Meta keyword tabanlı arama motoru

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Normalde Php progracısıyım fakat işim gereği asp.net'de öğrenmem gerekiyor. Pusula yayınevinden bir asp.net kitabı edindim.

Fakat biliyorum ki o kitaba pek bakmıyacam :D çünkü bir proje düşünüp onu yapmaya çalışmak daha heycanlı oluyor.

Aklımdaki proje meta keywordsleri indexleyen bir bot ve bunları sorgusunu yapacak bir arayüz.

Zaten Deneme amaçlı bir proje olacağı projeyi kendi bilgisayarım üzerinden yayınlayacam.

Bana lazım olan şey meta keywords leri indexlemek için bir algoritma (brute-force dışında)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
benim ranking ile falan da işim yok sistemin yapacağı tek şey meta keywordleri tutmak ve listelemek. sorun indexleme kısmında. keşke google indexlediği tüm pr derecesi almış sitelerinin bir listesini yayınlasa :D bende direkt onları indexlerdim.

alexa'dan en iyi 1 milyon site listesi buldum indirdim. sanırım biraz faydalı olacak

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Olmayacak dua seninkisi :) Rekabetten ötürü kimse yayınlamaz :)

---------- saat 11:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:54 eklenmişti ----------

Ha şunu söylemeyi unutmuşum. dmoz.org ve directory.google.com gibi kullanıcıların oluşturduğu dünya çapında siteler var. Bu sitelere site sahipleri başvuru yapıyor kendi sitelerini indexletmek için. Editör onayı alındıktan sonra site gerekli kategoriye indexleniyor.

Arama motorları sık sık bu siteleri kullanır. Çünkü burda onaylanan siteler daha kaliteli sitelerdir. Bu siteleri de kullanabilirsin.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
şimdilik alexa verileri yeterli gibi. zaten bu google'a rakip olma amacı güden bir proje değil.

dolayısıyla içerik çok önemli değil. önemli olan gerekli kaynak aktarıldığında tıkır tıkır çalışacak birşey yapmak benim için