Mekkenin fethi dört bir yanda kutlandı

Bu konuyu okuyanlar

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Bismillahirrahmanirrahim
inna fetahna lke fethan mubiyna
sadakallahülazim

Agd sitemiz gündem bölümünde hoş olmayan bir olayla zikredildi.Bu olay bizlerin kesinlikle tasvip etmediği fevri yapılan bir olaydır.
Yeni yıla girme münasebetiyle Mekkenin fethini 11 gün önceden kutlamaya başladık.İslamiyet için bir dönüm noktası insanlık tarihi için ise bir miladdır.Yenenin nasıl tüm haklarından feda edip en o günün şartlarında öldürülmesi en azından esir edilmesi gereken mağlub tarafı biiznillah avf etmesi onları yereceği yerde övmesi ve kalblerini kazanması günümüz insanlığı için bir umut ışığıdır.Keşke nefslerimizi öyle yenip ayaklar altına alabilsek gurur ve kibirden uzak kalabilsek.
Dernek her türlü siyasi kavgadan uzak gençlerimizin ahlaki yapılarını osmanlı -islam kültürüne göre yönlendirmeyi hedeflemektedir.
Daha önceki yıllarda yaptığımız gibi ülkemizin en büyük bilişim sitesi-formunda bu önemli olayı sitenin adına yakışır biçimde işleyeceğiz bu konudada kardeşlerimizi hazırlığa davet ediyorum

Mekkenin fethi dört bir yanda kutlandı.



Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Mekke'nin fethinin 1380. yıl dönümü nedeniyle Malatya, Balıkesir ve Sivas'ta çeşitli etkinlikler düzenledi.
Malatya Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte Ahmet Tayyar, Kur'an-ı Kerim okudu. Tayyar'in okuduğu Kur'an-ı Kerim, salonu dolduran yüzlerce kişi tarafından ilgiyle dinlendi.
AGD Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, programın açılışında yaptığı konuşmasında, böyle bir etkinliği yaşamalarını nasip eden Allah'a sonsuz teşekkürlerini bildirdi. Emre, ''İman, azim, sabır ve fedakarlıkla ulaşılan ve Cenab-ı Allah'ın bahşettiği büyük fethin 1380'inci yılındayız. Putperes düzenin yıkıldığı, gönüllerin fethedildiği fethi mümini idrak etmek ve hakkın hakimiyeti için çalışma kararlılığımızı sürdürmek için toplanmış bulunmaktayız'' diye konuştu.
Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen programa, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür'ün yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür yaptığı konuşmada, Mekke'nin fethinin önemine değinerek, ''Bugün Mekke'nin fethi olması sebebi ile Müslümanlar için özel bir gün. Bugün şehit liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğulu'nun doğum gününü de icra ediyoruz. Yurdun birçok yerinde şuan gayrı meşru lezzetlerle yılbaşı kutlamaları, Noel organizasyonları tertip edilirken, her birinizin bu salonlarda geçirdiği her bir dakika cenabı Allah nezdinde kıymettardır diye ümit ediyorum.'' dedi.
Gecede Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Karesi mehter takımı gösteri sundu.
Sivas 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen ''Mekke'nin Fethi ve Gençlik Gecesi'' adlı etkinlikte konuşan derneğin AGD Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, Mekke'nin fethinin İslam tarihinde son derece önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Fetihle İslamiyet'in hızla yayılmaya başladığını ifade eden Şimşek, fethin önemine değindi.
İlahiler söylenen ve Kur'an-ı Kerim okunan programda, Mekke'nin fethinin anlatıldığı sinevizyon gösterilerine de yer verildi. Programda 11 yaşındaki Ümmügülsüm Akpınar da Mekke'nin fethi ile ilgili şiir okudu.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun da Mekke'nin fethini anlattığı ve dini konularda görüşlerini aktardığı programın son bölümünde, tasavvuf sanatçısı Umut Mürare ilahiler seslendirdi.
ESKİŞEHİR'DE MEKKE'NİN FETHİNİN 1380. YIL DÖNÜMÜ
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Eskişehir Şubesi, Mekke'nin fethinin 1380. yıl dönümü kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi.
Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu. Müzik dinletisinin ardından Kamer Spor Kulübü, tekvando gösterisi sundu, ''Mekke'' konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.
AGD Eskişehir Şube Başkanı Emin Irmak, amaçlarının gece gündüz demeden Türkiye ve Türk gençliğini için hayırlı hizmetler üretmek olduğunu söyledi. Irmak, ''Anadolu gençliğinin projesi insan, muhatap kitlesi gençlik, sevdası Türkiye'dir. Başka Türkiye olmadığının ve bu ülkeyi sokakta bulmadığımız bilinciyle gece gündüz demeden ülkemiz ve gençliğimiz için en hayırlı hizmetleri yapmaktır'' diye konuştu.
ADANA
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi, Mekke'nin fethinin 1380. yıl dönümü kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi.
Menderes Spor Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Etkinlikte 8 yaşındaki Hafız Ömer Faruk Köse ile hafız adayı 8 yaşındaki Ahmet Kocabey, Kur'an-ı Kerim okudu. Küçük hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim, salonu dolduran binlerce kişi tarafından ilgiyle dinlendi.
Etkinlikte, ''Mekke'' konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.
AGD Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal, programa katılanlara teşekkür etti.
Şiirlerin okunup ilahilerin söylendiği programa çok sayıda kişi katıldı. Etkinlik dolayısıyla kapalı spor salonu tamamen dolarken, çoğu kişi programı dışarıda sinevizyondan izledi.
DENİZLİ
AK Parti Denizli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mithat Ekici, ''Kalplerin fethedilmesi, Kabe'nin fethi kadar önemlidir'' dedi.
Ekici, Mekke'nin fethinin 1380. yıl dönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, tarihte bir damla kan bile dökülmeden nasıl fetihler yapılabileceğini görmek isteyenlerin, Hazreti Muhammed'in (s.a.v) Mekke'yi fethine bakmalarını istedi.
İslamiyetin yayılmasında bir dönüm noktası niteliğinde olan Mekke'nin fethedilmesinin her açıdan örnek alınacak bir olay olduğunu vurgulayan Ekici, ''Kendisi ile yapılan anlaşmanın Mekkelilerce bozulması nedeniyle Mekke'yi fethetmeye hazırlanan Hazreti Muhammed (s.a.v) ve ordusu, fetih esnasında bir damla kan bile dökmemiş, fetih gerçekleşince belde halkına güvence vererek her bir ferdinin can ve malını emniyet altına almıştır. Buradan anlamaktayız ki asıl fetih, yüreklerin fethidir. Yoksa tarihte birçok zalim hükümdarın topraklarını genişletmek uğruna yapmış oldukları kıyımlar fetih değil zulümdür. Bir tarihe bakalım, Firavunların insanları çaprazlama kesmeleri, Kazıklı Voyvoda'nın 80 bin kişiyi kazıklara geçirmesi ve tarihteki birçok diğer katliamlar.''
Mekke'nin fethi, yüce Allah'ın ''evim'' dediği Kabe'nin bu şehirde bulunması nedeniyle de ayrı bir önem arz ettiğine işaret eden Ekici, şunları kaydetti:
''Bu fetihle birlikte Müslümanlar dünyada en önemli mekan olan Kabe'yi fethettiler. Vücudumuzda da en önemli organ kalptir. Kalplerin fethedilmesi, Kabe'nin fethi kadar önemlidir. Bu da ancak adalet ve hakkaniyeti gözeterek olur. Biz, Peygamber Efendimizin yapmış olduğu fethi kendimize örnek alıyor, bu metodu benimsiyoruz. Bu nedenle insan haklarının yayılıp korunması alanında, kişilerin demokratik haklarını sonuna kadar verme ve savunma anlamında ve bireye saygı duyulması ve bu saygının artırılması alanında gerekli çalışmaları sürdürmekle beraber, hizmetlerimizin herkese eşit bir şekilde ulaşması için var gücümüzle çalışıyor, özen gösteriyoruz.''
SİVAS- ŞARKIŞLA
Anadolu Gençlik Dergisi Şarkışla şube başkanlığı tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1380. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 'Mekke'nin Fethi ve Gençlik Gecesi' adlı program, yapıldı.
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Şehitler parkı düğün salonunda Anadolu Gençlik Dergisi Şarkışla şube başkanlığı tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1380. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 'Mekke'nin Fethi ve Gençlik Gecesi' adlı program, yapıldı. Program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Konuşmacı olarak programa katılan emekli müftü Ahmet Akgül katıldı. Akgül, 'Katılımcılara Mekke'nin Fethi'ne ilişkin bilgiler verdi. İslam Dininin eğitime büyük önem verdiğini vurgulayarak, 'Peygamberimize ilk vahiyde ilk emir 'oku' dur. Müslümanlar mutlaka okumalıdır' dedi. AGD Şarkışla temsilcileri vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemeye büyük önem verdiklerini, konferansın bu yıl düzenledikleri etkinliklerden biri olduğunu, konferansa gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.
HATAY İSKENDERUN
Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şubesi fetih gecesi düzenlendi. Fetih gecesine katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, İslam toplumlarının fetih ruhunu kaybetmesi ile işgallerin ve Müslüman ülkelerin zulme uğradığını söyledi.
Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şubesi'nce düzenlenen fetih gecesine konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, Mekke'nin fethi ve fetih ruhunu anlattı. Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başlayan gecede salona sığmayan vatandaşlar konferansı ayakta dinlemek zorunda kaldı.
Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şube Başkanı Serkan Bulut, İskenderun'a yakışır bir salon yapılması için el birliği ile çalışma başlattıklarını söyledi. Bulut'un yapılacak salona Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Cengiz Akyüz'ün adını vereceklerini söylemesi ile salonda alkışlar yükseldi.
Programda Mekke'nin fethi ile ilgili sinevizyon gösterimi izleyenlere duygu ve hüzün dolu anlar yaşattı. Konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, "Biz fetih şuurunu terk ettiğimiz için Çeçenistan'da gençler can veriyor. Biz fetih ruhunu kaybettiğimiz için Irak'ta 1 milyon insan öldürülüyor, 5 -6 milyon yaralı var, her ailede şehit var dul var, yetim var. Biz fetih ruhunu, gaza ruhunu terk ettiğimiz için Afganistan bombalanıyor, Doğu Türkistan, Gazze zulüm altında. Yeryüzü İslam coğrafyasının geri kalan kısmında da zihniyet işgalleri var." şeklinde konuştu. Fetih kelimesinin, başkalarının toprağını gasp etmek anlamına gelmediğini sözlerine vekleyen gazeteci yazar Sifil, "Yeryüzü Allah'ın mülküdür. Fetih de Allah'ın mülkünde Allah'ın iradesine hakim kılma iradesidir. Bu nedenle Müslüman toplumların kenetlenmesi, bölünmemesi, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekir." diye sözlerini sürdürdü.
KONYA'DA FETİH GECESİ
Konya'da, Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke'nin Fethi ve Gençlik Gecesi düzenlendi. Gecede salona getirilen temsili Kabe maketi dikkat çekti.
Mevlana Kültür Merkezi'nde Mekke'nin fethinin 1380. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen gece, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmalarının ardından dünya birincisi Türk ve yabancı hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim'den sureler okundu. Bazı vatandaşlar, Kur'an okunurken adeta kendinden geçti. Gecede ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından küçük bir konser verildi. Spor gösterileri ve ezan okunmasının ardından şölen Grup Genç'in konseriyle devam etti.
Yaklaşık 3 bin kişilik olan Sema Salonu'nda vatandaşlar programı merdivenlere oturarak ya da ayakta izlemek zorunda kalırken, salona getirilen temsili Kabe maketi ise dikkat çekti.
ANTALYA'DAKİ TÖREN
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi, Mekke'nin fethinin 1380. yılını düzenlediği gece ile kutladı.
AGD Antalya Şubesi tarafından Erdal Öner Kepez Arena Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte katılımcılara Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi. Yaklaşık 10 kişinin katıldığı gecede konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, derneklerinin 40 milyon genci iyiye, güzele yönlendirdiğini belirtti. Geçmiş yılbaşlarında gençlerin alkol kullanması sonucu oluşan trafik kazalarına da değinen Tongüç, gençlerin manevi duygularını kazanmaları için aileleri tarafından kendilerine yönlendirilmesi ricasında bulundu.
Konuşmaların ardından dünyaca ünlü Türk hafız Mustafa Kemal Önder, Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien, İranlı Cevat Penhari ve çocuk hafız Muhammed Mehdi Perhizkar, salonu dolduran Antalyalılara Kur'an ziyafeti sundu.
Ajanslar

http://www.haber7.com/haber/20110101/Mekkenin-Fethi-dort-bir-yanda-GALERI.php

514020110101121747296.jpg

http://www.haber7.com/foto-galeri.php?s=1&cID=8803
galeri için tıklayınız.
 

yer6

Müdavim
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
2,398
Reaksiyon puanı
54
Puanları
48
haber hiç dikkat çekmemiş galiba :S
 

Ali TEMEL

Müdavim
Katılım
17 Kasım 2006
Mesajlar
4,654
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Dün yeni yıla fetih suresi okuyarak girdik :)
 

virtual worms

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2010
Mesajlar
5,807
Reaksiyon puanı
66
Puanları
48
kutlu fetih:)

Bir yanımız uhudtan kaçıyor ama diğer yanımız mekkeyi fethe koşuyor:)
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
haber hiç dikkat çekmemiş galiba :S
Haberin verilmesi amacı dikkat çekmek değildi öyle olsaydı çarpıcı bir başlık ve konu ayarlardım.Sağolun sizler bakmışsınız bu yeterli.

QUOTE=aliitemel;1660268]Dün yeni yıla fetih suresi okuyarak girdik :)[/QUOTE]


Kardeşlerimin şu muhteşemliğine bakarmısınız surenin ilk ayetleri az sayıdaki osmanlı donanmasının gönderine çekilmiş koskoca haçlı donanmasının perişan olmasına vesile olmuştur.

icon1.png


kutlu fetih:)

Bir yanımız uhudtan kaçıyor ama diğer yanımız mekkeyi fethe koşuyor:)


Uhud bizi sever bizde uhudu[sadaka resulullah]Aynı heyecanla mekkeleri fethe koşuyoruzda ne yazıkki mekkemiz işgal altında hiç haketmeyenler sahiplenmiş sokaklarından sahabenin kokusu silinmeye çalışılmış.

Bu konuda daha öncede söylemişiz.
Rabbim en güzel en değerli şehir vahhabi işgali altında bu necip millete yeniden feth-i mübini nasib eyle bizleri yeniden islamın sancaktarı olmamızı nasıb eyle.
Bizleri''
Bismillahirrahmanirrahim
İnna fetahna leke fethan mübiyna ayetiyle müjdelenen kullarından nasib eyle

 

shakal

Müdavim
Katılım
9 Mart 2009
Mesajlar
1,770
Reaksiyon puanı
29
Puanları
48
ben hic bir sekilde bitad olan seyleri sevmiyorum kutlu dogum haftasi yok mekkenin fethi ,biride cikip dinimiz kitabimiz elden gidiyor demiyor ,bir La ilahe illallah demiyor yani yeryüzün gökyüzünün tek hüküm sahibimi tek yöneticisi tek tek sistem sahibi demiyor sadece icini bosaltarak Allahtan baska tanri yoktur gibi sönük bir kavramla biliyniyor ,Vallahi bu gibi sacma olaylari yapacagina biraz olsun kurana tabi olup anlasalar bügün baska türlü olurduk


ha bu gibi sacma günler ha msülüman birinin vaktis edilmesi ikisi ayni sey


Allah bize feth süresinde bize ne anlatmak istiyor bizler ne yapiyoruz ,

Rabbimiz bu müslümanlar nezamana kadar uyuyacak
 
Üst