Meslek lisesi mi imamhatip lisesi mi?

emre5589

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Ben10. Sınıfa gidiyorum Meslek lisesi Büro yönetimi bölümünde okuyorum ve Hukuk okuyup savcı olmak istiyorum. Bir çoğunuzun vereceği tepkiyi tahmin ediyorum fakat savcı olmayı çok istiyorum. 12. Sınıfa gelince stajını adliyede yapacagim fakat bildiğiniz üzere meslek liselerinde mat, biyoloji, kimya felan yok. Bu sebepten ötürü imam hatip lisesine mi gitsem diyorum. Sizce imamhatip lisesi mantıklı mı?

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
İmam hatipdede çoğunluk
Kuran
Arapça tarzı yani en çok bu dersler

Bence meslek

Emphesis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İmam hatipde okursan eğer önün meslek lisesine göre daha az açık olabilir.Bence meslek lisesini seçmende fayda var

Sherlock.Holmes

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Geleceğini etkileyecek bu sorunun cevabını formda aramak yerine rehber öğretmenin ve diğer öğretmenlerinin fikirlerini alarak ailen ile değerlendirirsen sanırım senin için daha iyi olur

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Burada cevabını arayabilirsin ama esas olan uzmanlarından sorup soruşturman, gitmek istediğin okulların (liselerin) rehberlik hocalarıyla mutlaka görüş derim ben de. Kişisel görüşüm burada eğitim üzerine pek bilgi sahibi birine ben denk gelmedim...

Ben olsam adliyeye bile gitmiştim, çünkü orada staj yapan öğrenciler ve hukukçular var, senden bir adım önde olan ve tüm tecrübelerini seninle paylaşmaya hazırlar :)

emre5589

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Geleceğini etkileyecek bu sorunun cevabını formda aramak yerine rehber öğretmenin ve diğer öğretmenlerinin fikirlerini alarak ailen ile değerlendirirsen sanırım senin için daha iyi olur
Sadece fikirleri degerlendiriyorum.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Peki nasıl calismaliyim fen liselerinden anadolu liselerinden bir sürü rakibim var. Nasıl calisirsam hukuk kazanabilirim? Bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim.

Son düzenleme: