Metin 2 ve benzeri oyunlardan nasıl kurtulabiliriz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan msydm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
S.A
öncelikle desteklerinizden dolayı çook teşekkür ediyorum.

benim sorunum kardeşimin bilgisayarda sürekli olarak metin2 ve benzeri oyun oynaması.

ne zaman silsem diğer gün tekrar yükleyip oynuyor ve bu oyunun crack lerini indiriyo.

bu crack lerde de full virüs var .. oynama diyorum olmuyo tekrar oynuyo

bu oyundan kurtulabilmem için yada kardeşimin bu tarz oyunları oynamaması için
yapabileceğim bişey var mı _

şimdiden teşekkürler

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Sabah öğle akşam olmak üzere tok karnına Call Of Duty : Black Ops ve Need For Speed : Hot Pursuit öneriyorum.

1 hafta fln bekle oyunlar çıksın.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
En basitinden bilgisayara parola koyabilirsin veya metin2 yi güvenlik duvarından çalışmasını engelleyebilirsin, veya kardeşine windowsta sınırlı bir hesap açıp yalnızca senin yüklediğin oyunları felan oynamasını sağlayabilirsin. Veyahutta bilgisayara temiz bir format atıp yalnızca senin izin verdiğin oyunları vede programları kurup üstüne birde deepfreeze kurarsın deepfreeze kurunca metin2 ikiyi kaç defa yüklerse yüklesin bilgisayarı her yeniden açışta gider, benim aklıma gelenler bu kadar.

Hkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Metin2 tarzı oyunları bırakması zordur.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bu tarz online oyunların bir bağımlılık ve rahatsızlık yarattığı gerçeği var. Amerikada online oyunları bırktırmak için yatılı terapi merkezleri açılmış durumda. Bu da demek oluuyor ki bıraktırma işi o kadar koloay değil, kendimde 3 sene knightonline diye salak bir oyun oynadım ve askere gitmeseydim bırakmam imkansızdı. Rahat rahat oynamak için karısını boşayanlar söz konusu.
Sana tavsiyem pc nden oyunu silme, senin kontrolün dahilinde senin belirlediğin saatlerde oynamaya devam etsin (oynama süresini iyi takip et, dışına çıkarma) zamanla kendisinin bıkarak bırakması dışında sıyrılması imkansız.

edit: paralo koyarak durdurmaya kalkma, o zaman cafelerde şurda burda oynamaya çalışır ve iş zorlu olunca daha tatlı gelir.

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Çocuklardan nefret ederim nerde gereksiz iş var onun peşinde koşarlar. Lafım senin ailene değil kardeş genel bir sitem. Bu arada yazabileceğim herşeyi Demnesia fazlasıyla yazmış onları yapmalısın.

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
ben silmekten bıktım oyunu o yüklemekten ve kaba kuvvetten bıkmadı...

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
güzel bir kaç oyun yükle.
kendisi vazgeçecektir zaten.
kullanıcıları sınırlandırabilirsin.(Windows SteadyState)

+ olarak biraz sert çıkabilirsin kardeşine.
(evde ufak olan kardeş benim bu arada ama , bu tür çok vaktini alıcak şeylerden herkezi korumak lazım.)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bu tarz online oyunların bir bağımlılık ve rahatsızlık yarattığı gerçeği var. Amerikada online oyunları bırktırmak için yatılı terapi merkezleri açılmış durumda. Bu da demek oluuyor ki bıraktırma işi o kadar koloay değil, kendimde 3 sene knightonline diye salak bir oyun oynadım ve askere gitmeseydim bırakmam imkansızdı. Rahat rahat oynamak için karısını boşayanlar söz konusu.
Sana tavsiyem pc nden oyunu silme, senin kontrolün dahilinde senin belirlediğin saatlerde oynamaya devam etsin (oynama süresini iyi takip et, dışına çıkarma) zamanla kendisinin bıkarak bırakması dışında sıyrılması imkansız.

edit: paralo koyarak durdurmaya kalkma, o zaman cafelerde şurda burda oynamaya çalışır ve iş zorlu olunca daha tatlı gelir.

sen benim dediklerimi yap arkadaşım, bu tarz oyunları oynamayan anlayamaz.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
yapacağın işlem basit kendi bilgisayarına keyloger yükle her defasında açtığı karekteri sil :D parasını at şifreyi değiştir 3-5 bu olay yaşanınca bıkacaktır zaten :)

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Ayrıca bilgisayarı uzaktan başka bir bilgisayar ile kontrol edebilen programlar var. O oynarken başka bilgisayardan müdahale edersin :D Bir şekilde bırakır.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
1- " Başlat " tan " çalıştır " a ve " gpedit.msc " yazın
2- açılan ekranda " bilgisayar yapılandırması " ve " windows ayarları " oradan " güvenlik ayarları " na daha sonra " yazılım kısıtlama sekmesine " gelin.
3- burada " ek kurallar " a tıklayın. açılan ekranda sağ tuş ile tıklayıp " yeni karma kural " a basın
4- şimdi sağlama dosyasının oradaki "gözat" dan istediğiniz programın dosyasının yolunu gösterin. Diyelim msnmsgr.exe dosyasını seçin.
5-güvenlik düzeyi "izin verilmeyen " kalsın o zaman hiç kimse sizde dahil msn messengerı çalıştıramazsınız. ayarları aynı yerden iptal etmedikten sonra.
6- açıklamaya neden msn messengerı iptal ettiğinizi açıklayın ( yani engelledğiniz programı. Dİyeklim windows bu programı içinde Win32 truva bulduğu için yasaklamıştır... :D çakal iş yani :D ). tamam deyin ve artık msn messenger windows da yasaklandı.

---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:25 ----------

ben silmekten bıktım oyunu o yüklemekten ve kaba kuvvetten bıkmadı...
Oyunu kaldırın dediklerimi yaptıktan sonra o bir daha kuramaz çünki engelli ;)

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Kardeşinin oyunu hiç bir şekilde açamaması için güzel tavsiyelerde bulunuyorsunuzda aile içinde kanlı bıçaklı bir kavgaya sebebiyet verebilirsiniz :D

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
bilgisayar başındayken yakala kaldır ayağa şöyle bi salla kendine gelsin :D şaka bi yanada biran önce kurtarmaya çalış insan o tür oyunlar yüzünden sosyal hayattan oluyor bizzat ben ama eskiden :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Alıp karşına konuşmayı denedin mi?
Bu tür oyunların çocukları esir aldığı onları bilgisayar karşısında birer morona çevirdiği aşikar.Yazık körpe beynini boşa yoruyor

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
kardeşinle oturun ve o oyunu bitirin

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bağımlı olduktan sonra karşına alsan güzelce konuşsan da hiç bir fayda etmez. Ben kardeşimi sırf oyunlara bağımlı olacak diye bilgisayar başına otutturmuyorum. Sadece ödevleri için oturuyor pc başına. Bende bağımlı bir knight online oynamış biri olarak bırakmamın tek sebebi karakterimin soyulması olmuştu. Dayımın oğlu var o da metin2 oynuyordu o da sürekli ban yiye yiye karakteri soyula soyula o da bıraktı oyunu :) Tavsiyem arkadaşın dediği gibi bilgisayarına keylogger yükleyerek karakterine girip bütün eşyalarını silmen veya atman. Sen biraz zahmet çekebilirsin bir kaç ay ama sonunda kardeşin soyulmaktan bıkar ve oyunu bırakır :) Aşırı bağımlıysa alıp karşına konuşmakla veya yasaklamanla bırakacağını zannetmiyorum. Dövsende yine oynar :)

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Oyunun kullandığı İp Port vb erişim noktalarını modemden kapatırsan oynayamaz bence...

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Bir oyunu bırakmak için en iyi yol, daha iyi bir oyun bulmaktır!
Söyle, WoW'a başlasın, zaten keyler için 70TL, 2 aylık account 40TL, o kadar parası çıkmaz heralde! :D Yani benim çıkmadı bıraktım şu an! :D Ha, bir de Cataclysm de bir 40TL vardır sanırım. :D

Bu aralar S4League'deyim hem zevkli hem de kısa süreli oynanabiliyor.

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Bu tür oyunların çocukları esir aldığı onları bilgisayar karşısında birer morona çevirdiği aşikar.Yazık körpe beynini boşa yoruyor

denemediğim yol kalmadı.. anlamıyo ki.. bi ara deep freeze kurdum o yine flash bellekten oynuyodu
ne anlıyo oyundan hala çözebilmiş değilim :s

CbIHTON

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çaktırmadan modem den portları kapat bir zaman sonra o alışkanlığı yerine başka bir şey koyacaktır o zaman tekrar yazarsan yine dehşetane tavsiyelerimiz olacaktır :tt2:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
inan sadece cocuklar degil benim arkadaslarim var 33 34 yasinda onlarda istanbul kiyamet vakti adi altinda , sunu farkettim onlardan eger oyundaki carlari ileri seviyede ve eger carlar calinirsa birda kolay kolay bir tesvik olmadigi sürece oyunla ilgilenmiyorlar.birde pc ye linux yükle oyunlara elveda desin .ondada oyun var fakat ama okadar zengin degil

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
bi ara tabi bu oyun bağımlılığı olmadan önce linux kurmaya çalıştım ama elime koluma bulaştırdım diyebilirim :S

aslında o oyun domanınıni hackleme tarzı birşey olsa ne kadar güzel olacak :)

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Netlimiter kur. Oyunu çalıştıran dosyanın bağlantı hızını düşür. Zamanla sıkılabilir beklemekten.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
çeşitli yollarla kaybetmesini sağla.

- zaman zaman interneti yavaşlat hatta kes
- keylogger kur bilgisayara şifresini ele geçir kaybetmesini sağla
- kaybettiğinde sürekli dalga geç
- rakip olup onu yen.
- seni yenebileceği başka bir oyun göster böylece seni yenme hırsıyla o oyuna yönelebilir

tüm bunlar başarılı olmazsa sabotaja geç. keylogger ile ele geçirdiğin şifrelerle oyun hesabını sil(çaktırmadan yap ki evi bırakıp internet kafeye gitmesin)
bunu yaparken bir yandan başka oyunları öv ama asla ısrar etme. ısrar ve dayak ile onu oyundan kopartmaz daha çok pekiştirirsin

dolayısıyla şiddet yerine bıktırma yolunu seç.