Metrobüste bindiğin kadar öde dönemi başlıyor

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Metrobüste bindiğin kadar öde dönemi başlıyor
metrobus.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs ücretlendirilmesiyle ilgili yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını, vatandaşların, yakın zamanda kullandıkları kadar bedel ödeyeceklerini söyledi.

İBB 2010 Bütçe oylamasının yapıldığı Saraçhane'deki İBB Meclisi'nde konuşan Topbaş, metrobüse ilişkin yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu dile getirdi.
Topbaş, "Metrobüs fiyatlandırmasını enflasyonla ilgili bir zam olarak değerlendirilmemesi gerekir. Geçmişte burası neydi? 42 kilometrelik bir hattı. Şunu düşünün, bu hat olmadığı zaman 3 araç değiştirilecekti. Avcılar - Topkapı - Zincirlikuyu - Kadıköy. Biz bu hatta bin 246 minibüsü kaldırdık ve bir müddet de vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verdik." dedi.
Dünyanın hiçbir yerinde 24 saat aralıksız ulaşım hizmeti olmadığını ifade eden Topbaş, "Bu hatta kimse taksiye binmek zorunda kalmıyor. Bu hat Beylikdüzü'ne kadar uzatılacak ve 50 kilometreye ulaşacak. Avcılar'dan binen bir insan Kadıköy'e kadar gitmeyip de önceki duraklardan inerse daha az ödeyecek. Bunun adı 'kullandığın kadar bedel öde sistemi' bu sistem üzerinde çalışıyoruz, yakında hizmete girecek." şeklinde konuştu.
Öte yandan, yaklaşık 4 saat süren oylama sonunda İBB 2010 Bütçesi 167 kabul ve 60 red oyla kabul edildi.
(CİHAN)

Kaynak

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
en kısa mesafenin ücretini merak ediyorum

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Anlaşılan Topbaş otobanlarda ki gibi bir sistem geliştirecek...

Ne olursa olsun bu süreci iyi yönetemediklerini düşünüyorum. Bir daha ki dönemde daha radikal bir isim aday olursa, isabet olacaktır. O kadar belediye tesisine, ıvır zıvıra para yetiştireceğinize Metrobüs'ü haliyle bırakın da millet işine gücüne gitsin gelsin.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bizede hayırlı olsun demek düşer.

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
bence çok mantıklı olmuş bi düzcede 15 km lik yola 2 lira veriyoruz orada 45 km yol 2 lira bu uygun bir fiyat ama daha yakında inenlerde ona göre ayarlanmalı tabiki

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Merakla bekliyoruz bu sistemi bakalım ne çıkacak. Yalnız isim biraz garip geldi bana. Bindiğin kadar öde ne demek anlamadım. Binmediğimiz zaman da mı ödüyoruz sanki şu an. Umarım bu adalaetsiz ve acımasız zammı hafifleten bir düzenleme çıkar. Çıkmalı da.

Enflasyonla aynı oranda demiş ama ufak bir hesapla bunun gerçek olmadığı ortaya çıkıyor. Normal akbille 1,5 TL'den 2'ye çıktı bu da %33 zam anlamna geliyor. Öte yandan aylık akbilde ise durum çok daha içler acısı. Önceden 110 TL'ye ayda 200 defa metrobüse binebiliyordunuz. Yeni zamla beraber 110 TL'ye ayda sadece 80 kere binebiliyorsunuz. Bu hesapla, aylık akbil sahibi olan bir insanın metrobüse verdiği para bir biniş için 0,55 TL iken, zamla beraber 1,375 TL oldu yani %150 zam geldi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun resmi sitesinde TÜFE'de aylık değişimin % 2,41 olduğu yazıyor.

Metrobüsün aktarma almaması ve aylıktan çift inmesi çok saçma bunun bir an önce değişmesi şart. Aylık akbil alıyorum ben ve bu yeni zamla beraber bir ay dayanmayacak ancak 15 gün yetecek bana. Binlerce insanı mağdur bırakan bu ahlaksız zam bir an önce kalkmalı.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Şu zamanda kadar bindiğimiz kadar bize bindiriliyordu.Bu saatten sonrada halkın rahatı için bir sistem çıkacağını sanmam.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Bence Bu zam İptal edilmeli Topbaş'ın icraatlarını her ne kadar beyensemde son zamdan sonra kızdırdı Beni Övünüyorsunuz metrobüs diye ama illa halkı kazıklamanızmı lazım

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
akbil olayında da aynısı oldu. süper öyle güzel böyle güzel indirim diye lanse ettiler. ilk aktarmayı da ücretli hale getirdiler. sonra bir baktık kazık net.
İstanbul'da 3 ten fazla vesait ile ulaşılamayacak yer çok azdır. Şimdi hesaplayalım.
2 vesaitli bir yere eskiden 1 akbil ücerti karşılığı gidiyorduk şimdi.
1.5 akbil ile gidiyoruz.

3 vesaitli yere eskiden 1 + 0 + 1 = 2 akbil fiyatına gidiyorduk.

Şimdi 1 + 1/2 + 1/2 = 2 yine aynı fiyata gidiyoruz.

Eeee nerede bana yapılan güzellik. Manyak mıyım ben 6 kere araç değiştireyim ?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
bence çok mantıklı olmuş bi düzcede 15 km lik yola 2 lira veriyoruz orada 45 km yol 2 lira bu uygun bir fiyat ama daha yakında inenlerde ona göre ayarlanmalı tabiki

Eskiden 3 araçla gidilen mesafe şimdi tek araçla gidiliyor ve 2 lira olmasına isyan ediyor insanlar Otobüsler bedava olsa üste niye para vermiyorsunuz diyecek adamlar yaa.

Tek araçlık mesafeye de, 3 araçlık mesafeye de 2 lira alınması mantıksız olur. O yüzden bu sistem daha makul bence

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Tüketici Haklarını Koruma Derneği dava açmış zama karşı. Gerekçesi ise çok manidar gerçekten: "Halkın mecburiyetini kötüye kullanmak." Bu zammı daha iyi açıklayacak bir cümle yok.

---------- saat 10:13 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:52 eklenmişti ----------

Eskiden 3 araçla gidilen mesafe şimdi tek araçla gidiliyor ve 2 lira olmasına isyan ediyor insanlar Otobüsler bedava olsa üste niye para vermiyorsunuz diyecek adamlar yaa.

Tek araçlık mesafeye de, 3 araçlık mesafeye de 2 lira alınması mantıksız olur. O yüzden bu sistem daha makul bence

Her yerde öyle olmuyor maalesef. Ben mesela metrobüs sayesinde, önceden 2 araçla gideceğim yere şimdi 3 araçla gidebiliyorum. Neden? Çünkü M.Köy otobüslerini kaldırdılar. 3 araçla gittiğim için (metrobüs dahil) git-gel günde aylık akbilden 8 tane düşüyor. Ayda 22 iş günü olduğu için 22 x 8 = 176. Eee nasıl aylık akbil bu? Bu bir de sadece iş için. İşten başka yerlere gittiğimi de düşünürsek aylık akbil sanırsam 15 günde bitecek.

Tebrikler Kadir Topbaş, çok iyi halt ettin.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
metrobüs vs. yatırımlar ibb bayagı sıkıntıya ugratıyor ekonomik acıdan