Metalci selamı...

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Soruyorlar devamlı...

"Başbakan’a metalci selamı verdikleri için, devlet büyüğüne saygısızlıktan gözaltına alınan gençleri herkes yazdı, sen niye yazmıyorsun?"

*

Birincisi...

*

"Rakçıyız, sertiz" filan diye atıp tutan yazarları alay konusu yapmak istemem ama... İngilizcede "şeytan boynuzları" adı verilen o selamın hakaretle, saygısızlıkla alakası yoktur. Aksine, bizdeki nazar boncuğu gibi batıl inançtır, kötülüklerden korunmak için kullanılır. Bu selamı rock kültürünün sembolü haline getiren İtalyan kökenli Amerikalı efsane Ronnie James Dio’nun, babaannesinden öğrendiği bir harekettir. "Tanrı seni korusun" manasındadır.

*

İkincisi...

*

Ronnie James Dio, bugün 67 yaşında... Black Sabbath üyesiyken, 1979’da, bu selamı ilk kullanıp dünyayı sarstığında, bizim Başbakan imam hatipten yeni mezun olmuştu... E makam arabasında Cengiz Kurtoğlu’nun kasedini dinleyen başbakanın, Ronnie’den Monnie’den haberi olmayacağına göre, muhtemelen kurt işareti yapan ülkücüler sanmıştır o metalcileri.

*

Üçüncüsü...

*

Okuyorum haberleri.

Gözaltına alınan metalci gençler, "Biz o işareti protesto için yapmadık, yanlış anlaşıldık, haksızlığa uğradık, polisler kaba davrandı, nezarette psikolojimiz bozuldu" falan diyorlar.

*

Yani, ben de medyadaki rakçı abileri gibi onlara sahip çıkmak, haklarını savunmak isterdim ama... Salya sümük ağlayan metalci olur mu kardeşim?

*

Belli ki, otorite karşısında eğilmeyen bükülmeyen Ronnie’den senin de haberin yok... Cem Karaca’dan da mı yok? Malvarlığına el konulan, 200 yıl hapis cezasına çarptırılıp, vatandaşlıktan atılan ama, zulme teslim olmayan Cem Karaca... Ya Edip Akbayram? Cunta tarafından vebalı muamelesi yapılan, işsiz bıraktırılan, evine ekmek götürebilmek için alyansını bile satmak zorunda kalan ama, onurunu satmayan Edip Akbayram... Madem rock’çısınız, hiç mi bi şey öğrenmediniz onlardan? Erkin Koray? "Ben bu sistemi reddediyorum" diyerek, kızını okula göndermeyen, evinde kendisi eğiten Erkin Koray... Başbakanmış, milli eğitim bakanıymış, YÖK Başkanı’ymış kazır mı? Moğollar, Dadaşlar, Kurtalan Ekspres... Neler çektiler... "Devlet bize baskı yapıyor" diye zırıl zırıl ağladıklarını gördünüz mü hiç? Toros gibi, Tendürek gibi, Erciyes gibi, yalçın dağlar gibi ayaktalar hálá... İstedikleri kadar üstlerine gitsinler, geçit vermediler.

*

Demem o ki...

Rock özgürlüktür, bedeli var.

*

İki tane polisten tırsıyorsan, alt tarafı 3 saat içerde yatmaktan ödün patlıyorsa, burnuna niye haşin çocuklar gibi zincir taktın Allah aşkına? Git, Serdar Ortaç dinle.

Kaynak

zukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nasıl tırsılmıcak aga devletin başındaki başbakan bunun metalci selamı oldunu anlamıcak kapasitedeyse sen bunu o polise komsere nasıl anlatırsın

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
nasıl tırsılmıcak aga devletin başındaki başbakan bunun metalci selamı oldunu anlamıcak kapasitedeyse sen bunu o polise komsere nasıl anlatırsın

Bende adamin ikincisi diye yazdigi kisimdayim :) Büyük ihtimalle bizim basbakan olayi bilmedigi metalci selami ne diye bilmedigi icin kendisine kurt isareti yapiliyor sandi :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ne özgür bir ülkedeyiz yaa. Ülkeyi yöneten adama cahil, cühela demek o kodar kolay ve sıradan ki! arabasında cengiz dinliyor denilerek bir nevi kıro ithamına maruz kalıyor. haberi bile olmayan olaylardan olmadık eleştiriler alıyor.
Ki kendisi, bugüne kadar hiç görülmemiş şekilde milleti ile iç içe, bürokrasiyi azaltıp devletin millete sıcak ve şefkatle yaklaşması için mücadele vermekte. Sizde buna karşılık tutun, alakasız bir konuda ileri geri konuşun. Ya sabır...

berkay1212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
penguen_kapak358.jpg

penguen herşeyi açıklamış aslında :D

firat.tuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
süper yazmış usta yine
bayıldım bugünkü yazısına

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
penguen_kapak358.jpg

özü budur hareketin.erdil abiye saygılar

gelelim yılmaz özdil' e

gittin okadar araştırdın.birde sanki daha önceden biliyormuşcasına yazdın.görende yılların rock dinleyicisi sancak.ronnie amcayı filan bulmuşsun.bari o işaretin adınıda yazsaydın horned hand diye.bide gelmiş dayanamıyosan serdar ortaç dinle diyor.bak bak.sen tam metalci olmuşsun abi.

"İki tane polisten tırsıyorsan, alt tarafı 3 saat içerde yatmaktan ödün patlıyorsa, burnuna niye haşin çocuklar gibi zincir taktın Allah aşkına? Git, Serdar Ortaç dinle."

sene 2009 ulan 2009.bir başbakan yüzünden oluyor bunlar.napsalardı.özür mü dileselerdi.sadece onlar değil bunlarda haksız demeye getirmişsin diğer babalarıda işe katarak ama kendini rezil etmişsin.ne demişki tutuklananlar?zırıl zırıl ağlamışlar mı?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Tayyib yürüyüp yoluna devam etmiştir, orada emniyet görevlisi de gidip çocukları gözaltına almıştır. Tayyibin haberi bile yoktur olay anında. Ama anlatamazsın işte.Uğraş dur bizim kör muhalefetle. Anlatsan da anlamazlar. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Penguen sonunda anlamlı birşey yapmış kapaklarına.. hemde kapağın en alasından :)

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Ne özgür bir ülkedeyiz yaa. Ülkeyi yöneten adama cahil, cühela demek o kodar kolay ve sıradan ki! arabasında cengiz dinliyor denilerek bir nevi kıro ithamına maruz kalıyor. haberi bile olmayan olaylardan olmadık eleştiriler alıyor.
Ki kendisi, bugüne kadar hiç görülmemiş şekilde milleti ile iç içe, bürokrasiyi azaltıp devletin millete sıcak ve şefkatle yaklaşması için mücadele vermekte. Sizde buna karşılık tutun, alakasız bir konuda ileri geri konuşun. Ya sabır...

Buna tam olarak katilmiyorum. Cunku devletin millet ile sicak ve sefkatle yakinlasmasi icin yanlis sekilde mucadele veriyor. Bazi seyleri benimsemeli. Sevmesede benimsemeli. Rock müzik dinleyen olabilir, bazi seylere tepki verebilecek adamlar olabilir, bu kisileri saygiyla dinlemeli ve ona gore onlemler almali. (Anani al git falan ile bu isler olmaz.)

NOT: Ülkeyi yoneten adam cahil olmaz her konuda profesor kadar bilgili olacak diye bir kaide var da ben mi bilmiyorum?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
"Şeytan boynuzu" olduğunu kendisi söylüyor, "tanrı seni korusun" diye yine kendisi söylüyor. Tanrı şeytan mıdır nedir. :) Akılsız, çarpık bir zihniyet işte.. Her türlü pisliğe "iyi niyet, demokrasi, insan hakları" adı altında sahip çıkanlar, her türlü iyiliği de yine sözde iyilik adına çiğniyor ve hor görüyorlar.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
"Şeytan boynuzu" olduğunu kendisi söylüyor, "tanrı seni korusun" diye yine kendisi söylüyor. Tanrı şeytan mıdır nedir. :) Akılsız, çarpık bir zihniyet işte.. Her türlü pisliğe "iyi niyet, demokrasi, insan hakları" adı altında sahip çıkanlar, her türlü iyiliği de yine sözde iyilik adına çiğniyor ve hor görüyorlar.

Bunlar pislik degildir. Bircok kisi sekil ve isaretlerden hoslanir. Yasiniz kac bilemeyecegim ancak genclerin bir cogu bu tarz seyleri sever. Seytan boynuzu sadece isim olarak kullanilmaktadir. Yani seytana tapmak ya da onu sevmek olarak algilanmamalidir. Bir baska sekilde düsünülebilir tanriyi seytanlastirmak yerine :) Tanri seni seytandan korusun anlamida tasiyabilir. Bunu seveni ya da destekleyeni akilsiz ve carpik zihniyet olarak gormeniz acikcasi hos birsey degil. Siz olayi pislik olarak goruyorsaniz bilemeyecegim ama burada yapilan yanlis o genclerin goz altina alinmasidir. İnsanlar düsüncelerine ya da sevdiklerine gore goz altina alinmamalidir.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
uykusuzdan da yanıt güzell

Başbakan'ın haberi olmadığını düşündüğüm, bir emniyet görevlisinin hararetiyle başladığını tahmin ettiğim bu olayı fısrat bilip terbiyesizliklerinin sınırlarını zorlayan herkese bende dümdüz gidiyorum..

O uykusuz dergisinin çizenlerini de çiziyorum. Başbakan'a hakaretin bu kadar kolay olduğu bir ülke olamaz. Tayyipte, sizdeki mantığın onda biri olsa sokağa çıkamazsınız. Neyse ki bunlar son çırpınışlarınız. Fikri olmayanın küfrü olurmuş. Küfürbazlar sizi...

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Başbakan'ın haberi olmadığını düşündüğüm, bir emniyet görevlisinin hararetiyle başladığını tahmin ettiğim bu olayı fısrat bilip terbiyesizliklerinin sınırlarını zorlayan herkese bende dümdüz gidiyorum..

O uykusuz dergisinin çizenlerini de çiziyorum. Başbakan'a hakaretin bu kadar kolay olduğu bir ülke olamaz. Tayyipte, sizdeki mantığın onda biri olsa sokağa çıkamazsınız. Neyse ki bunlar son çırpınışlarınız. Fikri olmayanın küfrü olurmuş. Küfürbazlar sizi...

ulen koca konser alanı.başkan dediğin kişi daha önce de ordan geçiyor ve televizyonda "geçnlerimiz şöyle böyle.ana babalar ship çıkın" diyor.ki muhafazakar kesmin metal müziğe bakış açısı zaten belli.

ben başkaban olucam.ordan geçerken korumalarım adamları polislerle beraber tutuklatacak.bak korumalarım diyorum.hep yanımda olması gerekn adamlar.biri eksilse anlarım.neyse efenim bu çocuklar saatlerce göz altında kalacak.savcıyla dahil görüşecekler.savcı bu adamlara siyasi görüşlerini soracak.öğrenince "sizin elbetteki protestoya hakkınız var ama böyle değil" diyecek.iş protestoya gidecek.ve benim bunların hiç birinden haberim olmayacak 21 saat te öyle mi? ben niye başbakanım ozaman?

başbakana hakaret in kolay old.....
asıl dokunulmazlığının ve başbakanlığının arkasına sığınıpta bu kadar şımarıklığı bu kadar terbiyesizliği yapan başka bir başbakan görmedim ben.babasının ülkesi mi sanıyor Türkiye yi.etti bıraktı güzelim ülkeye.akp den önce bu kdar karışıkmıydı bu ülke ya.şu dünyada en nefret ettiğim isimler arasında 1. liği hakkıyla korumaya devam ediyor.tek dümdüz giden sen değilsin...

@elmacık;

senin pislik dediğin şey dünyanın en güzel müzik türüdür.şeytan boynuzunu (horned hand) bir çok korku filminde görebilirsin.genelde rahibeler kortukları cisimler karşısında bu hareketi kullanır.pazarlar vs. de var ben genelde rahibelere rastlarım. eğer isme bakarak yorum yapıyorsan bişey diyemem.

joopfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önce RTE nin olaydan haberi olmadığını düşündüm ama malesef ertesi günü bir miting gibi birşey yaparken metalci 2 çocuğun ahlaki yoksunluğu olduğundan bahsetti. Demekki haberi varmış.
Yazıklar olsun diyorum. Özgürlüklerin bu kadar ayaklar altına alındığı bir ülke daha olamaz.
İnsan yurtdışından gelince bir daha bu ülkede yaşamak istemiyor ama işte şu mayamızdaki Atatürkçülük var ya..
Bi türlü bırakamıyoruz bu memleketi.
bir gün insanlar uyanacak daha güzel günler göreceğiz diyoruz.
Takım tutar gibi AKP cilik yapan RTE cilik yapan insanlar nelerden mahrum olduklarını ancak ve ancak yurtdışına çıkıp orada bir süre yaşadıktan sonra anlayabilirler. Bu da günümüz dünyasında Türkler için ütopik bir olaydır. Ne 1.lig ülkeleri size vize verir, ne sizin eğitiminiz, görgünüz oraya uyar.
Bu devran da hep böyle sürerrr gider.
Kalın sağlıcakla..

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Söz konusu savunulan rockçılık, özgürlükçü olma v.s herneyse hiç kimseye hakaret etme hakkı vermez kimseye, size kimsenin karışmamasını ve özgür olmanızı istiyorsanız siz de başkalarını yargılamayın o zaman, bu çelişkiler içinde kendinize nasıl bir dünya kurup yaşıyorsunuz gerçekten anlamak zor.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Söz konusu savunulan rockçılık, özgürlükçü olma v.s herneyse hiç kimseye hakaret etme hakkı vermez kimseye, size kimsenin karışmamasını ve özgür olmanızı istiyorsanız siz de başkalarını yargılamayın o zaman, bu çelişkiler içinde kendinize nasıl bir dünya kurup yaşıyorsunuz gerçekten anlamak zor.

Tek birşey soracağım metalci selamı hakaret mi içeriyor?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
önce RTE nin olaydan haberi olmadığını düşündüm ama malesef ertesi günü bir miting gibi birşey yaparken metalci 2 çocuğun ahlaki yoksunluğu olduğundan bahsetti. Demekki haberi varmış.
Yazıklar olsun diyorum. Özgürlüklerin bu kadar ayaklar altına alındığı bir ülke daha olamaz.
İnsan yurtdışından gelince bir daha bu ülkede yaşamak istemiyor ama işte şu mayamızdaki Atatürkçülük var ya..
Bi türlü bırakamıyoruz bu memleketi.
bir gün insanlar uyanacak daha güzel günler göreceğiz diyoruz.
Takım tutar gibi AKP cilik yapan RTE cilik yapan insanlar nelerden mahrum olduklarını ancak ve ancak yurtdışına çıkıp orada bir süre yaşadıktan sonra anlayabilirler. Bu da günümüz dünyasında Türkler için ütopik bir olaydır. Ne 1.lig ülkeleri size vize verir, ne sizin eğitiminiz, görgünüz oraya uyar.
Bu devran da hep böyle sürerrr gider.
Kalın sağlıcakla..

Gavur aşığı derler ya. Herhalde seni görüpte söylemişler. Aferin sana. gitmişsin onların memleketine. eğitimin kültürün vize alman için yeterli olmuş. bizim gibi odunlara bize vermes değil mi onlar? Bu arada sahi. ne gördün yurt dışında? Askeri baskılarla kontrol altında tutulan hükümet, başörtüleri nedeni ile okuyamayan gençler, devlet içinde derin cuntalar mı? Öyle ya bugün bizde engellenmeye çalışılanlar bunlar. Atatürkçülüğüde bunların yardakçısı olarak gördüğüne göre yurt dışı bunların fink attığı yerler olsa gerek. Ama heyhat, tam tersi. Zorla sokmaya çalıştığımız avrupa birliğine karşı olanda sizler değil misiniz? Alın işte burayıda çok sevdiğiniz o gavur ülkelerinin standartlarına çekmeye çalışıyoruz.Niye mızıkçılık yapıyorsunuz? Haa pardon. sizin yurt dışında görüp beğendiğiniz şeyler farklıydı. Özgürlük ve demokrasi ile ne alakası var değil mi? Bozulmuş aile yapısı, dinsiz gençlik, vur patlasın çal oynası ortamları. Eğitim diyeceğim, bizde Atatürkçü geçinip üniversiteleri işgal etmiş cahiller aklıma geliyor. Prof olmuş bilimsel bir makalesi yok herifin. hepsi laiklik konusunda master yaparak almışlar sanki o ünvanları. neyse, sizinde gördüğünüz üzere devir dönüyor. Bu ülkeyi bu kadar tükettiğiniz yeter. Osmanlı çocukları iş başında. Uşak ettiğiniz bu ülke, tekrar bölgesinde güç olma yolunda ilerliyor. Ülkenin gidişatını çok kötü görenlere de gülmeden geçemeyeceğim. Ecevit krizinde ne düşünüyordunuz acaba? Özel bankaların 5 günde 110 trilyon faiz kestiği devlet, batmış giderken nerelerdeydiniz? Sanırım tayyip gelince uyandınız uykunuzdan. Alışsanız iyi olur. Size bi daha uyku yok. Sizin bu kötü ve anlamsız eleştirileriniz bizim için kilometra taşış niteliğinde. siz böyle anlamsız anlamsız atıp tuttukça doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz. Durmak yok, yola devam....

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0

bizlere özgürlük vaad edip bizleri sömürmeye çalışanlar nasıl bir dünya kurup yaşıyorsa bizde öyle yaşamaya çalışıyoruz. özgürlük dediğin sadece size değil bizede gerek.bizde sizin gibiyiz.neyin acısını çıkarıyorsunuz anlamadım ki ben

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Okuyana kadar gözlerim acıdı..
Yazarı daha önce birkaç kez okumuştum ama bu kadar lakayt yazdığını görmemiştim..
Demokrat hareket ve özgürlük engellenemez.. Fakat başkalarının sınırlarının başladığı, seygı ve sevgi çerçevesine girdiği yerde BİTER! BİTMELİDİR!...

TheShell

Asistan
Reaksiyon puanı
0
turgut özal kendi karikatürlerine bile tepki göstermiyordu bukadar hazımsız biri başbakan olabiliyor ülkemizde çok yazık buarada Yılmaz Özdilede helal olsun süper bir yazı:)

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
18 temmuz 2009 saat 19.00 ile 19 temmuz 2009 saat 15.00 arası zaman aralığında (yaklaşık 20 saat) kız arkaşımla beraber beni göz altına aldıran olgudur...

unirock 2009'un ikinci günü headliner'ları izlemek için kız arkadaşımla konser mekanına gittik. içerde biralar küçük, sıcak ve tatsız olduğundan dışarıda kendi aldığımız ucuz biralarla takılmaktayız. rotting christ'e dışardan eşlik ederek paradise lost ve thrash'in kütür kütür alman efsanelerinden kreator'u beklemekteyiz. derken...

önce önümüzden uzuuuuuuuuun bir konvoy geçti. siyah ve gri zırhlı araçlar, jipler, için çevik kuvvet dolu minibüsler, ambulans ve yine bu saydıklarım gibi karartılmış camlı bi dolu ek araç... rte'nin "köşkü" beşiktaş'ta dolmabahçe sarayı'nın yanında olduğundan heralde havaalanına gidiyordum dedim. orada çimlerde oturan metalci topluluğuna konvoyun ortasında ilerleyen uzun antenli, özel kuvvet olduğunu düşündüğüm bir jipten bir adam kafasını çıkarıp bağırdı. ne olduğuna anlam verememişken 5 dakka sonra aynı jip geri gelip çimlerde oturan insanların en ucundaki kız arkadaşım ve ben ile berimizde oturan 3 kişiyi göz altına aldılar. üzerlerinde siyah "işaretsiz" üniforma olan bu kişilerden polis kimliklerini göstermelerini istediğimde "kimseye kimlik falan göstermeyeceğim" yanıtını aldık o sırada ekip araçlarına bindirilirlirken...

olay yerinden konvoyun geçişi sonrası göz altına alınma maceramız bu şekilde. herhangi bir harekette bulunmayıp bir konser alanının yanında biramızı içmekten başka hiçbir şey yapmıyor iken bizi araçlara bindiren kişiler ise anında aracın içinde "siz devletin başına nasıl hareket çekersiniz" diye azarlamaya başladırlar. hangi hareketten bahsettiğini sorunca da "siz daha iyi bilirsiniz" karşılığını aldık. benden ayrı bir arabaya konan kız arkadaşımın yanındaki sarışın uzun saçlı genç ise nereli olduğu sorusuna "arnavutum" yanıtını verince "bu ülkede bi öyle bir böyle olunmaz, ne isen osundur" iması yapılmış. 2 polis aracı ile şişli etfal'e sağlık muayenesine götürüldük. sağlık muayenesi dendiğine bakmayın, "iyi misin, darp izin var mı" sorunlarının ardından biz muayene odasının dışına çıkarıldık ve bir kaç polis içeride kaldı. her ne kadar darp yememiş olsak da bunu bilmeyen hekimin bize hiç elini bile sürmeden üstüne biz göz altına almış ve "pekala baskı altında tutabilecek" polislerin yanına böyle bir muayene şekli seçmesi ilginç idi...

şişli etfal'in ardından tekrar araçlara bindirilerek harbiye karakolu'nun yolunu tuttuk. o sırada telefonumun yanımda olmadığını farkedip polislerden mümkünse hastaneye bir telefon bulunup bulunmadığının sorulmasını rica ettim. "bulunursa haber verirler" cevabını aldım. yahu bulursa yalnızca çalışanlar mı bulacak, elbet bir vatandaş da bulup cebine atabilir. bu noktada telefonu nerede kaybettiğimi bilmediğimden kimseyi suçlamak istemiyorum ama böyle bir karşılık da aldım...

harbiye karakolu'nun "içinde" bize son derece iyi davranıldı. bir ön ifade, kimlik, adres ve iletişim bilgilerimiz alındıktan sonra tekrar araçlara bindirilip taaaa yeni bosna'daki adli tıp'a alkol muayenesine gittik. mesafeyi siz düşünün. cumartesi günü, nişantaşı'nda her köşe başında alkol kontrol ekipleri var ve biz harbiye'den yenibosna'ya gidiyoruz. yeni bosna'da devalı olarak elektirikleri kesilip duran adli tıp'da "bizden alkol muayenesi için 10'ar tl vermemiz istendi." "ne münasebet" dediğimizde ise savcılıktan yazı gelmediğini ve adli tıp'ın da alkol muayenesini ancak o şekilde parasız yaptığını söylkediler. kendilerine, eğer savcılıktan gelmiş bir yazı yoksa hukuksuz işlem yaptıklarını ve devletin bana dayattığı bir test için için bir de benden para talep edemeyeceğini söyledim. bunun üzerine işleri bir an önce bitirmeye çalıştıklarını ve biz en kısa sürede salmak istediklerini söylediler. ben de bunun üzerine kız arkadaşımla beraber (biraz da hayalci bir şekilde) konsere yetişebilmek için 20 tl verip alkol testimizi yaptırdık. diğer 3 kişi ise paraları olmadığını söyleyiğ ödemeyi yapmadılar ve polisler de 2 araçalrı olmasına karşın onlardan bizi ayırmayacaklarını söyleyip 1 saat daha bizi orada beklettiler. diğer kişilerin de alkol kontrolü yapıldıktan sonra bana 20 tl'lik bir makbuz verdiler ve polis merkezine geri döndük.

polis merkezinde bu defa biz sivil polisler beklemekteydi. 2. bir defa kimlik, adres ve iletişim bilgilerimizi verdikten sonra sorgu ilginç bir hal aldı. bu defa bize "politik görüşümüz" ve nereden tanıştığımız sorulmaktaydı. politik görüş konusunda ben ve kız arkadaşım nötr der iken bunlar ısrarla hangi partiye oy verdiğimiz soruldu. buna ek olarak herhangi bir toplu olaya karışıp karışmadığımız ve özellikle "cumhuriyet mitingleri"nde bulunup bulunmadığımız 1'den fazla kere soruldu...

bu fasıl da bittikten sonra sivil polisler ayrıldı ve bize o gece ve ertesi gün epey yardımcı olan komiser geldi, bize haklarımızı okudu. konuşmak zorunda olmadığımızı, istersen avukat çağırıp veya isteyip o şekilde ifade verebileceğimizi ve istersek ailelerimize haber verebileceklerini söyledi. yemek, su gibi ihtiyaçlarımızı sorduktan sonra da bir gece süreyle nezarethanede misafir olduğumuzu söyledi. kendi karakolunda kadınlar için ayrı yer olmadığından kız arkadaşımı yakındaki bir karakola aktaracaklarını ekledi. bu karakolun "içinde" bu karakol çalışanlarınca uğradığımız muamele ne kadar iyiyse kız arkadaşımın aktarıldığı şişli'deki karakolda o kadar rezil imiş. tek kişilik dar nezarethanede sabaha kadar tepeden bir projektör çalıştırılmış ve uzun bir süre boyunca da yüksek sesle müzik çalmış. kız arkadaşım ilerleyen saatlerde ailesine haber verilmesini istediğinde ise numaranın arayabilecekleri alanda olmadığını söylemişler; sonradan araştırdığımıza göre aslında polis merkezinde aile vb. yerlere haber verileceğinde numaranın uzaklığı farketmeksizin arama yapılması gerekirmiş...

benim resmi ifademi verdiğim saat tam olarak gece saat 2.00. ifade memuruna niçin bu saatte verdiğim, geldiğimde veya sabah vermemin ne gibi bir mahsuru olduğunu sorduğumda ise "en uygun saati bekledim" yanıtını aldım. anlayacağınız ifade vermek için 1-2 saat uyuyup uyandırılıp ardından o uyku mahmurluğu ile ifade vermem beklendi... o sırada bizle beraber içeri alınan gençlerden birinin oraya gelen babasına verilen gözaltı gerekçesine adamın verdiği yanıt manidardı: "başbakanın arabasına hareket çektiği 'söylendi' diye 1 gece gözaltı; şaka mı şimdi bu?..."

sabah olunca bu defa daha büyük bir ekip arabasının arka tellerle çevrilmiş arkasına tıkıldım, şişli bomonti'de uğradığımız karakoldan kız arkadaşım alınıp öne bindirildikten sonra mecidiyeköy'deki şişli emniyet müdürlüğü'ne götürüldük. hakkımızda herhangi bir cezai yaptırım olmamasına karşın burada "mahkum edilmiş veyahut suçüstü yakalanmış bir suçluymuşuz gibi parmak izimiz alındı." uygulama bununla da bitmedi, ardından bu defa "önden ve yanlardan olmak üzere resimlerimiz altına numara konularak çekildi." 3. kez kimlik, adres ve iletişim bilgilerimizi verdik. tam ayrılıyoruz derken bi baktık ki kız arkadaşım hariç tüm erkekler 2'şerli bir şekilde kelepçeleniyoruz. koca emniyet müdürlüğünün içinde ne gerekçeyle böyle bir muameleye maruz kaldığımızı sorunca da "bu bizim insiyatifimiz" karşılığını aldık. sanırım yüksek eğitimli polis kişisi insiyatif ve "imtiyaz" sözcüklerinin farkını bilmiyordu... bu şekilde emniyet müdürlüğünden çıkarılığ aynı araçla bu defa 3 kişi arkada şişli etfal'e tekrar götürüldük. şişli etfal'deki pskolojik danışman bir sorunumuz olup olmadığını, bir darp/çürük izimiz olup olmadığını "yine polislerin yanında" sordu. kendisine benden 40 cm kısa bir kişi ile takın ve ters bir şekilde kelepçelendiğimden o andan bileğimin çürümekte olduğunu izleri işaret ederek gösterdim; bir etkisi olmadı, yine biz dışarı çıkarıldık ve bir polis içerde kaldı ve belgeler hazırlandı. harbiye karakolu'na geri döndüğümüzde komiser bizim niye kelepçelendiğimizi ve bunu kimin yaptığını sordu. bilmediğimizi söyledik ve tabi ki o sırada kelepçeleyen memur ortalarda yoktu; harbiye karakolunun memuru olmayabilir bu yüzden kesin konuşmayayım.

karakolda niçin defalarca kez adres bilgilerimizin alındığını sorduğumda ortak bir bilgi havuzuna erişimin olmadığını dehşet içerisinde öğrendim. nüfus müdürlüğünden alınan nufus şeceresinde bile tüm bunlar varken polisin -başbakanlığa ve içişleri bakanlığına bağlı polisin- bu bilgilere erişememesi/erişmemesi epey ilgiçti... sonuç olarak karakoldan şişli savcılığına sevkedildik ve oradaki nöbetçi savcı bizi delil yetersizliğinden serbest bıraktı. bugün(dün) de savcılığa gidip soruiturup aldığım belgeye göre 3. şahısların ifadelerine dayanan bu olayda takipsizlik kararı verilmiş...

sonuç olarak ne mi oldu; benim ve kız arkadaşımın tam 1 günü dengesiz muamelelere uğrayarak haba oldu. ben nezarethane zemininde 1 geceyi ayakkabılarımı kendime yastık yaparak geçirmiş, kız arkadaşım ise tamamen uykusuz çıldırma aşamasında sabahlamış oldu. bunca şeyi niçin geç yazdım; 1 aylığına çaylaktım ve yazarlığım yeni onaylandı. bunca şeyi niye mi yazdım; dava açmamın hiçbir faydası olmayacağını bildiğimden ve sinirlerimi bir dolu bürokratik işlemle daha da germek istemediğimden herkesin olanları bu yolla öğrenmesini istedim...

son olarak; hepimize geçmiş olsun...
Öncelikle şunu okuyun ve sürekli savunduğunuz insanların gerçek yüzünü görün. Polis sorgusunda siyasi görüş sormak, Cumhuriyet mitinglerine katılıp katılmadıklarını sormak, hangi partiye oy verdiğini sormak bu nasıl bir rezalettir. O çok sevdiğiniz AKP bu ülkenin başına gelen en kötü şeydir. Hiçbir parti, başbakan bu kadar faşistçe hareket etmedi bu ülkede. Buna ordu da darbe yapan generaller de dahil. Şu anda bu ülkede sivil bir darbe yapılıyor. Bütün kurumlarda kadrolaşma var, her yerde yandaşlara destek çıkılıyor, muhalif olan kesim susturulmaya ve de yandaş olarak görmedikleri kişilere köstek olunmaya çalışılıyor. Türkiye'nin gidişi hiç de hayra alamet değil. Bu ülkede bireysel özgürlükler bu kadar ayaklar altındayken Avrupa Birliğine girmemiz hayalden öte birşey değil. Tabii AKP AB'ye girebilmek için diğer hiçbir aday ülkeden istenmeyen talepleri yerine getirmeye devam edecektir. Özetle PKK'ya ve AB'ye tavizler verilmeye devam edecektir.
Durmak yok yola devam.. :cursing:

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
bizlere özgürlük vaad edip bizleri sömürmeye çalışanlar nasıl bir dünya kurup yaşıyorsa bizde öyle yaşamaya çalışıyoruz. özgürlük dediğin sadece size değil bizede gerek.bizde sizin gibiyiz.neyin acısını çıkarıyorsunuz anlamadım ki ben
Değiştirilmesi gereken zihniyet de işte tam da budur => "siz-biz kavramı !" :hammer:

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
http://forum.shiftdelete.net/begeni...lere-ragmen-alevi-haklarini-savunmak-2-a.html

burdaki konuyu incelediğinde göreceksin "siz-biz" kavramını desteklemediğimi aksine "siz-biz" e her zaman karşı olduğumu.

hani dahilikle delilik arasında ince bir çizgi var ya, işte o çizgi heryerde var.tama siz-biz i desteklemiyoruz ama özgürlüklerimizden de ödün vermeyiz.veremeyiz vermemeliyiz.herşeydne önce insanız.ben neden rock dinlediğim için "horned hand" yaptığım için içeri atılayım? üstüne basa basa söylüyorum kimsenin babasının ülkesi değil burası.kimse istediği gibi at koşturamaz(ben ne kadar kendimi yırtsam da bu dediklerim oluyor gerçi)