Mehmet Akif Ersoy vefaatının 72.yılında rahmetle anıyoruz

Bu konuyu okuyanlar

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Mehmet Akif Ersoy
Mehmet Akif, 1873 yilinda Istanbul´da dogdu. Babasi Fatih müderrislerinden Tahir Efendi, annesi ise H. Emine Serife Hanimdir.
Mehmet Akif, babasindan Arapca, Esad Dede isimli bir ögretmenden Farsca, kendi kendine calisarak Fransisca ve annesinden de ilk dini terbiye alarak yetismistir. Lise tahsilinden sonra Mülkiye Baytar Mektebine girerek burayi birincilik´le bitirmistir. Yüksek tahsilini bitirdikten sonra da Kur´an-i Kerim´i ezberleyerek hafiz olmustur.
Mehmet Akif, spora meraklidir. Güres, atletizm ve yüzmede basarilar kazanmistir. Bunlarin yaninda cocuklugundan beri duydugu siir merakiyla okudugu güzel siirler ezberleyerek baslar ve yavas yavas dini ve milli siirler yazarak bu yöndeki kabiliyetini „Resimli Mecmua“ dergisinde yayinlayarak gösterir. Mesrutiyetin ilanindan sonra Sebílürresad isimli dergide yayinlanan siir ve nesirlerle adini duyurur.
Birinci Cihan Harbi siralarinda Türk Istihbarat Teskilati adina Almanya´ya gider. Istiklal Harbi devresinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Burdur Milletvekili olarak görev alir. Rumeli ve Anadolu´yu dolasir.
Son derece mert, cesur ve fedakar bir insan olan Mehmet Akif, yazdigi siirleri yedi bölüm halinde Safahat isimli kitabinda toplayarak yayinlamistir. Verilecek ödülü almamak kaydiyla kaleme aldigi Istiklal Marsimizi kitabina almamistir.
Milli sairimiz Mehmet Akif, 27 Aralik 1936´da Istanbul´da hayata veda etmistir.
Akifi vefatının 72. yılında rahmetle anıyoruz.Aşağıdaki linkten teferruatlı olarak okuyabilirsiniz.Allah[cc]birdaha Akifleri İstiklal marşı yazmak zorunda bırakmasın Allah [cc]rahmet eylesin.
http://www.mustafa-kocak.de/turk_sayfalari/Mehmet_akif_ersoy/01_Mehmet_akif_ersoy_bassayfa.htm
 

Son mesajlar

Üst