Meslek Seçimi Sorunsalı

Animeci4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selamlar. 16 yaşındayım ve son sınıf öğrencisiyim. Şu anda da YÖS sınavına hazırlanıyorum, Azerbaycanlıyım bu arada. Neyse, şimdi konuya gelelim. Eskiden iktisat falan düşünürdüm 2 yıl önce falan ama o eskide kaldı. Sonra bu sene bilgisayar mühendisliği yattı aklıma ama çok zor diye vazgeçtim, bir iki kere yazılımla karşılaşmıştım ve benlik olmadığını görmüştüm, 8 sınıfta falandı bu ama hala geçerlidir diye düşünüyorum. Şimdi grafik tasarım düşündüm ama onda da kuşkuluyum şu an. Kısacası meslek seçiminde sorun yaşıyorum. Bu arada hobilerini düşün filan yazmayın, çünkü hobilerimi de biliyorum ama meslek seçiminde bana yararı yok. Tavsiye istiyorum kısacası. Bir de bir sorum daha var, psikologlar bu konuda yardımcı oluyorlar diye biliyorum, doğru mudur?

Dipnot: Biyoloji, fizik, kimya ağırlıklı bölümler istemiyorum. Bölümde olabilir ama ağırlıklı olmasın. (Bknz. Bilgisayar mühendisliğinde fizik gibi). Ha bir de, hedefim de YTÜ.

Son düzenleme:

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Yaşayacağın hayat senin hayatın, elin hangi işe yatkın bilemeyiz o yüzden kafana yatan hangisiyse onu seç.