de acil şifa diliyorum. Belediyeye haybeden verecek fazladan paranız varsa, lütfen metrobüste kalabalık yapmayın taksiye ya da arabanıza filan binin.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Oo yeni bir işkence yöntemi bulmuşlar!!Bu nasıl bir mantıktır arkadaşlar anlamak mümkün değil!

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
En kazık ulaşım Ankarada..:)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
aktarmalardaki düzenbazlığa benzemez umarım. zamanında aktarmalarda vatandaşa kazandırıyoruz dediler. hep birlikte basın açıklaması yaptılar. en basit matematik bile bunları yalancı çıkardı. allah yardımcınız olsun beyler.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Yeni yerleştirilen cihazlar demekki bu olay için kullanılacak. Durağın dışına yol üzerine yerlere koymuşlar. yani çıkışta sıkışıklık olmayacak. Fiyat konusunda açıklama yapmamaları gereksiz tartışmalara yol açıyor.

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sıkışıklık olmayacak mı? Sen iş saatlerinde o sıkışıklığın nerelere uzandığını hiç gördün mü?

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Mecidiyeköy gibi bir yerde sıkışıklık olmaması tamamiyle bir hayaldir.Hele hele bu yöntem olayı tamamiyle işkenceye çevirecek.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Mecidiyeköyde 6-8 arası metrobüse binmek yerine koşun daha iyi. Şimdi inerkende milletin tepesine çıkarız.

maiwesiyah

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Allah kolaylık versin diyorum
toplu taşıma araçları tam bir işkence

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Topbaş bir gün Haliç'te bacaklarını suya sokmuş ördeklerle oynarken görürseniz şaşırmayın :D Adamın kırması an meselesi. 20 milyonluk istanbul'da kime neyi nasıl beğendireceksin ki? Ne yapsan eleştiri, ne yapsan kötüleyenin sesi daha çok çıkıyor. Herkes eleştiriyor ama şöyle olsun diye de yok. İstanbul'da yaşıyorsunuz kardeşim, Samsun'un Miliç kasabasında değil. Madem ki bu şehirdesin çekeceksin. Dünyanın bütün ülkelerinde trafik çözülemeyen bir sorundur. Pırlanta vatandaşlarmışız, üzerime her düşeni layıkıyla yapıyormuşuz gibi verileni de beğenmiyoruz. Bu millete bu bile çok yemin ediyorum. 500T'lerde kapı önünde giderken kimsenin sesi çıkmıyordu. Şimdi kimseye beğendiremiyorsun.

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu millete yaranılmaz kardeşim. ne yapsan eleştiriyorlar. 1.200.000 (birmilyonikiyüz) Euro'luk metrobüse bindirisin yine eleştirirler.

Onkolik

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşım ozaman en yüksek fiyat 1.5 lira olsun daha az giden Daha az ödesin neden milleti sömürmeye çalışıyorlar azıcık mantıklı düşünün yaa futbol takımı tutar gibi siyasi partileri tutmayın, %30 ile %50 arası elektriğe,doğal gaza, köprüye ,Zam yapılırken memura %2.5 zam yapılıyor bu mantıklımı kirada oturanların kirazlarına %25 zam yapılırken Neden maaşlara gıdım gıdım zam yapılıyor aynı devlet memuru %30 ile %50 arası zam yapılan şeyleri kullanmıyor mu?

Eğer böyle bir uyguluma yapılıyorsa en yüksek fiyat 1.5 lira olmalı bende kavacıkdan 4.levet e 1 durak gitmeme rağmen 3lira değil ona göre para vermem lazım.. neden bu konu hakkında düzenleme yapılmıyor ? bu konuyu savunan arkadaşlar sizlere soruyorum.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Eskiden Kabataş-Zeytinburnu aktarma ücretliydi şimdi son 3 aydan beri ücretsiz şimdi bu gibi yenilikleri görmemezlikten gelmek doğru mu olur sizce?