Merlinin Kazanı

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Her gün düzenli olarak yanlı bir biçimde Call Of Duty Modern Warfare 3 ile Battlefield 3 karşılaştırması yapıyor.

Bu adamların yaptığı incelemeler BF3'ü o kadar övüyor ki kesin işte bir iş var dedim.

Dediğim çıktı kimseye kanıtlamaya gerek yok belki de bu işin piyasası artık böyledir ama sadece yazıklar olsun diyorum.

Demek ki oyun haberi bile okurken süzgeçten geçirmemiz gerekecek o hale geldi birçok yer.

Gerçi burada da Microsoft ürünlerinin reklamı yapılmıyor değil biliyoruz ama en azından sadece tanıtım amaçlı yapılıyor.

Bunların reklamında ise diğerlerine çamur atarak bir yerlere gelmeye çalışılıyor.

BF3 elbet güzel oyundur ama bu reklam politikasının arkasında her kim varsa
ve ona destek olan Merlinin Kazanına lanet olsun diyorum başka birşey demeye gerek yok..

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Orada çalışanlar da bizlerin çok yakın arkadaşı. O yüzden lanet olsun filan yerine daha düzgün eleştiriler yapalım. O sitede bizler için bu tarz şeyler söylense nasıl karşılanacağını bir düşünün. O yüzden eleştiri yaparken kullandığımız kelimelere dikkat edelim lütfen.

Reaksiyon puanı
68
bende takip ediyordum zamanında ama bende farkettim diğer oyunlara çamur atmaya başladılar şimdilik bölümsonucanavarını takip ediyom.

---------- Post added at 16:22 ---------- Previous post was at 16:20 ----------

Ayrıca "lanet olsun" kelimesi çok ağır olmuş. Lanet okumayı kimseye yakıştırmam, kimsede kendine yakıştırmasın bence :)

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Merlinin Kazanı Türk oyun sektörü için efsanedir. Hakaret etmeye gerek yok böyle olunca insanlar sizin yapıcı bir eleştiri yaptığınızı değil kuyruk acısıyla bir şeyler karaladığınızı düşünür. Benden söylemesi.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Evet zaten ben de Activision için çalışıyorum.
Kuyruk acısı var biraz :)

Millet saçma saçma konuşmaya alışmış, MK benim de gözümde efsane sitedir(idi)
Ben sadece okuyucuyum, bir tane bile yorum yazmışlığım yoktur(mk için), çok okuyup az yazmaya dikkat ederim.
Ama ben bu dönen dolabın kanıtı göstersem birilerinin kuyruğu fena acıyacak dediğim gibi gerek yok.
Şike işin içine girince şampiyonluğu gitti küme düştü benim gözümde :)
Tekrar söylüyorum tekrar söylerim.
Bizans oyunlarına bulaşan herkese lanet olsun.

yassiada

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merlinin kazanı yerine alaaddinin sihirli lambası olmalıydı ondan bunlar geliyor başına :)

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
merlininkazanı 10 sene varmıdır, bayağı oluyor bu site, hiç kapanmadı, aynı çizgisini sürdürmeye devam ediyor.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Merlinin Kazanı 10 seneden fazla
2000'den beri var.
Fenerbahçe de 1907'den beri var :)

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben de kaç zamandır bakmıyorum MK' ye.Oyun incelemeleri gereksiz şekilde çok uzun ve çok kişisel. Ama bildiğim bir şey var ki o da MK Türkiye'de çok uzun yıllardır var olan bir site. Varsa eleştiriniz bunlar yapıcı olmalı lanet falan deyince yaptığınız eleştiriyi de kimse dikkate almaz .

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ahahah :D Bende aynısında şikayetçiyim yazıyorum editörleri kızdırmak için yorumlar hiçbirini yayınlamıyorlar BSC de aynı şimdiye kadar hiç yayınlanmadı.He Merlnin Kazanında bir haber vardı Activision biz piyasaya motor değil oyun yapıyoruz diye bende "tövbe estağfirullah" demiştim

ancak incelemeleri tam benim kafaya uygun BSC benim gibi düşünmüyor...

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bir insan bir olayı veya görüşü sırf güzel edebiyatla anlatıldığı için dikkate alacaksa veya sırf edebiyatı eksik olduğu için dikkate almayacaksa
kendi konum için söylüyorum almasa da olur :)

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Onların amacını anlatayım sana en başında beri böyleydi.Biraz reyting işi.

En başlarda gayet seviyeli haber yapıyorlardı konulardaki yorumlara dikkat ediyorum MW 3 daha iyi diyen herkesi eksileyip BF 3 e artı basıyorlardı.Bir haber yapmışlardı MW 3 ün grafikleri MW2 den daha iyi diye aşağı komple eksiydi bunlarda bertaraf olmamak için taraf oldular olay bundan ibaret ...

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bir insan bir olayı veya görüşü sırf güzel edebiyatla anlatıldığı için dikkate alacaksa veya sırf edebiyatı eksik olduğu için dikkate almayacaksa
kendi konum için söylüyorum almasa da olur :)
O zaman burda yakınmanın da bir mantığı yok, değil mi ama:)

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bence senin burada yakınmanın mantığı yok.
cevap yazman için kimse zorlamadı.
burası forum, burada makale yayınlamıyoruz, resmi bir iş yapmıyoruz.
dikkat ettiysen editör yazmıyor üye yazıyor benim rütbemde.
edebiyat istiyorsan edebiyatfatihi.com önerimdir :)

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Umarım anlattığımı anlamışsındır.Yoksa onlara ne MW 3 ten BF 3 ten zaten kalıplaşmış bir okuyucu kitlesi var ne olursa olsun okurlar.Böyle reytingler artıyor önceden çok yorum yoktu.Şimdi onlarca sayfaya çıktı :)

trem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
merlinin kazanını severim aslında severdim ta ki 2 gün önceye kadar,arkadaşlar mw3'ün silah listeleri kesinleşti diye haber yapmışlar ,verdiği siteyi açtım ,site fan yapımı ,video ve fotoğraflarda gözükmüş silahları siteye koymuşlar dandik bi site yani ama bunu resmi haber diye koymuşlar bende yorum yaptım nasıl bir haber anlayışınız var diye yorumu yayınlamadılar ama haberi kaldırdılar sanırsam,

bf3-mw3 kavgasına gelirsek bende gerçekten EA'in birilerine para verdiğini veya buna benzer birşeyler yaptığını düşünüyorum,hangi siteyi açarsam açıyım call of dutye bi laf atma ,küçümseme var özellikle youtube ve oyun forum ve haber sitelerinde ,tek bişey bilirim oda çıkmadan önce aşırı derecede övülen,reklamı yapılan filmlerin veya oyunların her zaman sonu hazin olur en azından beklentileri karşılamaz,battlefield 3 güzel bir oyuna benziyor fakat çok abartıldığını düşünüyorum.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Reyting de var işin içinde evet.
Bütün yaptıkları MW3-BF3 karşılaştırmaları hit oluyor zaten.

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bence senin burada yakınmanın mantığı yok.
cevap yazman için kimse zorlamadı.
burası forum, burada makale yayınlamıyoruz, resmi bir iş yapmıyoruz.
dikkat ettiysen editör yazmıyor üye yazıyor benim rütbemde.
edebiyat istiyorsan edebiyatfatihi.com önerimdir :)

zorlama mı, edebiyat mı bu saatlerde ne içiyorsunuz bu sıcakta :D

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Güzel site bence ya böyle ufak şeylere takılmayın :)

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Her gün düzenli olarak yanlı bir biçimde Call Of Duty Modern Warfare 3 ile Battlefield 3 karşılaştırması yapıyor.

Bu adamların yaptığı incelemeler BF3'ü o kadar övüyor ki kesin işte bir iş var dedim.

Dediğim çıktı kimseye kanıtlamaya gerek yok belki de bu işin piyasası artık böyledir ama sadece yazıklar olsun diyorum.

Demek ki oyun haberi bile okurken süzgeçten geçirmemiz gerekecek o hale geldi birçok yer.

Gerçi burada da Microsoft ürünlerinin reklamı yapılmıyor değil biliyoruz ama en azından sadece tanıtım amaçlı yapılıyor.

Bunların reklamında ise diğerlerine çamur atarak bir yerlere gelmeye çalışılıyor.

BF3 elbet güzel oyundur ama bu reklam politikasının arkasında her kim varsa
ve ona destek olan Merlinin Kazanına lanet olsun diyorum başka birşey demeye gerek yok..

Orada çalışanlar da bizlerin çok yakın arkadaşı. O yüzden lanet olsun filan yerine daha düzgün eleştiriler yapalım. O sitede bizler için bu tarz şeyler söylense nasıl karşılanacağını bir düşünün. O yüzden eleştiri yaparken kullandığımız kelimelere dikkat edelim lütfen.

Arkadaş yanlı olarak yapılan işler sonucunda içindeki duyguyu lanet olsun diyerek dile getirmiş sadece, orada çalışan insanların kim olduğu kimsenin umurunda olmaması lazım, sonuçta onlarda işçi ve kendilerine verilen işi yapıyorlar.
Ha bu arada biz, yani okuyucular, yani site sahiplerine para kazandıran insanlar hissettiğimiz eşitsizliği, bu eşitliği bozan insanlara ya da firmalara özgür bir şekilde iletebiliriz haddimizi aşmadığımız sürece.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
oyun incelemesi ile donanım incelemesini birbirine karıştırmayalım. bir donanımı incelerken neyin ne olduğu az çok bellidir. ancak oyun, kişiden kişiye değişebilecek subjectif bir konu. incelemeyi yapan editör de olsa nihayetinde insan. şahsi zevkleri, beklentileri incelemesini etkileyebilir.

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
eskiden amma bakıyorduk burdan oyun

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
half life elder scrollsdan iyi dediklerinden beri girmiyorum o siteye kişisel bişey falan demeyin half life gibi salakça bir oyun (adamı gördün öldür tamam bu kadar dan ibaret) nasıl oluyo da elder scrolls dan daha iyi oluyo
linki burda bu kadar salaça bi liste olmaz devil may cry listede yok nerde salakça oyun var listeye koymuşlar bu kadar saçmalamamanın üstüne sallanmaz artık bu M.K

http://www.merlininkazani.com/Tum_z...yun_serisi-oyun_haber-42991p3.html#haber_basi

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
zencicek oruç başına mı vurdu ?

MK nın editörleri yapmadı onu bak ne yazıyor lütfen iftara kadar yorum yapma

Guinness Rekorlar kitabına göre en iyi 50 oyun serisi bunlar

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
half life elder scrollsdan iyi dediklerinden beri girmiyorum o siteye kişisel bişey falan demeyin half life gibi salakça bir oyun (adamı gördün öldür tamam bu kadar dan ibaret) nasıl oluyo da elder scrolls dan daha iyi oluyo
linki burda bu kadar salaça bi liste olmaz devil may cry listede yok nerde salakça oyun var listeye koymuşlar bu kadar saçmalamamanın üstüne sallanmaz artık bu M.K

http://www.merlininkazani.com/Tum_z...yun_serisi-oyun_haber-42991p3.html#haber_basi

Half Life gibi efsanevi bir seriye salakça derseniz asıl sizi kimse sallamaz. Bilginiz olsun.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
galiba biraz susadım çok sıcaaaaaaak :) o zaman guiness saçmalamış
----------------------
half life mı efsane oyunda adam öldürden başka bişey yok ki millet kolay olduğu için böylesi oyunları oynarsa tabi efsane olur

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hocam zevkler tartışılmaz siz beğenmeyebilirsiniz.Sizin için başka oyun güzeldir efsanedir. Bizim için başka.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
o konuda size saygısızlık etmem bilmeden ettiysem de kusuruma bakmayın malum çok sıcak ve orucuz MK da üstteki guiness yazısı gözümden kaçmış liste değil listedeki sıralamaya kızıyorum ben diyim

Teamfortress2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eleştiri tabii ki olmalı, ancak yapıcı konuda. Burada gördüğüm eleştiriler, kusura bakmayın ki" çok çocukca ve bilinçsizce" yapımlış yorumlar.

Öncelikle Call of Duty vs Battlefield veya farklı oyunların birbiriyle karşılaştırılması durumu, Merlin'in icadı değil, eğer yabancı sitelere bakarsanız bunun her yerde olduğunu görürsünüz. İkinci olarak Battlefield çok iyi, Modern Warfare çok kötü durumu veya benzeri durumlar, editörlerin düşüncelerini değil, haberlerin içeriğini, dolayısıyla orijinal hallerini yansıtıyor bir nebze. Bu da haberi nasıl okudunuğuz ve nasıl anlamak istediğinizle alakalı bir durum. Demek ki işinize nasıl geliyorsa öyle anlıyor, ama her konuda kendinizi haklı göstererek karşı tarafı eleştiriyorsunuz. Bu çok yanlış!

Hergün benzer haberleri görüp, konu hakkında şikayetçi olmanız ise ilginç. Her haberi okumak zorunda değilsiniz. Zira zaten site üzerinde hergün birçok haber yapılıyor. Farklı haberler görelim diyorsunuz, ama farklı haber yapılınca bile hala bilindik oyunlara tıklayıp, yorum yapıyorsunuz. Bu genel bir kavram, kişiselleştirme yapmıyorum. Ve artık reklam konusu çok önemli olduğı için, yapımcılar da oyunlarla ilgili tüm bilgileri bir kerede vermek yerine, ara ara, parça parça vermeyi deniyor ve böylece gündemde kalabiliyorlar. Dolayısıyla çıkan haberler de siteye ekleniyor. Eklenmesin mi yani, bunun neresi garip?

Haber okuyup, anlama konusunda bir diğer husus ise; yabancı kuruluşların, yapımcıların veya oyunlarla ilgili şahısların yaptıkları yorumları, "sanki Merlin ekibi yapıyor" gibi zannederek bu kişileri "taraf" olarak göstermeniz. Bu da çok yanlış. Örnek: Half-Life'ın The Elder Scrolls'tan iyi olma muhabbeti. Eee, arkadaşım, orada kaynak verilmiş, Guinnes Rekorlar Kitabı denilmiş değil mi? Sen ne akla hizmet olarak bu listeyi, yazarların yaptığını belirtip de kişisel davrandığını düşünürsün? Ki düşünüp, yanlış yorumlar yapıyorsun işte...

Son olarak; "Merlin şu tarafı tutuyor, FIFA'yı seviyorsa, demek ki PES'i sevmiyor" gibi çocukça düşüncelerden vazgeçin artık. İlla bir oyun iyiyse, diğeri kötü olmak zorunda mı? Ve evet, oyun firmaları, siteler yorum yapıyor, haber giriyor, "aman bizi övmüşler" gibi durumlar için gidipde herkese paralar dağıtmaz. İçiniz rahat olsun. Zaten bu iş yapılırken de böyle bir beklenti içine girmez kimse. ;)

BİR DOST...