Merhaba Android, Tanışabilir Miyiz?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
:D

Android bölümüne sanırım açtığım ilk konum, ama son olmayacak. Ben dün akşam xPeria Neo V sipariş ettim. Bu benim hem ilk dokunmatik, hem de ilk androidli telefonum olacak kazasız belasız gelirse.

Ben android'i hiç bilmiyorum, hem de hiç. Ram, Rom diyosunuz ya, fransız gibi bakıyorum.

Nedir Android?

Oyunları, programları ücretli midir?

Arşivi zengin midir? Yeni tanışan birine hangi oyunları, hangi programları öneriyorsunuz?

Yardımınızı bekliyorum..
[MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION], [MENTION=376]pesimist[/MENTION], [MENTION=115737]Kurşun Kalem[/MENTION], @ Anlayan herkes :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan Android candır diye başlayalım :D

-Android Nedir için seni bu konuya alalım :)

-Ram; bildiğin ram pcdeki gibi
-Rom; Android işletim sisteminin kullanılacak donanıma göre özelleştirilmesi diyebiliriz
-Oyun uygulama konusunda sıkıntı yok bol bol kaynak var Legal illegal her çeşidinden bol bol :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan Android candır diye başlayalım :D

-Android Nedir için seni bu konuya alalım :)

-Ram; bildiğin ram pcdeki gibi
-Rom; Android işletim sisteminin kullanılacak donanıma göre özelleştirilmesi diyebiliriz
-Oyun uygulama konusunda sıkıntı yok bol bol kaynak var Legal illegal her çeşidinden bol bol :D

Symbian'da bi sıkıntı vardı. İmei paylaşmadan illegalleri kullanamıyodum. Bunda da var mı?

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Android dünyası kolay gibi gözüken ama zor bir işletim sistemidir
Uygulamaları yüklemesi kolay, iphone ve nokia gibi değil, ne jailbreak ister nede nokia gibi hack.
Telefonu aldığında ilk önemli olan şey, telefonun kendi hafızasıdır, en az 1 gb olması gerek çünkü, telefona uygulama ve oyun yüklendikçe, telin kendi hafızası yavaş yavaş dolmaya başlıyor.
Benim gio telefonun 180 mb kendi hafızası var, sd kartta bölüm oluşturup öyle yüklüyorum :D
Apk denen şey, android uygulama ve oyunların, setup dosyasıdır. bu apkler bazen 10 kb bazende 200 mb buluyor :D
Android markette Yani Play de, şu ana kadar 400000 yakın oyun ve uygulama mevcuttur :D
Tabi bunların çoğu ücretsiz çoğuda ücretlidir. (Bende şu anda 60 tane oyun, 30 a yakın program yüklü )
Rom denen şey, telefonun işletim sisteminin bulunduğu dosya adıdır
Ram ise bilirsin bilgisayardaki ram gibidir, senin telefonun, neo v 512 mb ram vardır
Devamı gelecek

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
:D Hayırlı olsun Furkan, güle güle kullan..

Google Play'deki içeriklerin %60 tan fazlası beleş, için rahat olsun :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Teşekkürler..

Bu arada, Bluetooht kulaklıkta, marka fark etmez dimi? Nokia bh-108 de sipariş ettim de. :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Güle güle kullan, canına oku, kır, parçala telefonu Furkanım :D

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Hayırlı olsun Furkan : )

Mortal Kombat oyna :P

sleeper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun :) Oyun olarak: real racing 2,temple run,ceramic destroyer,asphalt6 pes 2012,boost 2.Bunlar severek oynadığım oyunlar tavsiye ederim.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Hayırlı olsun kardeş, yardım istersen sonuna kadar varım, çünkü elimde arkadaşın neo v var :D onada uygulama ve oyun yükleyeceğim, güzel telefonmuş, onun rengi beyaz, sendeki ne renk kardeş. Aman diyim sakın rom felan uğraşma, çünkü rom bağımlısı olan arkadaşlarım var, bir gün içinde 10 defa rom yüklediğimi hatırlıyorum :D

Aklımda bulunan programların ne işe yaradığını yazayım, ilerde karşınıza çıkacaktır.

1.Root explorer: Sistem dosyalarına erişmek için birebir programdır (üstüne başka program tanımam)
(Root nedir: sistem dosyalarına erişmek için,bu dosyalara izin veren ufak bir programdır.)
2.Adfree: Telefonda bulunan uygulama ve oyunların içinde ufak ekranda reklamlar çıkıyor, onları kaldırmak için
(root gerektirir)
3:Androzip: Android için bence en iyi winzip ve winrar programı :D (rar ve zip dosyaları için)
4.TitaniumBackup: Telefonun bütün sistem dosyaları ve program,uygulamarın yedeğini alan ve oyunların savelerini bile yedeğini alıyor, aylardır kullanıyorum. (root gerektirir)
5.LG CameraPro: Android için, en iyi kamera ve video çekimi yapan programdır, gioda bile 640x480 çekim yapılıyor bu program ile, (1920x1080 ile video bile çekebiliyoruz, tabi kamera 8mp ve yüksek olanlarda)
6.Önbellek temizleyicisi: Bilgisayarda bulunan CCLEANER benzeri bir programdır,
7.TubeMute: Youtube videolarını, ister video olarak, isterseniz mp3 olarak indiren programdır.
(Bu programda indirilen mp3ler, sadece android tarzı telefonlarda çalıyor malesef)
8.Android asistant: Telefon için, bir sürü ayar mevcuttur,
sistemi gösterme-çalışan bütün programları gösterme ve iptal etme-seskontrol-batarya ayarı-önbellek temizleme-program yükleme ve silme-telefonun açılışında çalışanları gösterme-sdkart içindekileri gösterme-sistem temizleme-apk yedek alma ve geri yükleme- ve daha fazlası
9.Terminal emülatör: Android için, ünix kaynak kodlarını işleyen programdır.
10.AppBackup: Yüklenen apk dosyaların apk olarak yedeğini alan programdır, Mesela 26 mb lık Angrybirds space var, markette ücretsiz, onun apksini bulamayız, bu program yardımıyla, istediğiniz yerden indirdiğiniz telefona yüklenen apk dosyaların bir yedeğini alıp, sd kartta AppBackup klasörüne kayıt ediyor, android bir cihaza gönderebilirsiniz.
11.lucky Patcher: Oyunlar bazen açarken lisans hatası verip kapanır, bu program sayesinde, o lisansları silip oyunu hiçbir hata vermeden açıyor.
12.Paint Pro: Çok güzel bir resim çizme programı
13.Camera FV-5: Güzel bir kamerada resim çekme programı, programda bir çok özellik mevcuttur.
14.Touch Retouch: Resimler üzerinde efektler yapabilirsiniz.

Aklıma gelenler bunlar, bu programların hepsi bende yüklüdür.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Teşekkür ederim. Deneyeceğim. Ama Root işlemini yapmayı planlamıyorum. Sanırım o işlem garanti dışı bırakıyor. Elazığa gelmiş kargom, bugün zor da, yarın elime geçer sanırım.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Hayırlı olsun, şu var ama, root yapmam diyenlerin hepsi, root yapıyor :D Markette bile root isteyen program var ben niye root yapmayım, ben şahsen, rootlu şekilde garantiye gönderdim, yapılıp geri geldi :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bu arada hocam unutmuşum, ben gümüşünü istedim.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Güzel renkmiş ama beyazı çok hoşuma gitti şahsen elime aldım karizmatik durdu cidden.

BEYAZ
Sony_Ericsson_Xperia_Neo_V_Cep_Telefonu_1.jpg

GRİ
sony-ericsson-xperia-neo-v_198516.jpg

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Hayırlı olsun hacabi. Güzel bir telefon seçmişsin. Elimdekini satıp bunu almayı planlıyorum ama sadece planlıyorum :) Nasip artık.

Öncelikli tavsiyem root rom olaylarına falan hiç girme. Nedenini falan da sorma hiç bulaşma yani :)
İkincisi mutlaka kılıf veya ekran koruyucu bir zımbırtı edin.
Kullanması gayet basit, bilgisayar ile haşır neşirsen rahatlıkla adapte olabilirsin. Şunlar ilk kullanım için yeterli tavsiyelerdir: Tuş kilidi açma kapama düğmesidir, benim gibi bir gün boyunca "yahu bu nereden kilitleniyor." diye otomatik olarak ekranın kapanmasını bekleme. İkincisi bazı işlemler için ekrana uzun basman gerekiyor. Mesela ekrana bir widget koymak istiyorsun, boş bir yere uzunca bas, telefon titrer, sana bir menü açılır, oradan seçimini yaparsın. İşlem yaptıkça telefonun zırt pırt titremesine alış. Telefonu ilk aldığında kişilere girip (ya da rehber olur bazı romlarda ismi değişiyor) 4 kareli olan menü tuşuna basıyorsun, "içe/dışa aktar" diyorsun, "sim karttan içeri aktar" diyorsun. Karttaki numaralar telefon hafızasına alınıyor. Bu işlemi yapmadan numaralarına ulaşamıyorsun. Ha bir de unutma kaydettiğin numaralar telefon hafızasına yazılır, arada bir yine aynı seçenekten hafızayı sd karta aktarmayı unutma.
Olmazsa olmaz olarak bir dosya yöneticisi yüklemen lazım ki sd karttaki dosyalarına ulaşabilesin. ES File Explorer güzeldir. Bunlar giriş için yeterli sanıyorum, gerisini karıştıra karıştıra öğrenirsin zaten.
Tekrar hayırlı olsun...

Reaksiyon puanı
10,315
hayılı olsun furkancım, güle güle kullan. hayalci'ye katılıyorum, bence de beyaz daha güzel.
ama en güzeli senin sevdiğin renktir tabii ki...

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Hayırlı olsun hacabi. Güzel bir telefon seçmişsin. Elimdekini satıp bunu almayı planlıyorum ama sadece planlıyorum :) Nasip artık.
Teşekkür ederim abi. Bakalım bi gelsin. Root işini merak etmedim değil. Eğer symbiandaki gibi telefonun özelliklerinin önüne geçiyorsa yapabilirim.

hayılı olsun furkancım, güle güle kullan. hayalci'ye katılıyorum, bence de beyaz daha güzel.
ama en güzeli senin sevdiğin renktir tabii ki...

Teşekkür ederim abim. Beyaz çabuk kirlenecek gibi duruyor. Kim bilir, belki kısmet beyazdır beyaz gelir. :D

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
@by efsane root olayı sistem dosyalarına müdahale içindir. Genelde özel romlar yüklemek için root yapılır. Dünyadaki en stabil ve sorunsuz rom, telefonun kendi orjinal romudur. Döner dolaşır, yine orjinal romuna dönersin. Zaten senin telefonun için en son android sürümü 4.0 güncellemesi gelecek. Rom'a gerek yok.
Ne yaparsan yap, elindekinin bilgisayar değil, akıllı telefon olduğunu unutma, o zaman sorun yaşamazsın :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
@by efsane root olayı sistem dosyalarına müdahale içindir. Genelde özel romlar yüklemek için root yapılır. Dünyadaki en stabil ve sorunsuz rom, telefonun kendi orjinal romudur. Döner dolaşır, yine orjinal romuna dönersin. Zaten senin telefonun için en son android sürümü 4.0 güncellemesi gelecek. Rom'a gerek yok.
Ne yaparsan yap, elindekinin bilgisayar değil, akıllı telefon olduğunu unutma, o zaman sorun yaşamazsın :)

Abi amatör olduğum için kavramların halen ne manaya geldiğini çözemedim. Örneğin e63'te bir uygulama yüklemek istiyodum diyodu para ver, veya imei ver. İkisini de vermedim, bişeye yaramadı e63. :D

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Abi amatör olduğum için kavramların halen ne manaya geldiğini çözemedim. Örneğin e63'te bir uygulama yüklemek istiyodum diyodu para ver, veya imei ver. İkisini de vermedim, bişeye yaramadı e63. :D

Ha yok bunda öyle bir şey. Gir markete, ver siparişini gelsin programın. Ha bak telefonu açınca google hesabı isteyip internete bağlanıp, hesabını telefonuna tanımlayacaktır. Bunu yapmazsan marketten bir şey indiremezsin. Markete bilgisayardan girdin, programı seçtin, indir dedin, öyle avel avel bilgisayara program inecek diye bakma benim gibi. O verdiğin google hesabı sayesinde program direk senin telefonuna yollanıyor. Tabi telefondan internete bağlıysan. Telefona iniyor, kendi kendine kuruluyor, sana kullanmak kalıyor. Ha market dışında programların apk'lerini veren siteler mevcut. Onları bilgisayarına indirebiliyorsun. Telefonun sd kartınıa apk dosyasını atıyorsun. Sonra telefondan sd karta giriyorsun. apk dosyasını bulup tıklıyorsun ve kuruyorsun. Manueli de böyle oluyor.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ha yok bunda öyle bir şey. Gir markete, ver siparişini gelsin programın. Ha bak telefonu açınca google hesabı isteyip internete bağlanıp, hesabını telefonuna tanımlayacaktır. Bunu yapmazsan marketten bir şey indiremezsin. Markete bilgisayardan girdin, programı seçtin, indir dedin, öyle avel avel bilgisayara program inecek diye bakma benim gibi. O verdiğin google hesabı sayesinde program direk senin telefonuna yollanıyor. Tabi telefondan internete bağlıysan. Telefona iniyor, kendi kendine kuruluyor, sana kullanmak kalıyor. Ha market dışında programların apk'lerini veren siteler mevcut. Onları bilgisayarına indirebiliyorsun. Telefonun sd kartınıa apk dosyasını atıyorsun. Sonra telefondan sd karta giriyorsun. apk dosyasını bulup tıklıyorsun ve kuruyorsun. Manueli de böyle oluyor.

Önemli bir ayrıntı. Şimdiden çok sevdim bu işi :D

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Telefon eline gelmeden kullanmayı öğrendin hocam :)

Hayırlı olsun.Hep iyi haberler alırsın inşallah.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
by efsane telefon almış, androidle tanışmak istiyor, yardım edelim :)

ilk olarak bence root olayına bulaşma, telefonu bir tanı.. isteklerine göre şekillendirirsin.. bende vodafone tab10 var, benim de ilk androidle tanışmam tabletle oldu.. bana göre androidin tek sıkıntısı var, artaalanda kendi kendine program açıyor.. kapatıyorsun yine açılıyor.. bunu nasıl çözerler bilemiyorum ama symbian telefon alınmaz artık, ioslar da bildiğin kapalı kutu ve pahalı.. alınabilecek en iyi işletim sistemini almışsın by efsane..

umarım telefonuna uyumludur..

program ve oyunlara geçecek olursak..
öncelikle bir gmail mail adresin olacak.. onun üzerinden alışverişi ve oyunu indirmesini yapacaksın..

3G Watchdog: bu program internetini ne kadar kullandığını gösteriyor, limit koyabiliyorsun, eğer net paketi aldıysan ve alacaksan bu programı kesinlikle öneririm..

Advanced Task Killer: androidin tek sorunu olan arka planda çalışan programları bu programla durdurabiliyorsun, ramden kazanıyorsun.. kurduktan sonra ayarlar bölümüne girip birkaç ayar yapman gerekiyor :)

Angry Birds Space: angry birds in son çıkan oyunu, senin telefonda takılma yapar mı yapmaz mı bilemeyeceğim ama denemelisin bence :)

Cartoon Camera: çekeceğin resimleri karakalem olarak çekiyor.. siyah beyazı da ayarlayabiliyorsun..

Dolphin Browser® HD: operacıydım symbianda ama bu tarayıcı gerçekten çok güzel, chrome ve firefoxu yüklemeyi aklından bile geçirme..

Clouds & Sheep: yorumları çok güzel ve beni de saran bir oyun..kuzularla koyunlarla uğraşıyorsun, kuyruklarından çekip yuvarlıyorsun falan.. :)

Fruit Ninja Free: meyve kesiyorsun bu oyunda.. ona göre puan alıyorsun..

MSN Messenger: Mercury Free: bana göre en iyi msn programı.. farklı bir hesabını da ekleyebiliyorsun.. gayet kullanışlı..

MX Player: telefona göre boyutlandırıp illa ki video izleyeceksin, codec sorunu çekmemen için gayet güzel bir video oynatıcı..

QuickPic: en hızlı resim gösterici..

Pixlr-o-matic: gerçekten çok özelliği var ve bir o kadar da basit.. Çok iyi bir uygulama resimde oynamalar çok kaliteli.. destekliyorsa telefonun öneririm..

Skater Boy: kaykaylı bir oyun.. zaman geçirmek için oynanılabilir..

Sporx: sporla aran varsa güncel haberleri anında alıyorsun..

Talking Tom Cat 2 Free: kedi senin söylediklerini tekrarlıyor, iphone da denk gelmişsindir belki.. yükle bulunsun :)

TweetCaster for Twitter: twitter kullanıyorsan bunu kullanmalısın, çünkü twitterın kendi programı hata veriyor.. saç baş yolmamak için bunu kullanabilirsin, ne zaman güncelleme gelir twitterin kendi programına bilmiyorum tabi..

YouTube: anlatmama gerek yok sanırım :)

Yandex.Maps: istanbul için panoraması var.. ve gayette iyi bir gps programı.. google haritaları kullanamayanlar için (ben) biçilmiş kaftan :D

umarım yardımcı olabilmişimdir.. telefonun hayırlı olsun @by efsane

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
by efsane telefon almış, androidle tanışmak istiyor, yardım edelim :)
...

Teşekkürler =) Gelse de kursam, ama sanırım kargo yarına bırakacak. Yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.

Ek olarak sormak istediğim bir şey var. ICS 4.0 güncellemesi nedir, telefonuma faydası ne olacak?