Memur Zammı Salı Günü Masada

llavinya

Dekan
Katılım
9 Ekim 2006
Mesajlar
7,781
Reaksiyon puanı
92
Puanları
0
Toplu görüşmelerde sıra 'zam'da... Sendikalar enflasyonun üzerinde bir artış bekliyor. Hükümetin de masaya bir teklifle gelmesi bekleniyor.


15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşme maratonu son hızıyla devam ediyor. Salı günü taraflar beşinci tur için bir araya gelecek. 25 Ağustos'taki görüşmenin önemi bir hayli büyük. Zira, bu kez masaya "zam" konusu geliyor.

Peki, memurlar ne kadar zam istiyor, hükümet sendikalara ne önermeye hazırlanıyor?

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Yüzdelik zammın dışında taban aylığa yapılacak olan bir ücret artışını öne çıkarmak gayretindeyiz... En yüksek devlet memurunun maaşının %49'u düzeyinde ödenen ek ödemelerin %70'e çıkarılması konusunda talebimiz var. Bunun karşılığı 110 lira.../ 200 liralık seyyanen taban aylığa zam yapılmasını söyledik" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise "5 artı 6 %11 zam, en az 80 TL ek ödeme, sadece sendikalıların yararlandığı ki işçi sendikalarının bu binlerce liralık toplu sözleşme tazminatıyken bizde sadece 10 lira toplu görüşme primi, bunun en az 28 lira olması, vergi indirimi, vergi reformuna ihtiyaç var" diye konuştu.

Hükümetten Henüz Ses Çıkmadı
Hükümet kanadından zam konusu ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.

Ancak Salı günü Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın görüşmelere memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam teklifiyle gelmesi bekleniyor.



Kaynak
 

cem62

Öğrenci
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
85
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
SENDİKLARIMIZ TAM BİR UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYOR...helal olsun..sonrada gelip sendikaya niye üye olmuyorsun diyorlar...yiyin birbirinizi HÜKÜMETTE istediğini yapsın...
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Sendikalar bu görüşmelerde önce kendi çıkarlarını korumaya ve yerine getirmeye çalışıyor.
Vakit kalırsa memurlar için bir şeyler söylüyor:D
İstenen nerdeyse %5'i ancak gerçekleşiyor.
 
Üst