Meslek bilgileri hakkında

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar kendimi tanıtmıştım ancak tekrar söyleyeyim 17 yaşındayım ve Lise 3 öğrencisiyim.

Haliyle üniversiteye çalışmaya başladım cünkü çogu kişinin sahip oldugu düşünceye ben de sahibim, maalesef 1 sene yetmiyor çalışmak için haklıyım sanırım bu düşüncemde.Neyse efenim,dershaneye gidiyorum umarım seneye de giderim.Gelelim asıl konuya malum Türkiye'de hayat zor ve bir türlü kendi hayatımı kazanmaya başlayacagım ileride.

Ama meslekler konusunda çok kararsızım küçüklükten beri hayalim diye bir şey yok kafamda, ha önceden vardır derseniz tabii ki herkesin oldugu gibi benim de hayalimde bir meslek vardı.Ancak günümüzün şartları hayallerimizi gerçekleştirmemizi olumsuz kılabiliyor bazen.Çok dolandırmak istemiyorum konuyu babam astsubay ve lojmanda oturuyoruz babamın arkadaşının eşi Acil Tıp Teknisyeni(ATT) 1 ay boyunca 7 ila 10 gün arasında nöbet tuttugunu geri kalan günlerini evde izinli geçirdigini iletti bana kardeşi de ATT imiş ve maaşıda yanlış hatırlamıyorsam 2000 TL civarında Türkiye şartlarına göre iyi para ha geçinebilir miyim orasını bilemem (Asgari ücretle evini geçindirenler var demenizi duyar gibiyim ancak lütfen o bakış açısından yaklaşmayın).

Bir taraftan da hukuk,mühendislikler -hukuk ile mühendislik cok zıt alanlar ancak MF bölümü de artık TM'den seçim yaptıgı için o da mantıklı geliyor bana - kurcalıyor kafamı,ancak düşünüyorum sonuçta Türkiye'de iş bulmak zor gördügümüz kadarıyla.Bir mühendis olup yavaş yavaş kendimi geliştirerek yükselmek mi yoksa garanti bir meslekte hemen işe başlayıp hayatımı o para üzerinden idame ettirmek mi. Üniversiteden Acil Tıp Teknisyenliği okuyunca Paramedic olunuyor sanırım ve maaşı 2200 TL civarında neredeyse işim garanti cünkü açık fazla.Ama mühendisligi seçersem kendimi geliştirerek bir şeyler yaparak biryerlere gelebilirim ancak iş bulamayadabilirim ve bu konu hakkında çok kararsızım.

Ne kadar uzun yazsamda okuyanlara teşekkür ederim yorumlarınızı bekliyorum. :confused1: