Metin 2 'nin Zararları

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
videoda metin 2'nin zararları anlatılıyor.

[SDNTV]http://media.samanyoluhaber.com/media/habervideo/2009/11/11/17.flv[/SDNTV]

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
bağımlı psikolojik aptallar için zararları bence... bi oyunu oynarsında suyunu çıkarana kadar ne biliyim parayla alıp satmak filan çok saçma... adam gibi bağımlılık yapmayan, parayla alıp satılamayan ama çok zevk veren oyunları oynucaksın ne bilim warcraft 3 onlineda çok eğlenceli yada crysis, modern warfare 2 ne biliyim öle şeyler...

illa git tavla okey oyna demiyoruz ki... kafeye geçen gittigimde arkadaşlarına k2networkun knight onlinesında premium aldı diye hava atan çocuk gördüm (vah enayi vah) neyse yorum yapmıyım allah doğru yolu göstersin...

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Çocuk bu bağımlıda olur herşey olur.Aile neredeymiş o kadar bağımlı olana kadar.Aileler bu konularda bilgileri yok yeteri kadar.Çocuklarını nasıl yetiiştireceklerini bilemiyorlar.Sen çocuğu başıboş bırakır isen olacağı bu.Herşeye sınır koymaları gerekri ailelerin ama görüyoruz ki saldım çayıra misali...

Benim ailem böylemiydi yaa.Ya da eski aileler.
Vurdumduymazlık.Bence en büyük suç ailede.Bu çocuk daha kaç yaşında.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Çocuk bu bağımlıda olur herşey olur.Aile neredeymiş o kadar bağımlı olana kadar.Aileler bu konularda bilgileri yok yeteri kadar.Çocuklarını nasıl yetiiştireceklerini bilemiyorlar.Sen çocuğu başıboş bırakır isen olacağı bu.Herşeye sınır koymaları gerekri ailelerin ama görüyoruz ki saldım çayıra misali...

Benim ailem böylemiydi yaa.Ya da eski aileler.
Vurdumduymazlık.Bence en büyük suç ailede.Bu çocuk daha kaç yaşında.

haklısın...
Üstelik bir aile bırakın bu oyunda dönen büyük paraları çocuğunun cebine dışardan 20 lira girse bilmesi gerekir...

Çocuğun bir bütçesi olmalı... Aile çocuğu ne parasız bırakmalı ne de çok para verip paranın kıymetini bilmez müsrif biri olarak yetiştirmemeli...

Eğer çocuğun makul bir bütçesi var ise Aile bunu çok rahat gözlemleyebilir... Eğer siz çocuğunuza belli bir miktar veriyorsanız ve çocuğunuzun bu paradan fazlasını harcadığını düşünüyorsanız bunu takip etmeli bu dışarıdan gelen paranın nereden geldiği araştırılmalı aynı şekilde çocuğu verdiğiniz para hemencecik uçup gidiyorsa bunun da nereye gittiği araştırılmalıdır...

İnternet alemi de aynı şekilde... Çocuk eğlensin ders çalışsın diye bilgisayar çocuğun önüne atılmamalı... Bir kontrolü bir zamanı olmalı ve bu da makul bir zaman olmalı...

Çocuk günde 2 saat ders çalışıyorsa 2 saat de oyun oynasın ama 4 saatten fazla bilgisayarı da kullanamasın...

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Aptal bi oyun.. World of Warcraft varken :)

Bana göre çocuk birinin hesabını çalmış olabilir, hesabı çalınan kişide bir hırsla...

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
türk genci oyunu bırakıp ders çalışmaya alışmalı oyuna harcadığı enerjisini derslerine verse süper öğrenci olur ama 18-20 yaşına geldiğinde bir bakıyor geride kalan yıllara geri gelmiyor ondan sonra işsiz geziyor oyunu bırakın ders çalışın çocuklar.yazık oluyor çocuklarımıza.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
World of Warcraft la metin 2 nin konumuz üzerinde bir farkı yok ikiside MMORPG ve ikiside bağımlılık yapan oyun :)

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
işin öyle bir boyutu varki
level kazanayım diye!!!sabaha kadar bir klavyeyi iki kişi kullanıyor parmaklarının yetmediği tuşlarada kağıt sıkıştırıyorlar yeğenim iki klavyemi yaktı gözler mutasyona uğramış periskop gibi dışarıda
çocuklar sosyal hayatlarını unutuyorlar dersler zaten çakıyor
yeni hesapla kazandıklarını arkadaşlarına satıyorlar ne yapacaklarsa...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şimdi suçlu olan bu oyunlara yaş sınırı getirmeyenler değilde, MMORPG oyunları oluyor dimi?

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
bende 80li yıllarda atari oynadım noldu elde var 0 ne gereği var oyunun artık ciddi önlemler almalı aileler çocukları için aile esnek davranırsa çocuk oyunu oynar zaptedilemez çocuk kaybolan yıllar atari de neymiş ne kazandırdı topluma örneğin benim kişisel gelişimime faydalımı oldu aksine batırdı beni tahsil hayatımı etkledi ee faydası olmayan şeylerin bir toplumda faydası nedir ki sunulmayacak çaresi bu arz meselesi derler hemen de oyunu pazarlarlayanlar ben mi istemiştimki atariyi bu toplumda oyun istiyorum hey birileri duysun biz çocuklara atari getirin türkiyede ataride olsun mu demiştik demedik dayatıldı resmen atari çocuk aklı idrak edebilir mi eğriyi doğruyu
herkes elini kafsına koysun düşünmeye başlasın bu iş ailelerde biter ve ulusal bilinçte biter.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
World of Warcraft la metin 2 nin konumuz üzerinde bir farkı yok ikiside MMORPG ve ikiside bağımlılık yapan oyun :)
Tüm MMPORG'lar bağımlılık yapmaz. Bu kişiyle ilgili bir şey. O kişinin psikolojisinde bir şeylere bağımlı olmak varsa, Online oyunla da olur bu, uyuşturucuylada, futbol holiganlığı da, sahte tarikatlara girmekte. En azından MMPORG oynayıp, enerjilerini boşluğa akıtıyorlar.
Bazı insanlar normal hayatta çok iyidir, ama araba kullanırken küfürbaz manyağın teki olurlar. Aynı hesap, içinde olmaması lazım. Bu durumda arabalarda zararlı onları da yasaklayalım.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Çin de sınırlama getirmişler... En fazla günde 3 saat oynayabiliyorsunuz... 3 saatten sonra gücünüz azalmaya başlıyor...
Türkiye de en kısa sürede buna benzer bir uygulama getirmeli...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Hiç oynamadım bu oyunu hayatımda..:D

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
oyun güzel olsa neyse çok basit bir oyun

Çocukta muhtemelen okuldan kaçan internet kafede dolaşıp Bi El versene? tipinde konuşmaları olan kişilerden

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
oyun oynamayın ders çalışın yıllar çok çabuk geçer

bir şarkı var hani :

öyle bir geçer zaman ki
dediğim aynı ile vaki
öyle bir geçer zaman ki
dediğim aynı ile vaki

birden dursun istersin
seneler olunca mazi
öyle bir geçer zaman ki
dediğim aynı ile vaki
öyle bir geçer zaman ki

kara yazı yazıldı sanma
insanın da kaderi böyle
öyle bir geçer zaman ki
dediğim aynı ile vaki
öyle bir geçer zaman ki

bir cevap buldun mu sorulara
yiğitlik de var yine serde
nasıl gaddar seneler
geçiyor durduğu yerde

nerde hata yaptım dersin gel zaman gel dersin gençliğimi çocukluğumu geri verin dersin hiçbiri gelmez en verimli çağlarınızda ders çalışın okuyun zaman çabuk geçer siz geçmez sanırsınız yaş 18 -20 olur ortada kalmamak için ders çalışın okuyun devir internet devri bilgi ortada çok okuyan çok öğrenir okuyun sorun öğrenin geleceğinize yatırım yapın oyunlara değil.

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bağımlılık diye bişey yok tamamen kişinin kendisinde biten bir olay.Ben yıllarca Age of Empires/Mythology-Lineage2 oynadım.Ama tabiki sanaha kadar başında kalmıyordum.Age Of Mythology sayesinde mitoloji hakkında ufak tefek bilgiler edindim.Yani oyun işini tadında bırakırsanız piyasada oldukça yararlı oyunlar bulunmaktadır.

Ayrıca bir çocuk kesinlikle oyun (gerek bilgisayar oyunları,gerekse arkadaşlarıyla birilkte oynadığı daha sosyal oyunlar) oynamalıdır.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
ben bu oyunu tam tamına 6 yıl oynadım çıktığı yada daha doğrusu Türkiye'ye geldiği günden beri birkerede bıraktım çünkü oyunda
bir şay eksik sen güçlü isen yanındakilerde güçlü oluyor yani oyunun bir amacı kalmıyor 60lv ise 60lv savaşıyorsun gidipte 30lv ile savaşacak halinyok bu birzaman sonra sıkıyor insanı ama bağımlılık yapan kısım
oyunun lv atlama kısmı vaktinizi boşa harcamayın lv atlasanızbile yanınızdakide mutlaka 60lv oluyor sadece yüksek seviyeler oyunun tadını çıkarabiliyor buda sadece para ile oluyor ;)

fbtore

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende yeni başlamıştım.ama pek açmadı beni

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Bırakın bu işleri. Saçma sapan konuşmalar. Metin2'nin yaptığı bağımlılığı herhangi bir websitesi veya başka bir oyunda yapabilir.

Ek olarak burası Türkiye. Bir çocuğun yapabileceği şey sayısı çok az. 24 saat oturup ders çalışacak değil ya, boş kaldığında eğlendiğini sandığı şeylere her insan dalar.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Metin2 nin bana en büyük zararı, teyzeoğlun bilgisayarıma kurmaya çalışırken ki virüs bulaştırması olmuştur. :)

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
sorun yk ben 12 yaşındayım günde 14 saat metin 2 oynuyorm:blink:

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet çok kötü küçük kardeşim bu salak oyunu oynadıktan sonra şemsiyeyle oraya buraya vuruyor neymiş canavar öldürüyormuş saçma tanıdığım bir arkadaşım bu oyuna nerdeyse 1 milyar yatırmıştı

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Bende bi ara oynuyodumda büyüyünce saçma gelmeye başladı.Oyun tam bi çocuk işi yani :S

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sözde uzmanlar ,artık kim size o ünvanı verdiyse, o oyunları oynayanlar emin olun sizden daha iyi gerçek ie sanal ı ayırt edebiliyorlar. Mesela ben eskiden araba yarışı oynardım, keyfine arabanın hurdasını çıkarırdım. Ama gerçek hayatta nazar değmesin 5 yıldır araba kullanıyorum, bırakın kazayı ,arabanın boyasına bile ufak bir çizik hasarı bile vermedim.
Sizin mantığınıza göre şimdiye 3,4 tane araba pert etmem lazımdı.

Bence oyunlar zararlı değildir. Hatta zekayı bile geliştirir, hızlı düşünüp ,hızlı ve doğru karar alma yeteneğinizi geliştirir.*
Ama tabi burda dikkat edilmesi gereken oyun oynayacağınız zamanın iyi ayarlanması. Oyun oynamak için sosyal hayatınız ve gerçek hayattaki sorumluluklarınızı aksatmamanız gerekiyor.

W1ncHesTeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Hwoarang sende haklısın tabiki ama metin2 gerçekten gereksiz bir oyun tamamen ticari amaçlı yapılmış oyunun teki.Kısaca oyunu tamamen para kazanmak için yayınlamışlar.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
@Hwoarang sende haklısın tabiki ama metin2 gerçekten gereksiz bir oyun tamamen ticari amaçlı yapılmış oyunun teki.Kısaca oyunu tamamen para kazanmak için yayınlamışlar.

Tamamen para kazanmak için yapılmamış bir oyun söylesene:)

W1ncHesTeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamen para kazanmak için yapılmamış bir oyun söylesene:)
Hepsi para kazanmak için yapılmış bunu herkes biliyor zaten ama oyuncu memnuniyeti diye bir şey var.Örneğin Silent Hill serisi 1-2 oyunu haricinde tüm atmosferini ve oynanabilirliğini koruyor metin2'nin grafikleri ve oynanabilirliği benim gözümde fazlasıyla düşük başkasının zevki ben ilgilendirmez ama ben böyle düşünüyorum tamamen para tuzağı :).

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
93
Çocuklar için zararlı.Uzmanlar zaten söylüyorlar.(Bir de uzamnlardan fazla uzman olanlar da ne zararı var ki canım diyor ona da gülüyorum) Ama ailelerin engellemesi yetmiyor.Gidin bakın internet cafelere ortalık çocuk kaynıyor.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Hepsi para kazanmak için yapılmış bunu herkes biliyor zaten ama oyuncu memnuniyeti diye bir şey var.Örneğin Silent Hill serisi 1-2 oyunu haricinde tüm atmosferini ve oynanabilirliğini koruyor metin2'nin grafikleri ve oynanabilirliği benim gözümde fazlasıyla düşük başkasının zevki ben ilgilendirmez ama ben böyle düşünüyorum tamamen para tuzağı :).

Oyuncu memnuniyeti aklı başında kullanıcısı olan oyunlarda daha geçerli olur.M2 oynayanların tahminimce %90 ı 7-18 yaş aralıgında
oldugu için kimsenin umrunda olmaz:)Para tuzagıda her oyunda var zaten oynanabilirligi sonuna kadar düşürüp al şunu magazadan bak nasıl oynuyosun diyip ceplerini dolduruyolar. :)