Merkezi Sistemden Gelen Kabloya Başka Bir Uydu Bağlamak?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Merkezi Sistemden Gelen Kabloya Başka Bir Uydu Bağlamak?

Evet arkadaşlar apartmanda merkezi sistem var Türksat ve Hotbird ben kendime bir çanak bağladım ve bu da Eutelsat şimdi bu merkezi sisteme bu Eutelsat'dan gelen kabloyu EMP E162-DT optinon swich ile birleştirip sorunsuz bir yayın izleyebilir miyim?

EMP E162-DT optinon swich
24cefth.jpg

Başka bir forumda arkadaşın verdiği şema.
28anls9.jpg

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yayını giriş yapacağın cihaza göre değişir bu. Ama normal switch'le olmaz diyecektim t konn. kullanmış. Açıkçası olacağını hiç zannetmiyorum. O kullandıkları yerine iki kabloyu birbirine bağlaman arasında hiç fark yok :D Merkezi sistemde ise farklı bir sistem var. 2 yayından ayrı ayrı güc gelir . Mesala 2 birim olsun 2+2 4 birim olarak gelir. Ama bu alıcıya zarar vereceği için cihaz bunu 2 birime düşürür.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Yayını giriş yapacağın cihaza göre değişir bu. Ama normal switch'le olmaz diyecektim t konn. kullanmış. Açıkçası olacağını hiç zannetmiyorum. O kullandıkları yerine iki kabloyu birbirine bağlaman arasında hiç fark yok :D Merkezi sistemde ise farklı bir sistem var. 2 yayından ayrı ayrı güc gelir . Mesala 2 birim olsun 2+2 4 birim olarak gelir. Ama bu alıcıya zarar vereceği için cihaz bunu 2 birime düşürür.

Dreambox 800 HD pvr de kullanacagım bu sistemi forumlarda insanlar bu şekilde yayın alabilmişler.Denesem mi yoksa masraf mı olur :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Dreambox 800 HD pvr de kullanacagım bu sistemi forumlarda insanlar bu şekilde yayın alabilmişler.Denesem mi yoksa masraf mı olur :)

Ya switch elektirik uzatma kablosu gibi bişey. Ama sorun şurda iki farklı noktadan güç gelecek. Çünkü switchte woltajla alakalı hiç bir şey yok. Yayın alırsın fakat cihaza zarar verir mi bişey diyemem.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31

Ya switch elektirik uzatma kablosu gibi bişey. Ama sorun şurda iki farklı noktadan güç gelecek. Çünkü switchte woltajla alakalı hiç bir şey yok. Yayın alırsın fakat cihaza zarar verir mi bişey diyemem.

Mesajınızı mail'de okudumda benim eve gelen kablo tek kablo merkezi sistem olduğu için. O tek kabloyla Türksat ve Hotbird alıyorum tam burda başlıyor sorun yeni taktığım eutelsat uydusunun kablosunu buna bağlayıp uydu alıcısından yapılandırmadan lnb ayarlarından ayarlayabilrim tamam ama yukarda @Mta arkadaş o 3 uydu birleşince Dreambox'un tuner i yakmasın?Bunu ben en iyisi uydustore'ye sorayım uyduyu aldıgım yere.Benim asıl amacım şimdi yarın adam gelecek bir de 20 25 metre kablo parası vermeyim :) o yüzdendir bu uğrasıım tüm iş çatıda bitsin yani santralden bana gelen kabloya bağlansın gelsin :)

Aşağıdaki arkadaşlar bu aparatlarla almışlar yayını

zxp8p0.jpg

Bu alttaki biraz saçma geldi sanki
2cr3x4n.jpg

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Merkezi sistemden gelen uç ikiye bölünüp iki ayrı receiver ile izlenmez. ayrıca merkezi sistemden gelen uc zaten çatıda disec den gelmekte bu uca baska bi disec bağlayıp başka çanak ilave edersen merkezi sistem yayınını alacağını zannetmiyorum sadece diğer çanakdan yayın alabilirisin

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Merkezi sistemden gelen uç ikiye bölünüp iki ayrı receiver ile izlenmez. ayrıca merkezi sistemden gelen uc zaten çatıda disec den gelmekte bu uca baska bi disec bağlayıp başka çanak ilave edersen merkezi sistem yayınını alacağını zannetmiyorum sadece diğer çanakdan yayın alabilirisin

Benim anlamadığım bunu yaptım diyen adamlar yalan mı söylüyorlar acaba :/

Şimdi dreambox'u aldığım yere mesaj attım cihaza çift tunerli bir tuner tedarik edebilmemiz mümkün mü diyerek eğer varsa böyle bir şey bu yukarladakilerden hiçbirine gerek kalmayacak rahatça iki kabloyuda bağlayabileceğim.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
28anls9.jpg
Evet arkadaşlar şu an yayını alıyorum eutelsatı bağlattım.
Bu yukarıda ki sistemi kurdum ama T konnektör kullanmadım.T konnektör kullanınca ya Dijitürk yada Türksat çalışıyor diğeri çalışmıyordu.
Aslında asıl iş tuner ayarlarında bitiyor ama şimdi bu yaptığımda merkezi sistemden gelen hotbird' ü alamıyorum bugün çok yoruk artık yarın şu alttaki sistemi deneyeceğim benim yaptığımın aynısı sadece bir lnb daha işgal ediliyor merkezi sistemi ikiye ayırıyor ve sanırım hotbird ve türksat ayrılıyor bu şekilde işe yarayacağını düşünüyorum. :)

rlasns.jpg

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Evet bu resimdeki sistem senin işini görecektir hatta merkezi sistemde 3 çanak dahi olsa 3 çıkışlı bi siplitter ile birleştirip 4 çanağı aynı anda izleyebilirdin dün ben dikkatli okumamışım özür

Bu fotoğraftaki düzenekle sadece eutelsat ve türksat uydusunu alabiliyorum ama hotbirdden sinyal alamıyorum
16bhboz.jpg

bunu denedim bunda da sadece eutelsattan sinyal ve yayın alabildim :S
32ztm5k.jpg

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
uydu.jpg

Ben resimde disec A,b,C diye yazdım sen disec de 1=A 2=B 3=C yap
Bu şekildeki gibi yapman yeterli değildir son olarak receiver den Disec ayarlarına girip
Turksat A yada 1e ayarla
Hotbird B yada 2 ye ayarla
Eutelsat C yada 3 e ayarla izlemen lazım kolay gelisin.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31